سینوس لیفت

سینوس لیفت از درمانهای آماده سازی نواحی بی دندانی قبل یا همزمان با انجام جراحی ایمپلنت است. یکی از جراحی های بازسازی متداول قبل از کاشتن ایمپلنت می باشد. سینوس لیفت به گونه های مختلفی از جمله سینوس لیفت باز و سینوس لیفت بسته و توسط جراح فک و صورت انجام می گردد . در ادامه علاوه بر معرفی و توضیح درباره اینکه سینوس دندان چیست ، به انواع عمل سینوس لیفت و مراقبت‌های بعد از سینوس لیفت اشاره می کنیم .

سینوس چیست؟

سینوسها حفرات تنفسی هستند که در قسمتهای مختلفی از استخوانهای سروصورت وجود دارند.

سینوس ماگزیلری(فک بالا) یکی از این حفرات میباشد.

سینوسهای ماگزیلری درست در بالای دندانهای آسیای بزگ و کوچک قرار دارند و حتی گاها ریشه ی این دندانها داخل سینوس قرار میگیرند.

سینوس لیفت چیست؟

سینوس لیفت به جراحی بالا بردن سینوس و عملیات آماده‌سازی نواحی بی دندان برای کاشت و انجام ایمپلنت قبل یا همزمان با کاشت ایمپلنت می‌گویند. به عبارتی دیگر لیفت سینوس زمانی انجام میگیرد که ارتفاع استخوان کافی در عقب فک بالا وجود نداشته باشد یا سینوس بسیار به فک نزدیک باشد وعمل کاشت ایمپلنت بدون انجام سینوس لیفت امکان پذیر نباشد .  با توجه به اینکه برای کاشت ایمپلنت نیاز به استخوان کافی برای قرارگیری پایه ایمپلنت می باشد ، ضعف در استخوان فک صورت و یا نداشتن استخوان در ناحیه عقب فک بالا نیاز به یک جراحی و بازسازی را به دنبال دارد که به این عمل جراحی اصطلاحا سینوس لیفت گفته می‌شود. 

انواع عمل لیفت سینوس

 عمل سینوس لیفت برای انجام پیوند استخوان قبل یا همزمان با کاشت دندان تحت عنوان‌های سینوس لیفت بسته و سینوس لیف باز متناسب با شرایط بیمار صورت می‌گیرد. که با توجه به اینکه معمولا انجام سینوس لیفت به صورت باز متداول تر است در ادامه به توضیح درباره آن می پردازیم. 

سینوس لیفت باز

سینوس لیفت باز که به آن عمل سینوس باز نیز گفته می‌شود، با هدف مشابه پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت دندان برای افراد مختلف با دو روش همزمان با ایمپلنت و با فاصله ی زمانی با کاشت ایمپلنت صورت می‌گیرد.

سینوس لیفت باز و کاشت ایمپلنت بلافاصله پس از آن

این نوع عمل سینوس لیفت زمانی صورت می‌گیرد که حداقل 5 میلی متر استخوان عمودی با عرض کافی در جایگاهی بین کف سینوس و لبه استخوان باقی مانده وجود داشته باشد. در این حالت جراح با دسترسی به سینوس بالای استخوان باقی مانده جایگاه این سینوس را به قسمت بالاتر انتقال داده سپس مخلوطی از پودر استخوان را در فضایی که جای قبلی سینوس بوده است قرار می‌دهد. با قرار دادن غشاء محافظ جذب شونده روی محل دسترسی به سینوس محل جراحی سینوس بسته شده و سپس می‌توان بلافاصله ایمپلنت را بلافاصله در این ناحیه قرار داد.

سینوس لیفت باز دو طرفه

بازسازی کامل فک بالا به همراه سینوس لیفت باز دو طرفه برای بیمار عزیزمان در کلینیک پاسارگاد انجام شده است. همچنین کاشت 8 واحد ایمپلنت osstem کره ای

ایمپلنت osstem جزو ده برند برتر دنیا می باشد.

سینوس لیفت باز و کاشت ایمپلنت با فاصله زمانی پس از آن (تاخیری)

این نوع از عمل سینوس لیفت باز زمانی از سمت پزشک متخصص یا جراح تجویز می‌گردد که کمتر از 5 میلی متر استخوان در فاصله بین کف سینوس و لبه استخوان باقی مانده باشد. کیفیت و ارتفاع استخوان این ناحیه برای قرارگیری بلافاصله ایمپلنت پس از عمل جراحی سینوی باز مناسب نبوده و باید پس از قرار دادن ماده استخوان پیوندی محل دسترسی به سینوس را بسته و زمانی بین 6 الی 10 ماه بعد برای کاشت ایمپلنت اقدام شود.

اصول مراقبتی پس ازعمل سینوس لیفت چیست ؟

بعد از انجام عمل جراحی لیفت سینوس احتمالاً تا حدودی در آن ناحیه تورم ایجاد می‌شود. توجه داشته باشید نباید بینی خود را فین کنید یا با شدت زیاد عطسه و سرفه کنید چون ممکن است مواد پیوندی استخوانی جابجا شده و بخیه ها شل شوند.احتمالا جراح به شما دهان شویه می دهد تا داخل بینی خود را مرطوب نگه دارید. همچنین داروهایی تجویز می شود تا از عفونت و ایجاد خلط جلوگیری کند و برای تسکین درد مسکن نیز تجویز می شود. آنتی بیوتیک ها نیز همراه با دهان شویه های ضد میکروبی برای کمک به جلوگیری از عفونت در دهان و دندان توصیه می‌شوند. معمولاً بیماران ناراحتی کمی پس از انجام عمل جراحی لیفت سینوس دارند.احتمالاً پس از ۷ تا ۱۰ روز باید به جراح مراجعه کنید تا محل عمل را بررسی کرده و بخیه ها را در صورتی که جذبی نباشند یا خودشان نیافتند را بکشند. البته ممکن است جراح از شما بخواهد که چند روز دیگر صبر کنید تا از بهبود یافتن سطحی محل عمل مطمئن شود و سپس بخیه ها را بکشند.در صورت انجام سینوس لیفت تاخیری باید چند ماه منتظر بمانید تا مواد استخوانی کاملاً سفت شده و با استخوان فک شما یکی شود.. بسته به اینکه چه نوع ماده پیوندی مورد استفاده قرار گرفته عمل کاشت ایمپلنت بین ۴ تا ۹ ماه بعد می تواند انجام گیرد . در حال حاضر سازمان غذا و داروی آمریکا یا همان FDA  انجام ایمپلنت همراه با لیفت سینوس راتایید کرده است.

عوارض احتمالی و مراقبتهای بعد از سینوس لیفت

  • روی محل جراحی لیفت سینوس و محل متورم شده ‌ی صورت کمپرس یخ قرار دهید.• بهتر است از استعمال دخانیات بخصوص کشیدن سیگار به مدت دو هفته بعد از جراحی سینوس خودداری کنید.
  • ممکن است در اثر عمل جراحی لیفت سینوس اندکی خون در بزاق خود ببنید که این امری طبیعی است.
  • برای مصرف نوشیدنی از استفاده از نی به دلیل فشار وارده برسینوس‌ها بپرهیزید.• در هنگام عطسه و سرفه برای جلوگیری از فشار وارده بر سینوس ها دهان خود را باز نگهدارید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان با مسواک زدن در محل‌های غیر جراحی و دهانشویه‌های حاوی کلرهگزیدین بسیار ضروری است. موارد گفته شده درباره سینوس لیفت و اینکه در واقع عمل سینوس لیفت چیست، انواع حراجی لیفت سینوس، نکات مراقبتی و عوارض بعد از انجام سینوس لیفت برای افزلیش اطلاعات شما در این زمینه به اشتراک گذاشته شده است، برای داشتن اطلاعات دقیق و اصولی در خصوص نوع انجام سینوس لیفت در صورت نیاز حتما با یک متخصص جراح فک و صورت مشورت کنید. در ادامه به سوالات متداولی که بسیاری از مراجعین به کلینیک درباره عمل لیفت سینوس دارند می پردازیم :

سوالات شما

عمل جراحی لیفت سینوس پیش از کاشت ایمپلنت، چقدر طول می کشد؟

این عمل جراحی بین یک و نیم تا دو ساعت زمان میبرد.

آیا از دست دادن دندان می‌تواند برای سینوس مشکل ایجاد کند؟

اگر یکی از چند دندان فک بالای خود را مخصوصا در قسمت عقب از دست داده‌اید و مدت زیادی است که دندان خود را کشیده اید ؛ احتمالاً استخوان فک شما در آن ناحیه تحلیل رفته است. این تحلیل استخوان می تواند در اثر بیماری های لثه مانند عفونت، گسترش یافته و حتی سینوس شما را نیز عفونی کند. به همین علت دندانپزشکان توصیه می‌کنند که بلافاصله پس از کشیدن دندان به خصوص دندان های آسیا، در صورت نیازهمزمان عمل لیفت سینوس انجام داده شود و کاشت ایمپلنت انجام گیرد.

آیا می توان عمل لیفت سینوس و ایمپلنت را همزمان انجام داد؟

عمل لیفت سینوس حتما باید توسط متخصص آن انجام گیرد که معمولاً متخصص جراح فک و صورت یا پریودنتیست است . درصورتیکه عمل کاشت ایمپلنت می تواند توسط پزشک عمومی هم انجام گیرد. به هر حال پس از انجام عمل جراحی لیفت سینوس نیاز به ۴ تا ۹ ماه زمان است تا محل جراحی به طور کامل بهبود یافته و استخوان پیوندی با استخوان فک یکی شود. پیش از این زمان نمی توان کاشت ایمپلنت را انجام داد.

با مشاهده چه علائمی پس از لیفت سینوس باید به متخصص مراجعه کرد؟

 اگر پس از انجام عمل لیفت سینوس علائم زیر را مشاهده کردید؛ بلافاصله به متخصص مراجعه کنید:

  • هرگونه تورم یا دردی که با گذشت زمان بدتر می شود. تورم و درد یک تا دو روز پس از انجام عمل سینوس باید بهبود یابد.
  • خونریزی بعد از یک تا دو روز متوقف نشود. رنگ خون قرمز روشن باشد و پیوسته ادامه یابد. خونریزی نرمال بعد از عمل جراحی لیفت سینوس معمولا به رنگ قرمز تیره است و لخته هایی نیز در آن مشاهده می‌شود.
  • ممکن است حس کنید که مواد استخوانی از جای خود خارج شده و موجب خونریزی بینی شما شده اند. در این صورت حتما با پزشک مشورت کنید.
  • اگر درد با گذشت زمان کاهش پیدا نکرد و همچنین اگر تب کردید حتما باید به متخصص مراجعه کنید. 

آیا بعد از انجام لیفت سینوس می توان پرواز کرد؟

بعد از عمل جراحی لیفت سینوس در فک بالا پرواز کردن با هواپیما می تواند فشار روی سینوس را افزایش داده و موجب آسیب دیدن آن شود. بنابراین بهتر است تا یک ماه پس از انجام عمل جراحی لیفت سینوس از پرواز کردن خودداری کنید.

بعد از لیفت سینوس چه غذاهایی میتوان خورد؟

رژیم غذایی پس از انجام لیفت سینوس شامل مایعات کامل برای ۲۴ ساعت که شامل نوشیدنی‌های بدون الکل، آبمیوه‌ها، سوپ، شیکها، اسموتی، ماست، پودینگ و آب است. از روز دوم بهتر است رژیم غذایی نرم مثل نودل، تخم مرغ، گوشت پخته به مدت ۳ روز رعایت شود. پس از آن رژیم غذایی معمولی مانعی ندارد.

شرایط من پس از لیفت سینوس چگونه خواهد بود؟

کسانی که عمل لیفت سینوس را انجام می دهند می توانند همان روز به منزل برگردند و نیازی به بستری نیست.

بعد از عمل لیفت سینوس مشکلات زیر را در حد خفیف تجربه می کنید که موقتی است و برطرف می شود:

  • ورم
  • درد
  • خونریزی

چطور می توان تورم بعد از لیفت سینوس را کاهش داد؟

برای کاهش تورم و کبودی پس از لیفت سینوس بهتر است یک کیسه یخ یا حوله ای که از یخ پر شده روی گونه خود در محل عمل قرار دهید. بهتر است هر بار کیسه یخ را به مدت ده دقیقه روی محله نگهداشته و طی ۴۸ ساعت پس از عمل هر چند ساعت یکبار این عمل را تکرار کنید. پس از ۴۸ ساعت اگر هنوز تورم داشتید بهتر است از کیسه آب گرم خارج از ناحیه عمل لیفت سینوس استفاده کنید.

در دوره بهبودی پس از عمل لیفت سینوس چه کارهایی باید بکنم؟

مهمترین کاری که باید انجام بدهید جلوگیری از وارد آمدن فشار به محل عمل است. بنابراین از هر گونه فشار در بینی (تا می توانید عطسه هم نکنید و در معرض مواد آلرژی زا قرار نگیرید) جلوگیری کنید. چرا که ممکن است مواد پیوند استخوان حرکت کرده و بخیه ها شل شوند.

پس از این که به خانه رسیدید، اسپری سالین (محلول آب نمک) تهیه کنید و با آن بینی خود را مرطوب نگه دارید. این کار برای جلوگیری از گرفتگی بینی و تورم آن است.

ممکن است دکتر برایتان مسکن تجویز کند. اگر درد دارید می توانید مسکن بخورید.

احتمالا برایتان آنتی بیوتیک (چرک خشک کن) تجویز می شود. ممکن است دهانشویه ضد عفونی کننده نیز تجویز شده باشد. در این صورت حتما طبق دستور دکتر داروها را مصرف کنید تا از عفونت جلوگیری شود.

برای کاهش ورم و درد میتوانید در روز اول پس از عمل چندین مرتبه یخ پیچیده شده داخل دستمال را روی محل بگذارید.

یک هفته یا ده روز پس از جراحی باید به جراح مراجعه کنید تا وضعیت پیوند را بررسی کند. اگر بخیه های قابل جذب استفاده نشده باشد، در این جلسه بخیه هایتان را نیز می کشد.

در برخی موارد از بیمار خواسته می شود چند مرتبه دیگر نیز در آینده مراجعه کند تا از جوش خوردن درست استخوان اطمینان حاصل شود. عکس رادیولوژی (اشعه ایکس) نیز از فک گرفته می شود.

برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

01332123209

1 دیدگاه در ”سینوس لیفت و مراقبت های بعد از آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X