ایمپلنت کامل فک بالا و پایین چگونه انجام می شود ؟ تا قبل از این کسانیکه تمام دندان های خود را از دست داده بودند برای دندان دار شدن چاره ای جز داشتن دندان مصنوعی متحرک نداشتند . اما امروزه به راحتی می توان با انجام ایمپلنت کامل فک بالا و پایین از داشتن دندان های ثابت برخوردار بود . ایمپلنت کامل فک بالا و پایین به روش های مختلفی صورت می گیرد . در کلینیک تخصصی دندانپزشکی پاسارگاد این عمل توسط دکتر روشن طلب و متخصص های ایمپلنت صورت می گیرد . اگر شما هم درمان ایمپلنت کامل دندانها نیاز دارید و به دنبال کسب اطلاعات جامع پیرامون این موضوع و اطلاع یافتن از قیمت ایمپلنت کامل هستید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
ایمپلنت کامل دندان چیست؟
ایمپلنت کامل دو فک معمولاً برای کسانی انجام میشود که دندانهای هر دوفک خود را از دست دادهاند و قصد جایگزین کردن آنها را دارند. فرقی نمیکند که چرا و به چه دلیل دندانهای خود را از دست دادهاید، ایمپلنت کامل هر دوفک بهترین و ایمنترین و ماندگارترین روش جایگزینی دندان از دست رفته است. در این روش جایگزینی دندان که نسبت به سایر روشهای جایگزینی دندان از دست رفته جدیدتر است، پروتزهای مصنوعی که به عنوان تاج دندان قرار است در دهان قرار گیرند، روی تعدادی پایههای تیتانیومی که در یک عمل جراحی در لثه کاشته میشوند، قرار میگیرند. فرقی نمیکند که هدف شما از جایگزین کردن دندان از دست رفته چیست! در این روش درمانی، پروتزی که در دهان شما قرار میگیرد، بهترین عملکرد را به جای دندان از دست رفته خواهد داشت و ضمناً ظاهر آن به یک دندان طبیعی بسیار نزدیکتر است.
چرا ایمپلنت کامل دندان؟ این نام از کجا آمده است؟
در اینجا به ذکر یک دلیل کافی و قانع کننده میپردازیم که در چه شرایطی یک فرد ممکن است به فکر جایگزین کردن تمامی دندانهای خود باشد. در طول سالیان زندگی شرایطی مانند انواع بیماریهای دهانی- دندانی و حوادث طبیعی میتواند سبب از دست رفتن کامل یا جزئی بخشی از دندانهای یک فرد سالم شود. در چنین شرایطی اگر فردی امید خود را به داشتن یک لبخند زیبا با استفاده از دندانهای باقیمانده خود از دست بدهد به فکر جایگزین کردن تمامی دندانهای خود است تا بتواند سلامت و زیبایی لبخند سابق خود را به دست آورد.
ممکن است حجم گستردگی تخریب دندانهای شما به شکلی باشد که حتی تصور جایگزین کردن تمامی این دندانها آنچنان واهمهای در شما ایجاد کند که نسبت به درمان خود تجدید نظر کنید.
اما از نام این درمان نترسید، در درمان ایمپلنمت کامل دو فک قرار نیست ۳۲ واحد دندان برای شما کاشته شود. در این درمان فقط دندانهای اصلی که مسئولیت جویدن و زیبایی بخشیدن به لبخند شما را دارند جایگزین خواهند شد.
تعداد ایمپلنت موردنیاز برای فک بالا و پایین
تعداد ایمپلنت موردنیاز برای فک پایین یا بالا به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور معمول شش تا هشت ایمپلنت برای پشتیبانی از هر قوس فک نیاز است. در ادامه عوامل موثر بر تعداد ایمپلنت را میآوریم:
- تراکم و کیفیت استخوان
- سلامت دهان و دندان
- نوع ترمیم و روش مورداستفاده
چه کسانی می توانند ایمپلنت کل دندانها یا فک بالا و پایین انجام دهند؟
ممکن است برای شما این سوال پیش آمده باشد که چه افرادی میتوانند از ایمپلنت فک بالا و پایین به صورت کامل استفاده کنند. برای انجام این کار بیمار باید شرایط خاصی داشته باشد زیرا همه افراد نمیتوانند از ایمپلنت استفاده کنند. در ادامه به بررسی این شرایط میپردازیم.
۱) افرادی که همه یا بخش زیادی از دندانهای خود را از دست دادهاند
بیمارانی که تمامی دندانهای خود را از دست دادهاند بهترین کاندیدای انجام ایمپلنت کامل فک بالا یا پایین هستند. البته برخی از افراد ممکن است اکثر دندانهای خود را از دست بدهند و بهترین روش این است که چند دندان باقی مانده کشیده شوند و از ایمپلنت کامل استفاده شود. این روش راه حلی دائمی برای این افراد است و میتوان گفت بهترین گزینه محسوب میشود.
۲) افرادی که استخوان فک سالمی دارند
استخوان فک برای انجام ایمپلنت بسیار مهم است. همانطور که پیشتر توضیح دادیم ایمپلنتها پیچهای تیتانیومی هستند که در استخوان فک قرار میگیرند. پس از استخوان فک باید توان کافی برای نگه داشتن این پیچها را داشته باشد. وقتی ایمپلنت کامل انجام میشود به چند پیچ نیاز است و در نتیجه استخوان فک باید در سلامت کافی باشد. البته راه حل دیگری هم وجود دارد و میتوان از پیوند استخوان برای بالا بردن استقامت استخوان فک استفاده کرد اما انجام این کار زمانبر و هزینهبردار است و ممکن است همه نتوانند این کار را انجام دهند.
استخوان فک میتواند در اثر عوامل مختلف همانند عفونت، بیماریهای لثه و آسیبدیدگی شدید از بین برود. از طرفی هم اگر فرد پس از دست دادن دندانهای خود فوراً اقدام نکند، به مرور زمان استخوانهای فک خود را از دست میدهد. به همین دلیل هم افرادی که زمان زیادی را صبر میکنند و سپس سراغ ایمپلنت میروند، نمیتوانند از این روش برای پر کردن جای خالی دندانهای از دست رفته خود استفاده کنند.
۳) افرادی که نمیتوانند از دندان مصنوعی استفاده کنند
دهان برخی از افراد به دندان مصنوعی واکنش منفی نشان میدهد و ممکن است فرد نتواند با استفاده از این دندانها به خوبی صحبت کند یا غذا بخورد. علاوه بر این گاهی دندانهای مصنوعی باعث ایجاد زخم در لثهها میشوند و این امر ممکن است زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار دهد و فرد به صورت مداوم در دهان خود احساس درد داشته باشد. همچنین ایمپلنتها ظاهر بسیار طبیعیتری دارند و حتی نمیتوان آنان را از دندان طبیعی تشخیص داد.
۴) افرادی که در سلامتی کامل قرار دارند
افرادی که در سلامت کامل قرار دارند، میتوانند به سادگی از ایمپلنت استفاده کنند. در حالی که افرادی که به بیماریهایی همچون دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و سرطان مبتلا هستند، باید به خوبی و جوانب مختلف ارزیابی شوند. مخصوصاً بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار دارند. بعد از ارزیابی پزشک تشخیص میدهد که آیا میتوان از این روش استفاده کرد یا خیر.
مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت دندان چقدر اهمیت دارد؟
انواع روشهای ایمپلنت کامل هر دو فک
ایمپلنت کامل دندان انواع مختلفی دارد. نوع ایمپلنت به نیاز بیمار بستگی دارد. در ادامه انواع آن را نام میبریم:
ایمپلنت دندان All-On-4
در این حالت ۴ ایمپلنت را در خط لثه قرار میدهند و همین ۴ ایمپلنت میتواند تمام قوس فک را پشتیبانی کند. در این حالت در زمان نصب صرفهجویی میشود و نسبت به روشهای دیگر هزینه کمتری دارد. معمولاً هم برای اجرای این روش نیازی به پیوند استخوان نیست. حتی این روش معمولاً در یک جلسه انجام میشود و زمان بهبودی و ناراحتی کمتری دارد.
ایمپلنتهای زیگوماتیک
ایمپلنتهای زیگوماتیک نوعی از ایمپلنتهای سنتی هستند که معمولاً برای افرادی کاربرد دارد که میزان استخوان قابلتوجهی را از دست دادهاند. این فرایند زمانی توصیه میشود که فک بالا معیوب باشد و قادر به پشتیبانی از ایمپلنت سنتی نباشد. در عین حال امکان پیوند استخوان هم وجود نداشته باشد. این ایمپلنتها را روی استخوان گونه میبندند. بهبودی این روش زمان زیادی نمیبرد و نتایج آن معمولاً فوری است.
ایمپلنت Full Arch
در برخی موارد بیمار مجبور است تمامی دندانهای بالا و پایین را ایمپلنت کند. در این روش معمولاً از ۶ تا ۸ ایمپلنت در هر قوس استفاده میشود تا بریج را راحتتر بتوان نصب کرد.
ایمپلنتهای کامپیوتری
این نوع ایمپلنتها دقت بالایی دارند و راه حلی دقیق برای ایمپلنت کامل فک هستند. در این روش با کمک فناوری کامپیوتری مدل سه بعدی از دهان بیمار ساخته میشود تا ایمپلنت دقیقی ساخته شود. علاوه بر این، دندانپزشک کنترل کاملی بر موقعیت، زاویه و عمق ایمپلنت دارد. این نوع ایمپلنت موفقیت بالایی دارد و امنترین روش برای موارد پیچیده است.
ایمپلنت هیبریدی
در این روش ایمپلنت فک بالا و پایین از ترکیبی از ایمپلنتهای سنتی و دندان مصنوعی استفاده میشود. ایمپلنت هیبریدی شامل قرار دادن ۴ تا ۶ ایمپلنت دندانی در استخوان فک میشود. سپس یک پروتز ثابت روی ایمپلنت نصب میشود. این پروتز در جهت تقلید از عملکرد دندانهای طبیعی طراحی شده است و میتواند جایگزین دندانهای بیمار شود.
گر مشکل قلبی دارید و به کاشت ایمپلنت دندان فکر می کنید، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا بیماران قلبی می توانند ایمپلنت دندانی داشته باشند؟
مزایای ایمپلنت فول موس
حفظ ساختار استخوان فک و زیبایی صورت
در صورت فقدان دندان، استخوان های فک به مرور زمان تحلیل رفته و تغییر شکل می دهند. ایمپلنت تمام دندان ها از دفرمه شدن صورت شما جلوگیری می کند. ایمپلنت های دندانی چون درون استخوان فک کاشته می شوند، امکان حرکت و لغزش را ندارند بنابراین ظاهری همچون دندان های طبیعی انسان داشته و زیبایی صورت شما را نیز حفظ می کند.
طول عمر و دوام ایمپلنت
طول عمر ایمپلنت های دندان اگر تحت مراقبت های صحیح و لازم باشد می تواند تا ۳۰ سال هم باشد و می توان گفت دائمی است اما پروتز های مصنوعی ۴ یا ۵ سال یکبار نیاز به تعویض دارند.
احساس راحتی
با ایمپلنت های دندانی به هنگام خوابیدن، جویدن و صحبت کردن چون ثابت هستند، بیشتر احساس راحتی می کنید. ضمن اینکه پروتز های مصنوعی روی سقف دهان قرار می گیرند که در حس چشایی اختلال ایجاد می کنند اما ایمپلنت کل دهان اینطور نیست.
بین ایمپلنت چسبی یا پیچی کدام یک را ترجیح می دهید!
هزینه درمان ایمپلنت فک بالا و پایین
شاید برای بعضی افراد مهمترین فاکتور موثر در انتخاب روش ایمپلنت کامل فک بالا و پایین هزینه آن باشد . در تعیین هزینه درمان عوامل زیر دخیل هستند:
- تعداد ایمپلنت کاشته شده در هر فک
- تعداد روکش دندان یا دندانی که قرار است ساخته شود
- عمل های جانبی چون پیوند استخوان و سینوس لیفت یا پیوند لثه
- برند یا سیستم ایمپلنت دندان
- نوع دندان مصنوعی که اکریلیک باشد یا روکش سرامیکی و یا روکش زیرکونیا
- تجربه دندانپزشک معالج
- کیفیت روکش ایمپلنت و لابراتوار و مواد سازنده آن
کاشت ایمپلنت دندان از دسته روش های درمانی است که بسته به روش انتخابی برای درمان می توان دوران متفاوتی را برای بهبودی طی نمود.
سؤالات متداول
افراد سیگاری آن دسته از افرادی هستند که ایمپلنت کل دهان ممکن است که با ریسک مواجه شود. توصیه می شود تا حد امکان از استعمال دخانیات بعد از ایمپلنت خودداری کنید وگرنه تاثیرات غیر قابل اجتنابی را در پی دارد.
اگر استخوان های فک و سلامت عمومی شما شرایط مساعدی برای کاشت کل دندان ها را داشته باشد، سن معیار کافی برای منع ایمپلنت کل دهان نیست. بهترین زمان برای انجام ایمپلنت دندان زمانی است که رشد استخوان ها متوقف شده باشد تا مشکلی ایجاد نشود.
به هر حال شما نوعی عمل جراحی را انجام داده اید و احساس درد و ناراحتی برای چند روز پس از ایمپلنت دندان کاملا طبیعی است و البته توسط دندانپزشک با مصرف دارو کنترل خواهد شد و به حداقل می رسد.
سخن آخر
ایمپلنت دندان جایگزین خوبی برای دندان های از دست رفته است، حال اگر شما تمام دندان های فک بالا و پایین خود را از دست داده باشید و به دنبال روشی دائمی و مطمئن برای دندان های از دست رفته خود باشید، می توانید با ایمپلنت کامل فک، دندان های خود را مثل روز اول سالم و زیبا سازید.
کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد میتواند با ارائه کلیه خدمات مربوط به اصلاح و ترمیم دندان، شما را از شر دندان های معیوب خلاص کرده و لبخندی زیبا را به شما هدیه دهد. در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی در رابطه با انتخاب روش مناسب برای ترمیم دندان های خود، می توانید با ما تماس حاصل فرمایید.
اگر در مورد ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره ایمپلنت دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.
01332123208-9
2 دیدگاه در ”ایمپلنت کامل فک بالا و پایین“