آیا بلیچینگ به مینای دندان آسیب می زند؟

آیا بلیچینگ به مینای دندان آسیب می زند؟ در دنیای امروزی، زیبایی و سفیدی دندان‌ها به یکی از اصولی‌ترین فاکتورها برای جذب رضایتمندی اجتماعی تبدیل شده است. از این رو، روش‌های مختلفی برای سفید کردن دندان‌ها وجود دارد که یکی از این روش‌ها بلیچینگ دندان است که با افزایش محبوبیت خود، سوالاتی درباره اثرات آن بر مینای دندان به وجود آمده است. در این مقاله، به بررسی این موضوع می‌پردازیم که آیا بلیچینگ به مینای دندان آسیب می‌زند یا خیر و چگونگی انجام این روش به طور ایمن.

چرا دندان‌ها تغییر رنگ می‌دهند؟

رنگ دندان‌های هر فرد ذاتا سفید خالص نیست و کمی مایل به خاکستری است. اما از ابتدای رشد دندان‌ها آن‌ها در سفیدترین حالت خود هستند و به مرور زمان کمی تغییر رنگ می‌دهند. این تغییر رنگ ممکن است در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باشد و یا در اثر مصرف دارو، مصرف دخانیات و … اتفاق بیفتد. عواملی که منجر به تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند عبارت اند از:

  • خوردن خوراکی‌های حاوی رنگ مصنوعی مثل پفک، ژله، پاستیل و سس.
  • خوردن نوشیدنی‌های رنگی مثل قهوه، چای، نوشابه و آبمیوه.
  • مسواک نزدن منظم.
  • استفاده نکردن از دهانشویه.
  • مصرف سیگار و نوشیدنی‌های الکلی.
  • ضربه شدید به دندان‌ها.
  • افزایش سن و نازک‌ترشدن مینای دندان.
  • مصرف داروهای خاص مثل آنتی‌بیوتیک‌های خانواده تتراسایکلین.

در حال حاضر دیگر برطرف کردن لکه‌های دندانی روش سخت و دور از ذهنی نیست. امروز روش‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید با توجه به بودجه موردنظر خود رنگ دندان‌هایتان را به بهترین شکل ممکن اصلاح کنید.

درمان بلیچینگ جهت سفید شدن رنگ دندان

بلیچینگ دندان، بهترین روشی است که می توان از آن جهت سفید کردن دندان ها استفاده نمود. این روش، کم هزینه و کارآمد بوده و در مقایسه با سایر روش های درمانی محبوبیت بالایی دارد. روش های سفید کردن دندان ها در مطب دندانپزشکی، متعدد می باشد. انتخاب هر کدام از این روش ها به وضعیت دندان های بیمار و نظر دندانپزشک بستگی دارد. اگر انتخاب شما بلیچینگ می باشد، قبل از هر چیز باید دید که این روش تا چه حد می تواند نیازهایتان را از سفید کردن دندان ها برآورده نماید. درجه سفیدی دندان ها به انتظارات فرد بستگی دارد. به عنوان مثال، آیا میخواهیم که از این روش تنها جهت رفع تیرگی دندان ها استفاده نماییم یا درجه سفید کردن دندان ها برای ما اهمیت ویژه ای دارد. پاسخگویی به این دسته از سوالات می تواند تا حد زیادی انتظارات ما را جهت تحقق نتایج موفقیت آمیز ناشی از این روش درمانی برآورده سازد.

سایش دندان و راه های درمان آن

سایش دندان و راه های درمان آن چیست؟

مزایای بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان مزایای زیادی دارد که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • رفع لکه‌های دندانی
  • حفظ مینای دندان
  • روشی سریع
  • بدون درد و خونریزی
  • بدون نیاز به تزریق بی‌حسی
  • قابل انجام تنها در یک جلسه
  • سفیدی دندان‌ها تا ۶ درجه
  • بهبود ظاهر دندان‌ها
  • افزایش اعتماد به نفس
  • هزینه پایین و مقرون به صرفه

کامپوزیت بهتر است یا بلیچینگ؟

کامپوزیت بهتر است یا بلیچینگ؟ تفاوت بلیچینگ و کامپوزیت با یکدیگر چیست؟

معایب بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان با وجود مزایای زیادی که دارد، یک سری معایب هم دارد که در ادامه آن‌ها را نام می‌بریم:

  • دوام کوتاه مدت
  • حساسیت دندان‌ها

از چه موادی در بلیچینگ دندان استفاده می شود؟

استفاده از مواد باکیفیت در فرایند بلیچینگ دندان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. از جمله مواد اصلی استفاده شده در این روش عبارتند از:

  • هیدروژن پراکسید: هیدروژن پراکسید، یک ماده شیمیایی خاصی است که مولکول‌های رنگی موجود در سطح دندان را اکسید می‌کند. این امر می تواند در سفید شدن رنگ دندان ها تاثیر زیادی داشته باشد.
  • کاربامید پراکساید: این ماده جهت تسهیل واکنش اکسیداسیون و افزایش اثر بلیچینگ مورد استفاده قرار می گیرد.
  • ژل‌های حاوی نمک‌های آمونیوم، پتاسیم و سدیم: این نوع ژل ها برای تنظیم میزان اسیدی بودن یا قلیایی بودن محیط و pH مناسب دندان مورد استفاده قرار می گیرند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر باید گفت که تمام این مواد تحت نظارت دندانپزشک اعمال می‌شوند و بدون عارضه می باشند. پس جای نگرانی در این رابطه وجود ندارد.

عوارض بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان معمولا عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند، اما برخی از افراد به دلیل حساسیت یا تکنیک اشتباه دندانپزشک ممکن است عوارضی را تجربه کنند. عوارض ناشی از بلیچینگ شامل موارد زیر هستند:

  • حساسیت و قرمزی لثه
  • التهاب لثه
  • حساسیت دندان‌ها
  • تورم لثه
  • حساسیت به گرما و سرما

این عوارض معمولا کوتاه مدت هستند و معمولا بعد از گذشت ۲۴ تا ۴۸ ساعت از بین می‌روند. اما اگر عوارض بیشتر از این مدت طول کشیدند، حتما باید به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

بليچينگ و ميزان تاثير آن بر دندان ها

بلیچینگ دندان، یکی از تخصصی‌ترین روشهای سفید کردن دندان می‌باشد

اهمیت مراقبت از مینای دندان در بهداشت دهان و دندان

مینای دندان، یک لایه نازکی است که بر روی تاج دندان قرار دارد. محافظت از مینای دندان می تواند نقش مهمی در حفظ سلامت دهان و دندان ها داشته باشد. مینای دندان پوشش سختی است که در برابر آسیب های فیزیکی، مقاومت بسیار بالایی دارد. مهمترین وظیفه مینای دندان، حفاظت از عاج دندان می باشد. این لایه نازک می تواند دندان ها را از هرگونه آسیب دیدگی در برابر عوامل خارجی حفظ کند. مصرف غذاهای قندی و شیرین، آسیب های جبران ناپذیری را به مینای دندان وارد می کند. حفظ سلامت مینای دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف مواد غذایی سالم و مراقبت منظم از دندان ها، از جمله مهمترین عواملی است که باعث جلوگیری از آسیب به سطح مینای دندان می شوند.

ماندگاری بلیچینگ دندان

بلیچینگ به عنوان یکی از سریع‌ترین و ایمن‌ترین راهکارها جهت سفید کردن دندان‌ها شناخته می‌شود. این روش، یکی از بهترین راهکارهایی است که با استفاده از آن می توان میزان سفیدی دندان‌ها را تا چند درجه افزایش داد.

ماندگاری بلیچینگ دندان در صورت رعایت نکات بهداشتی تا دو سال برآورد شده است. این روش هم در کلینیک دندانپزشکی و هم به صورت خانگی قابل اجرا می باشد. فرایند انجام این روش در کلینیک دندانپزشکی با استفاده از ژل‌های مخصوص، سریع‌تر انجام می شود.

آیا بلیچینگ به مینای دندان آسیب می‌زند؟

بلیچینگ دندان یک روش کاربردی برای سفید کردن دندان‌ها است که توسط دندان‌پزشکان انجام می‌شود. در این روش، مواد شیمیایی مخصوص به عنوان انحصاری برای از بین بردن لکه‌ها و رنگ‌های غیرطبیعی روی دندان‌ها به کار می‌رود.

با توجه به مواد شیمیایی استفاده شده در بلیچینگ دندان، ممکن است افراد سوالاتی درباره اثرات آن بر مینای دندان داشته باشند. برخی افراد معتقدند که این فرآیند می‌تواند منجر به ضعف و آسیب به مینای دندان شود، اما بر اساس تحقیقات و مطالعات صورت گرفته، بلیچینگ به مینای دندان آسیب وارد نمی‌کند.

مراقبت از بلیچینگ دندان

‌برای افزایش زمان ماندگاری نتایج بلیچینگ و جلوگیری از بروز عوارض بلیچینگ نکات زیر را انجام دهید:

  • پرهیز از خوردن و نوشیدن موادی که باعث زردی و لک شدن مجدد دندان‌ها می‌شوند.
  • از خوردن نان، سیب زمینی پخته و ماکارونی که نیاز به جویدن زیادی دارند تا چند روز پرهیز کنید.
  • حتما دندان‌های خود را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
  • هفته‌ای یک بار حتما دندان‌هایتان را با دهانشویه مناسب بشویید.
  • تا چند روز بعد از بلیچینگ از خوردن غذاهای خیلی سرد یا خیلی گرم خودداری کنید.
  • یک هفته بعد از بلیچینگ برای معاینه مجدد به دندانپزشکی مراجعه کنید.
  • هر ۶ ماه برای معاینه و بلیچینگ مجدد دندان‌ها به دندانپزشکی مراجعه کنید.
  • از خوردن سس، نوشابه، قهوه، آبمیوه، شکلات و کاکائو و … تا چند روز بپرهیزید و در کل میزان مصرف آن‌ها را کم کنید.
  • بعد از خوردن هر وعده غذایی دندان‌هایتان را مسواک بزنید یا حداقل با آب خالی بشویید.
  • از مصرف سیگار و مشروبات الکلی خودداری کنید.

مراقبتهای بعد از بلیچینگ دندان

آیا مراقبت‌های بعد از این درمان زیبایی در دندانپزشکی را می‌دانید؟ آیا باید نکات خاصی را رعایت کنید؟

سوالات متداول

آیا انجام بلیچینگ محدودیت سنی دارد؟

همه افراد در هر سنی می‌توانند دندان‌های خود را بلیچینگ کنند، اما انجام این کار بعد از سن ۱۸ سالگی توصیه می‌شود.

آیا بلیچینگ به مینای دندان آسیب می‌زند؟

خیر، مواد بلیچینگ کاملا ایمن هستند و باعث آسیب مینای دندان نمی‌شوند.

آیا هزینه بلیچینگ تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار می‌گیرد؟

خیر. بلیچینگ جزو خدمات زیبایی در دندانپزشکی است و به همین دلیل هزینه آن تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار نمی‌گیرد.

چطور می‌توان نتیجه به دست آمده از بلیچینگ را برای مدت زمان طولانی‌تری حفظ کرد؟

رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها و استفاده از مسواک و نخ دندان به طور مرتب و روزانه، با حذف پلاک میکروبی و رنگدانه ها موجب ماندگاری بیشتر رنگ حاصل از بلیچینگ می‌گردد.
همچنین با درمان بلیچینگ دندان دوره‌ای (چه در منزل و چه در مطب) می‌توان به حفظ این نتیجه در مدت زمان طولانی‌تر کمک کرد.

سخن پایانی

در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که آیا بلیچینگ به مینای دندان آسیب می زند؟ بلیچینگ دندان چیست و مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار دادیم. بلیچینگ دندان ارزان‌ترین و البته سریع‌ترین روش ترمیمی و زیبایی در دندانپزشکی است. این روش برای افرادی که به دنبال سریع‌ترین روش برای داشتن دندان‌هایی سفیدتر هستند، توصیه می‌شود.

برای مشاوره انجام بلیچینگ دندان می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد مراجعه کنید. در کلینیک پاسارگاد، با تکیه بر مهارت و تجربه و به کارگیری به‌روزترین فناوری‌های دنیا زیبایی و سلامت را به دندان‌های شما می‌بخشیم.

ویزیت آنلاین و رایگان

امکان طرح سوال و مشکل دندانپزشکی در واتس اپ و دریافت پاسخ

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که دو فرآیند بلیچینگ و سفید کردن دندان ها یک نوع درمان هستند. اما در حقیقت این دو، هر چند که به منظور سفید کردن دندان ها هستند، اما تفاوت های زیادی با هم دارند. سفید کردن دندان تنها یک فرآیند ساده است که با روشهای خانگی هم انجام می‌شود. اما بلیچینگ دندان، فرآیندی پیچپیده تر و کاربردی‌تر از سفید کردن دندان ها است.

کلینیک تخصصی پاسارگاد در راستای مسئولیت مدنی و پزشکی خود درباره ارتقا سلامت و بهداشت دهان و دندان اقدام به راه‌اندازی امکان ویزیت و مکالمه با پزشکان خود را در پیام‌رسان واتس‌اپ مهیا کرده است.

کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد، به صورت آنلاین، اقدام به ویزیت رایگان مراجعانی می کند که نیازمند درمان بوده ولی امکان مراجعه حضوری ندارند. این ویزیت آنلاین، از طریق تماس تصویری یا پیام متنی صورت می‌گیرد. تعدادی از متقاضیان به صورت تخصصی و در یک فضای کاملاً دوستانه توسط دکتر روشن طلب ویزیت و معاینه خواهند شد.

اگر در مورد بلیچینگ دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

013-32134831-6

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X