علت سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت چیست؟ سیاهی لثه بعد ایمپلنت چرا اتفاق میافتد؟ آیا درمانی برای آن وجود دارد؟ یکی از بهترین روشها برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته استفاده از ایمپلنت دندان است. ایمپلنت نوعی دندان مصنوعی است که از چند بخش مختلف تشکیل شده است. فرآیند انجام ایمپلنت دندان ممکن است چند ماه به طول بیانجامد، اما نتایج آن کاملاً دائمی است و اگر شخص بهداشت دهان و دندان را رعایت کند، میتواند تا پایان عمر از دندان مصنوعی کاشته شده استفاده کند.
یکی از مشکلاتی که بعد از انجام ایمپلنت دندان به وجود میآید، سیاه شدن لثههاست. در ادامه این مطلب از وبسایت دکتر روشن طلب قصد داریم دلایل آن و روشهای پیشگیری از آن را به طور کامل بیان کنیم.
علت سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت
یکی از بزرگترین عوارضی که ممکن است بعد از انجام ایمپلنت دندان ایجاد شود، سیاه شدن لثه است. اگر لثه شما هنگام لبخند زدن قابل مشاهده است، سیاه شدن آن تاثیر بسیار زیادی بر اعتماد به نفس شما خواهد گذاشت. در ادامه قصد داریم دلایل این مشکل را به طور کامل بررسی کنیم.
۱.بروز عفونت در لثه
یکی از نشانههای عفونت لثه، سیاه شدن و تیرگی لثههاست. بنابراین مشاهدۀ سیاهی لثهها بعد از ایمپلنت دندان، ممکن است یکی از نشانههای عفونت باشد. عوامل مختلفی ممکن است باعث تحلیل لثه شوند. تحلیل لثه به مرور زمان باعث میشود رنگ لثه تیره و کدر شود.
دلایل مختلفی باعث ایجاد التهاب یا عفونت دندان و لثه میشود. یکی از مهمترین دلایل ایجاد عفونت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. عفونت در ادامۀ پوسیدگی دندان ایجاد میشود و خطوط سیاه رنگی را به وجود میآورد. شما باید بعد از قرار گیری ایمپلنت، از مسواک و نخ دندان به طور مرتب استفاده کنید تا احتمال ایجاد عفونت کاهش پیدا کند.
بیماری لثه و ایمپلنت دندان چه مشترکاتی دارند؟
۲.استحکام کم استخوان
بالا رفتن سن و ضربه و فشار باعث میشود از استحکام و قدرت لثه کم شود و به صورت عادی قدرت بسیار زیادی برای نگهداری ریشه و تاج دندان دارد.
اما همانطور که گفته شد، برخی عوامل، به مرور زمان، استحکام لثه را کاهش میدهند. به طور کلی افرادی که استخوان لثۀ خیلی ضعیفی دارند، کاندیدای مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان نیستند و ممکن است بعد از انجام ایمپلنت، بافت لثه سیاه رنگ شود.
زمانی که بافت لثه مستحکم نباشد، پایه ایمپلنت به خوبی درون آن قرار نمیگیرد. در وهله اول باید پایه فلزی ایمپلنت به خوبی با بافت لثه جوش بخورد. ولی ممکن است به علت ضعیف بودن استخوان لثه، این اتفاق نیافتد.
افرادی که استخوان لثه ضعیفی دارند، ابتدا باید معاینه شوند تا وضعیت لثه و دهان و دندان آنها مورد بررسی قرار بگیرد. مراجعه به پزشکانی که مهارت و تجربه کافی در زمینه ایمپلنت دندان ندارند، ممکن است باعث سیاه شدن لثه شود.
زیرا برخی از پزشکان بی تجربه، بدون توجه به استحکام و قدرت بافت لثه، فرآیند ایمپلنت دندان را انجام میدهند و شما بعد از گذشت چند روز مشاهده خواهید کرد که لثه سیاه شده و ایمپلنت استحکامی درون بافت لثه ندارد.
گر شما نیز جزء افراد نوجوان، جوان و یا مسنی هستید که یک یا چند دندان خود را از دست دادهاید و به دنبال دانستن این مسئله هستید، این مطلب را بخوانید
3.عدم کاشت صحیح ایمپلنت
کاشت دندان باید با دقت بالایی انجام شود. به همین دلیل است که همیشه توصیه میشود برای کاشت دندان به پزشکان با تجربه مراجعه کنید.
دکتر روشن طلب با تجربۀ عالی در زمینه کاشت ایمپلنت میتواند یک انتخاب مناسب برای افرادی باشد که به دنبال روشی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته خود هستند. قرار گرفتن نامناسب ایمپلنت درون بافت لثه، به مرور زمان باعث سیاه شدن لثه میشود.
در زمان کاشت پایه ایمپلنت، مقدار قابل توجهی از استخوان فک درگیر خواهد شد. ولی متاسفانه برخی از افراد به صورت ژنتیکی میزان استخوان فک کوچکی دارند که این موضوع باعث میشود پایه ایمپلنت به شکل کامل با لثه جوش نخورد و به شکل نامناسبی درون لثه قرار بگیرد.
این موضوع قبل از انجام کاشت دندان، باید بررسی شود. گاهی اوقات شخص مجبور است برای انجام ایمپلنت، پیوند استخوان فک انجام دهد.
۴.مصرف دخانیات
بعد از انجام ایمپلنت، شما باید مصرف دخانیات یا نوشیدنیهای الکلی را برای مدت طولانی کنار بگذارید. پایه ایمپلنت اگرچه از یک فلز مستحکم و قوی ساخته شده است، ولی نمیتواند قدرت و مقاومت ریشه دندان طبیعی را داشته باشد. به همین دلیل خیلی سریع نسبت به مواد غذایی که شما مصرف میکنید واکنش نشان میدهد.
فراموش نکنید که هر چه قدر فرآیند کاشت ایمپلنت، دقیق و با ظرافت انجام شده باشد، باز هم احتمال ورود مواد غذایی و مواد مضر به شیارهای پایه ایمپلنت وجود دارد. اقداماتی مثل سیگار کشیدن به مرور زمان، لثۀ اطراف دندان کاشته شده را سیاه میکنند و این موضوع بر زیبایی دهان و دندان شما تاثیر گذار است.
۵.هماتوم
یکی دیگر از دلایل مهم دیگر، هماتوم است. زمانی که جراحی ایمپلنت دندان انجام میشود، ممکن است خونریزی باعث ایجاد کیسههایی داخل بافت لثه شود که ترکیبی از آب و خون هستند و هماتوم نامیده میشود.
هماتوم به مرور زمان باعث میشود لثۀ شخص به بنفش یا بادمجانی تغییر رنگ داده و باعث سیاه شدن میشود. برای این که از بروز چنین مسئلهای جلوگیری شود، پیشنهاد میکنیم در صورت خونریزی شدید، به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت دهان شما بررسی شود.
آیا دندان خود را از دست دادهاید؟ پس این مطلب را بخوانید
سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت به دلیل پیوند بافت
اگر لثههای شما سالم هستند و دندانپزشک تشخیص میدهد که مشکل رنگ پس از خونریزی لثه است، یکی از گزینههایی که برای رفع این مشکل باید انجام دهید پیوند بافت است. اینجاست که دندانپزشک از قسمت دیگری از دهان (معمولاً سقف) بافت میگیرد و آن را روی لثه پیوند میدهد. روش دیگر، پزشک ممکن است از یک ماده مصنوعی استفاده کند که لثهها را برای رشد طبیعی تحریک میکند.
درهرصورت، این گزینه میتواند به ضخیم شدن لثهها به اندازه کافی کمک کند تا تغییر رنگ ناشی از ایمپلنت پنهان شود. اما توجه داشته باشید که پیوند پوست یک روش دندانپزشکی جدی است. ممکن است نتوانید از آن قسمت از دهان خود استفاده کنید تا زمانی که لثهها بهطور کامل بهبود پیدا کنند، که ممکن است یک تا دو هفته طول بکشد .
در طول این مدت، معمولاً باید از رژیم غذایی نرم استفاده کنید، بنابراین اگر مشکلات پزشکی حساس به غذا مانند دیابت دارید، حتماً ابتدا این روش را با پزشک خانواده خود در میان بگذارید.
درمان این مشکل چیست
رنگ در بافت لثه توسط ملانوسیتها تولید میشود که مسئول تولید ملانین در پوست نیز هستند.
گاهی اوقات هنگامیکه ضربه در بافت لثه رخ میدهد، بدن ممکن است در پاسخ به آن ملانین بیش از حد تولید کند. این میتواند باعث تغییر رنگ در لثههای سالم شود.
یکی از راههای اصلاح این تولید بیش از حد، انجام یک روش سفید کردن لثه است.
رایجترین روش سفید کردن لثه شامل استفاده از لیزر برای از بین بردن برخی از ملانوسیتها در ناحیه تغییر رنگ است. این باعث تولید کمتر ملانین میشود و بافت لثه به طور طبیعی روشن میشود.
یکی دیگر از روشهای سفید کردن شامل استفاده از ژل مخصوص روی سطح لثه و سپس پاک کردن ملانوسیتهای اضافی با استفاده از یک ابزار صاف کننده است. هر دو روش را میتوان در یک بازدید مطب انجام داد.
با این حال، هیچکدام معمولاً تحت پوشش بیمه درمانی یا دندانپزشکی نیستند، بنابراین باید خودتان هزینه آن را بپردازید.
در چه شرایطی باید ایمپلنت دندان بکاریم؟ از کجا بدانیم شرایط کاشت ایمپلنت دندان را داریم؟
سوالات متداول
مصرف دخانیات و مشروبات الکی تاثیر زیادی بر روی سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت دارد.
برای اینکه بتوانید از این مشکل جلوگیری کنید، می توانید روش هایی مانند رعایت بهداشت دندان، تغذیه مناسب، ترک مواد مخدر، مراجعه کردن به بهترین دندانپزشک زیبایی، رژیم غذایی مناسب که دارای فسفر و کلسیم باشد و تامین ویتامین های گوناگون بدن که به پیشگیری از سیاه شدن لثه کمک می کند
کلینیک تخصصی پاسارگاد با داشتن بهترین ابزارها و متخصص ها به زیباسازی لبخند و دندان شما کمک می کنند.
سخن آخر
یکی از عالیترین روشهای زیباسازی دندانهای ازدسترفته، ایمپلنت است. اما در برخی موارد ممکن است این روش زیبایی دهان و دندان با مشکلاتی مواجه شود. سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت یکی از مشکلات شایع محسوب میشود. اگر جز کسانی هستید که بعد از ایمپلنت لثههای شما سیاه شده برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد یا راهحلهای مقابله با تغییر رنگ لثه پس از عمل ایمپلنت دندان، با کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد تماس بگیرید.
ایمپلنت دندان دکتر روشن طلب بهترین انتخاب برای کاشت دندان جدید است زیرا:
- استفاده از مشاوره آنلاین و رایگان ایمپلنت دندان
- پاسخگویی به سوالات شما توسط متخصص جراح فک و صورت
- کاشت ایمپلنت دندان توسط بهترین جراح فک و صورت و متخصصان ایمپلنت
- هزینه مناسب ایمپلنت دندان در کلینیک تخصصی دکتر روشن طلب
- کاشت تخصصی ایمپلنت در 3دقیقه و به کار بردن بهترین برندهای ایمپلنت در دنیا
1 دیدگاه در ”علت سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت“