درمان بی دندان کامل

درمان بی دندانی کامل فک ها چیست؟ برخی مراجعین فکر می کنند با از دست دادن تمام دندان هایشان تنها درمان ممکن و مقرون به صرفه برای آنها دندان مصنوعی است. در حالی که با پیشرفت علم دندانپزشکی و دیجیتال شدن این رشته  راه حل های ممکن افزایش یافته است.

همه ما احتمالاً زمانی در طول زندگی خود از دست دادن دندان به دلیل پوسیدگی، شکستگی و… را تجربه می کنیم. بنابراین دانستن انواع روش های جایگزینی دندان‌های از دست رفته به ما کمک می کند هنگام از دست دادن دندان، انتخاب بهتری برای پرکردن جای خالی آن داشته باشیم.

بهترین گزینه برای پر کردن جای خالی دندان در هر فردی بسته به شرایط او ممکن است متفاوت باشد. بنابراین باید در مورد هر روش و معایب و مزایای آن و شرایط لازم برای انجام آن درمان اطلاعاتی داشته باشید تا تصمیم درستی بگیرید. در اینجا این اطلاعات در اختیار شما قرار می گیرد.

آیا بی دندانی هنوز هم اتفاق رایجی در بین مردم است؟

نگه داشتن دندانها از طرق مختلف مانند درمان ریشه و روکش کردن آنها باعث شده تا عمر دندانها بیشتر شود و از کمترین میزان بافت سالم دندان هم برای نگهداری آن استفاده شود. در حالی که در گذشته وقتی پوسیدگی دندان از حدی بیشتر می شد دندان کشیده می شد و فرد دندانهایش را خیلی زودتر از دست می داد. همین از دست دادن زودتر از موعد دندانها باعث میشود تا داخل استخوان فک ریشه ی دندانی نباشد و  در نتیجه استخوان فک هم به مرور زمان تحلیل برود و نمای سالخوردگی و پیری در صورت بیمار ایجاد شود.

بی دندانی چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

یکی از مشکلاتی که افراد بی دندان با آن روبرو هستند، تغییر شکل فک است. چرا که دندانها باعث حفظ استخوان فکین میشوند. با از دست دادن دندانها استخوان فکین دچار تحلیل میشود. از طرفی دندانها مانند پایه هایی عمل میکنن که ارتفاع عمودی یک سوم انتهایی صورت را حفظ میکنند. با از دست رفتن دندانها یا در مواردی سایش شدید آنها، فک پایین به سمت بالا میچرخد. این مشکل معمولا در پی از دست رفتن دندانهای خلفی یا آسیا رخ میدهد. بنابراین دندان ها به سمت جلو می آیند. همچنین با کاهش ارتفاع در نتیجه چرخش فک به سمت بالا صورت شخص مسن تر از سن خود به نظر میاید. البته دندانها خود علاوه بر اینکه به حفظ استخوان و در نتیجه نمای پرتر صورت کمک میکنند، به علت حجمی که اشغال میکنند، باعث زیبایی صورت میشوند. اما راهکار چیست؟

عوارض بی دندانی و راه حل‌ های آن

مکن است شما جزو آن دسته از افراد باشید که به مشکل بی دندانی دچار شده باشید؟

چه درمان هایی برای رفع مشکل از دست رفتن دندان ها وجود دارد؟

پروتز متحرک یا همان دندان مصنوعی

اولین و پیش پا افتاده ترین درمان دندانهای از دست رفته پروتز متحرک یا همان دندان مصنوعی است.در این روش در دو مرحله از فک فرد قالب گرفته می شود و سپس به وسیله ی ماده ای به نام آکریل  دندان مصنوعی برای او ساخته می شود. این دندان مصنوعی به هیچ پیچی متصل نیست و اتصالش به فک از طریق همان قالبگیری  و ساخته شدن شبیه جزییات فک است که باعث می شود به فک بچسبد.اما ایراد این روش این است که پس از مدتی که استخوان فک تحلیل رفت دیگر این دندان مصنوعی چسبندگی محکمش را به فک نخواهد داشت و لق خواهد شد. هم چنین در مواردی که مدت زمان بی دندانی بیمار خیلی زیاد بوده و فک خیلی تحلیل رفته دندان مصنوعی خیلی محکم به فک نمی چسبد و فرد رضایت کافی را نخواهد داشت.

ایمپلنت کامل فک

راه حل دوم ایمپلنت کامل فک است.در این روش داخل استخوان فک جهت بازسازی دندانهایی که از دست رفته پیچ ایمپلنت کار گذاشته می شود و سپس روی آن روکش سرامیکی سوار می شود. یعنی حدود 6 الی 8 ایمپلنت داخل هرفک گذاشته می شود و به این ترتیب هم ریشه و هم تاج دندانهای از دست رفته بازسازی می شود . مزیت این روش این است که با کار گذاشتن ایمپلنت از استخوان فک محافظت می شود و دیگر تحلیل نخواهد رفت.هم چنین در مواردی که تحلیل استخوان خیلی شدید است با انجام پیوند استخوان استخوان را باز سازی می کنیم تا آماده ی قرار دهی ایمپلنت شود. در حالی که اگر در این نوع فک ها بخواهیم دندان مصنوعی بگذاریم به علت تحلیل شدید استخوان فک  گیر کافی را نخواهد داشت و مقداری لق خواهد شد.مشکل این روش این است که نسبت به سایر روش ها پر هزینه تر است.

ایمپلنت ثابت کل دهان

در این مقاله درباره ایمپلنت تمام دندان ها و بازسازی کامل فک برایتان توضیح خواهیم داد.
اوردنچر

اوردنچر: راه حل سوم اوردنچر است . این درمان به این صورت است که 2 یا 4 ایمپلنت در فک قرار داده می شود و سپس روی آن قطعاتی فلزی قرار میگیرد که محل نشستن دندان مصنوعی (پروتز ) است. تفاوت این روش با روش های قبلی این است که تعداد کمتری ایمپلنت داخل فک قرار می گیرد و در نتیجه مقرون به صرفه تر است .در عین این که ایمپلنت های قرار داده شده داخل فک به حفظ استخوان فک کمک می کنند. اوردنچر نوعی پروتز متحرک است یعنی دندان مصنوعی قرار داده شده روی ایمپلنت ها قابل در آوردن است و متحرک محسوب می شود .اما گیری که دارد بسیار بهتر از دندان مصنوعی معمولی است و اتصال محکمی به فک خواهد داشت.

آیا شما کاندید مناسبی برای درمان اوردنچر هستید؟

به طور کلی اگر فردی به اندازه‌ ای سالم باشد که بتوان دندانش را کشید یا تراکم استخوان کافی جهت کاشت ایمپلنت دندان داشته باشد، کاندید مناسبی برای قرار دادن ایمپلنت های اوردنچر است. کاندید های بالقوه این نوع پروتزها افرادی هستند که از عدم ثبات دندان‌ های مصنوعی خود ناراضی‌ اند، همچنین افراد بی‌ دندان با شرایط دندانی خیلی پیچیده که نمی‌ توانند به طور موفقیت ‌آمیزی پروتزهای ثابت یا متحرک را در دهان نگه دارند. تحقیقات نشان داده که افزایش سن یا پوکی استخوان نیز مانعی برای بهبودی یا اتصال موفقیت‌آمیز ایمپلنت نیست زیرا با روش های مختلفی می توان از موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت و داشتن اوردنچر اطمینان حاصل کرد.

رضایت بیماران در این روش جایگزنی دندان به چه میزان است؟

مطالعات، افزایش رضایت بیماران و نیز بهبود کیفیت زندگی آن‌ ها را هنگام استفاده از اوردنچرهای متصل به ایمپلنت نسبت به دندان ‌های مصنوعی معمولی نشان می‌ دهد.

پروتز دندان پارسیل | دندان مصنوعی تکه ای

در این نوشتار هرچیزی که باید درباره این پروتزها بدانید را به زبان ساده توضیح داده ایم.

معایب درمان نکردن بی دندانی

وقتی شما دندانتان را از دست می دهید، آهسته آهسته استخوان در آن ناحیه تحلیل می رود. و کم کم دندانهای مجاور تغییر مکان می دهند و تماسشان غیر عادی می گردد. سپس دندانهای مقابل رویش بی رویه می کنند. در نتیجه سیستم دندانی شما را دچار اختلال می نمایند.

استخوان فک کم کم تیز می شود. نسج نرم روی لثه نازک و آسیب پذیر می شود. زبان رشد بی رویه می کند و در جای خالی قرار می گیرد. در صورت از دست دادن دندان های بیشتر عملکرد در بدن ۴ تا ۵ برابر کاهش می یابد. و شخص به سمت غذاهای غیر فیبری و نرم گرایش پیدا می کند. در این زمان وقتی استخوان تحلیل می رود، حتی درمان توسط ایمپلنت های دندانی گاهی غیر ممکن و یا خیلی سخت و زمان بر می شود.

مزایای ایمپلنت در درمان بی دندانی

ایمپلنت بهترین گزینه برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. مزایای ایمپلنت از جمله راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن و زیبایی باعث می شود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریج های ثابت یا پرتز متحرک بیشتر باشد. برخی از فواید کاشت ایمپلنت دندانی به شرح زیر است:

  • طبیعی بودن

ایمپلنت با جراحی داخل استخوان فک قرار می گیرد. بنابراین این نوع درمان طبیعی تر از زمانی است که از دندانهای مصنوعی استفاده می شود. همچنین فرم صورت دستخوش تغییرات ناشی از دست دادن دندان نمی شود.

  • راحتی

بیمار نیازی به نگرانی درباره چسبندگی دندان مصنوعی، لغزش، صدای کلیک یا افتادن دندان وقت صحبت کردن نخواهد داشت.

  • تغذیه

با استفاده از ایمپلنت دندانی، بیمار بهتر می توانید غذای خود را بجود. این موضوع در حالی است که جویدن غذا با دندانهای مصنوعی گاهی سخت می شود. چرا که دندانهای مصنوعی به راحتی و درستی در دهان جاگیر نمی شود. بنابراین غذا خوردن دشوار خواهد شد.

  • حفظ ساختمان دندان های مجاور

پزشک متخصص در ایمپلنت، دندانهای مجاور را نمی تراشد. بنابراین دندان ها دچار پوسیدگی های بعدی نخواهند شد.

  • اعتماد به نفس

به خاطر اینکه ایملپنت بسیار شبیه دندان طبیعی است، بیمار تفاوت کمتری نسبت به دندان های طبیعی احساس می کند. دندان های مصنوعی چنین احساسی به بیمار نخواهد داد. بنابراین با ایمپلنت، اعتماد به نفس بیمار افزایش خواهد یافت. دندان های مصنوعی عادی همچنین می توانند بر وضعیت صحبت کردن شما تاثیر داشته باشد و اعتماد به نفس بیمار را زمان صحبت کردن کاهش دهد.

  • طول عمر

ایمپلنت دچار پوسیدگی نمی شود و  به طور معمول عمر ایمپلنت از سایر درمانهای جایگزین بسیار طولانی تر است. با رعایت کامل بهداشت دهان و دندان، ایمپلنت دندانی دائم خواهد بود.

سوالات متداول

آیا دوام ایمپلنت دندان نیز مشابه با دندان طبیعی است؟

با توجه به اینکه عملکرد ایمپلنت همانند دندان طبیعی می باشد، به همین خاطر بعد از کاشت ایمپلنت دندان مانند دندان های طبیعی خود از آن مراقبت کنید. اگر بهداشت دهان و دندان خود را به درستی رعایت کنید و همچنین به تمام دستورالعمل های متخصص دندانپزشک خود توجه نمایید، ایمپلنت دندان می تواند دائمی باشد و تا پایان عمر بدون هیچگونه مشکلی، عملکرد بی نظیر خود را ایفا کند. همچنین تاج دندان ایمپلنت نیز دارای دوامی بین 10 الی 15 سال می باشد که با رعایت بهداشت دهان و دندان طول عمر آن بیشتر نیز خواهد شد.

آیا درمان ایمپلنت دندان در افراد جوان امکان پذیر است؟

به عنوان یک قاعده کلی، انجام درمان ایمپلنت‌ های دندان باید تا سن ۱۸ سالگی به تعویق بیفتد. در واقع این سن مرتبط با زمانی است که رشد فک کامل می ‌شود.

آیا کاشت ایمپلنت دندان در افراد با تراکم پایین استخوان ممکن است؟

از آنجا که موفقیت درمان ایمپلنت دندان تا حد زیادی به استخوانی که ایمپلنت در آن قرار می ‌گیرد بستگی دارد، در افراد با تراکم پایین استخوان احتمالا لازم است پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت انجام شود. این عمل معمولا به طور جداگانه و قبل از کاشت ایمپلنت انجام شده که باید به طور کامل بهبود یابد تا بتوان ایمپلنت دندان را قرار داد.

کلام آخر: کدام روش برای درمان دندان از دست رفته ی شما انتخاب بهتری است؟

به طور کلی دندانپزشک  شما کسی است که تعیین می کند با توجه به شرایط دهان ودندان شما کدام یک از روش ها برای درمان شما بهتر است و در نهایت بعد از مشورت با شما یکی از سه روش مذکور را برای درمان شما انتخاب می کند.

می توان گفت که در صورتی که طول مدتی که شما بی دندان بوده اید خیلی زیاد بوده است  ممکن است روش اول یعنی دندان مصنوعی  گیر کافی را داخل دهان شما نداشته باشد و مجبور به انتخاب از بین دو گزینه ی باقی باشید.

بهترین روش از بین روش های گفته شده ایمپلنت کامل است که هم استخوان فک را به بهترین حالت ممکن حفظ می کند و هم نمای طبیعی ای خواهد داشت.اما نسبت به سایر روش ها هزینه بر تر است و لذا در صورتی که به دنبال راه حل اقتصادی تری هستید می توانید اوردنچر را انتخاب کنید که درمورد مزایا و معایبش پیش تر صحبت کردیم.

کمبود تعداد زیاد دندانها در فک را می توان از طریق پیگیری جهت ایمپلنت به مرور بهبود بخشید و لذا کمک کرد به قرار دهی ایمپلنت  ها در استخوان فکی محکم و آماده . تعداد کارهایی که میتوان با دندانهایی که در معرص کشیدن هستند کرد بیشتر است.

ویزیت آنلاین و رایگان

امکان طرح سوال و مشکل دندانپزشکی در واتس اپ و دریافت پاسخ

بسیاری از افراد برای حل این مسئله دندان مصنوعی را انتخاب می کنند اما غافل از اینکه حتی با پیشرفت دندانپزشکی در سال ‌های اخیر، دندان های مصنوعی یا انواع پروتزهای مصنوعی همچنان می ‌توانند به مرور زمان با کوچک شدن استخوان فک تناسب خود را از دست بدهند. این به این دلیل اتفاق می ‌افتد که استخوان دیگر محرک دندان ‌های طبیعی را ندارد و سلول‌ های پیرتر نمی ‌توانند با سرعت دوباره بازسازی شوند. کلینیک تخصصی پاسارگاد در راستای مسئولیت مدنی و پزشکی خود درباره ارتقا سلامت و بهداشت دهان و دندان اقدام به راه‌اندازی امکان ویزیت و مکالمه با پزشکان خود را در پیام‌رسان واتس‌اپ مهیا کرده است.

کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد، به صورت آنلاین، اقدام به ویزیت رایگان مراجعانی می کند که نیازمند درمان بوده ولی امکان مراجعه حضوری ندارند. این ویزیت آنلاین، از طریق تماس تصویری یا پیام متنی صورت می‌گیرد. تعدادی از متقاضیان به صورت تخصصی و در یک فضای کاملاً دوستانه توسط دکتر روشن طلب ویزیت و معاینه خواهند شد.

اگر در مورد ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره ایمپلنت دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332123208-9

3 دیدگاه در ”درمان بی دندانی کامل فک ها چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X