ایمپلنت و دندانپزشکی و ام اس

ایمپلنت و دندانپزشکی برای بیماران ام اس

ایمپلنت و دندانپزشکی برای بیماران ام اس چگونه است؟ نزدیک به یک میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا به بیماری مالتیپل اسکلروزیس مبتلا هستند. افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس اغلب از مشکلات بهداشت دهان و دندان در نتیجه این بیماری رنج می‌برند. به خاطر همین، ضروری است که این بیماران تحت مراقبت های دهان و دندان ویژه ای قرار گیرند. در صورتی که فرد مبتلا به ام اس به خاطر شرایط ویژه خود تحت درمان بیماری های دهان و دندان قرار نگیرد، ممکن است بیماری های جدی لثه او را درگیر کند. در این مقاله به بحث ایمپلنت و دندانپزشکی و ام اس می‌پردازیم. با ما همراه باشید تا آگاهی های لازم را در این باره کسب کنید.

دندان مصنوعی برای بیماران مبتلا به ام اس

افرادی که به هر دلیلی یک یا چند عدد از دندان های خود را از دست داده اند، معمولا از ایمپلنت یا پروتز استفاده می‌کنند. پروتز دندان ممکن است کامل یا جزئی باشد. برخی از افراد داشتن دندان مصنوعی را به ایمپلنت و پروتز ترجیح می‌دهند. اما از آنجایی که یکی از علائم رایج بیماری ام اس، خشکی دهان است، تحمل وجود دندان مصنوعی در داخل دهان، برای این بیماران کمی سخت است. در واقع، وجود دندان مصنوعی، خشکی دهان را تشدید کرده و موجبات آزار بیمار را فراهم می‌کند. به علاوه مشکلات دیگری مانند کاهش کنترل ماهیچه ها، سبب می‌شود تا فرد مبتلا به ام اس نتواند به خوبی دندان مصنوعی را درون دهان خود نگه دارد. مشکل زمانی جدی می‌شود که علائم بیماری در فرد پیشرفت کند. در نهایت، اسپاسم عضلانی ایجاد شده، برداشتن دندان مصنوعی از داخل دهان بیمار را دشوار می‌کند و حتی ممکن است خطرساز باشد. همین اتفاقات سبب می‌شود تا خدمات دندانپزشکی و ام اس به نظر ناسازگار باشند.

ایمپلنت دندان برای بیماران ام اس

به علت چالش هایی که بیماران ام اس با گذاشتن دندان مصنوعی با آن مواجه هستند، بهترین راه حل استفاده از ایمپلنت های دندانی است. ایمپلنت، علاوه بر اینکه چالش های بیماران مالتیپل اسکلروزیس را کاهش می‌دهد، راه حلی دائمی و طبیعی نیز محسوب می‌شود. ایمپلنت دندان، کمک می‌کند تا زندگی این افراد به طرز چشمگیری بهبود یابد. با توجه به این صحبت ها، دندانپزشکی و ام اس، کاملا قابل سازگار شدن با یکدیگر هستند.

بعد از ایمپلنت چند روز درد داریم؟

خدمات دندانپزشکی برای بیماران ام اس

در رابطه با ارائه خدمات دندانپزشکی و ام اس،  اولین قدم، پیدا کردن یک کلینیک است که نسبت به نیازهای منحصر به فرد این بیماران، حساس باشد و بتواند مراقبت های شخصی را مطابق با نیازهای این بیماران ارائه دهد. مواردی که سبب حساسیت بالای دندانپزشکی برای بیماران ام اس می‌شود، عبارتند از:

  • یکی از دشواری های دندانپزشکی برای مبتلایان به ام اس، زمان طولانی انجام خدمات است. فردی که ام اس دارد، علایمی مانند اسپاسم عضلات، استرس و خستگی را تجربه می‌کند، بنابراین قادر نیست مدت زمان طولانی روی صندلی دندانپزشکی بنشیند. در این شرایط پریودنتیست باید هر بیست دقیقه یا هر نیم ساعت، استراحت های پنج الی ده دقیقه ای اعمال کند.
  • همچنین باید زمان نوبت دهی به بیماران ام اس برای خدمات دندانپزشکی صبح زود باشد که فرد حداکثر انرژی را دارد.
  • به دلیل ضعیف شدن ماهیچه هایی که مسئول کنترل تنفس هستند، معمولا افراد مبتلا به ام اس، حین انجام خدمات دندانپزشکی، با مشکلات تنفسی مواجه خواهند شد. در مواجه با مراجعه کننده ای که به ام اس مبتلا است، دندانپزشک باید زاویه نشستن بیمار را روی 45 درجه تنظیم کند، تا فرد بتواند به راحتی نفس بکشد. همچنین می‌توان از یک محافظ دهان استفاده کرد. این وسیله کمک می‌کند تا فشار وارد بر بیمار که در نتیجه باز نگه داشتن طولانی مدت دهان ایجاد شده، کاهش یابد.

مراقبت های خانگی برای خدمات دندانپزشکی و ام اس

اگرچه بیماران مالتیپل اسکلروزیس می‌توانند از ایمپلنت های دندانی استفاده کنند اما حتی با وجود ایمپلنت هم، با چالش هایی روبرو هستند. به دلیل کاهش قدرت ماهیچه ای و اسپاسم عضلانی، ام اس روی ترشح بزاق و استفاده از زبان و توانایی در بلع مناسب غذا تاثیر می‌گذارد. در نتیجه این بیماران بیشتر از افراد عادی در معرض ابتلا به عفونت های دهان و دندان هستند. پس لازم است به صورت ویژه از دندان های خود مراقبت کنند. از جمله مراقبت های اساسی در بحث دندانپزشکی و ام اس می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • از آنجایی که ممکن است نخ دندان کشیدن برای بیماران ام اس سخت و دردناک باشد، لذا باید روش صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را بیاموزید.
  • از دندانپزشک خود بخواهید در مورد اصلاح روش مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، شما را راهنمایی کند
  • مراقب عوارض جانبی برخی از داروهای مصرفی خود باشید. داروهای ضد افسردگی، شل کننده های عضلانی، کورتیکواستروئیدها و یا داروهایی که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کنند، سبب افزایش خشکی دهان می‌شوند. خشکی دهان نیز، بستر مناسبی برای ایجاد بیماری های دهان و دندان فراهم می‌آورد.

ایمپلنت دندان چند جلسه طول می کشد؟

مزایای ایمپلنت برای بیماران ام اس

در حالت عادی، قبل از اینکه دندان بیمار در اثر پوسیدگی، کاملا از بین برود، می‌توان از پروتزهای جزئی استفاده کرد. اما در بحث دندانپزشکی و ام اس، دندانپزشکان اگر چه میتوانند از پروتزهای ثابت و متحرک استفاده کنند اما افراد مبتلا به ام اس، به خاطر عدم کنترل کافی ماهیچه ای و خشکی زیاد دهان، ممکن است نتوانند پروتز را نگه دارند. زمانی که فرد یک یا چند عدد از دندان های خود را از دست می‌دهد، پریودنتیست از ایمپلنت برای جایگزینی دندان او استفاده می‌کند. برخی از مزایای عمده ایمپلنت، موارد زیر هستند:

  • ایمپلنت، به علت ساختاری که دارد، کاملا محکم در دهان می‌نشیند و مشکلات پروتزهای متحرک را ندارد. در واقع دندان ایمپلنت شده با یک ساختار پیچ مانند در عمق لثه قرار داده شده و کاملا ثابت است. حتی اگر دهان فرد دچار خشکی شود یا اسپاسم عضلات به سراغ او آید، مشکلی برای ایمپلنت به وجود نمی‌آید.
  • افرادی که ایمپلنت انجام می‌دهند در مقایسه با آنهایی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند، گفتار بهتری دارند و قدرت تکلم آنها تغییری نمی‌کند.
  • توانایی جویدن، حتی جویدن غذاهای سخت یا چسبناک افزایش می‌یابد.
  • با وجود ایمپلنت دندان، استخوان فک قدرت خود را حفظ می‌کند و کمتر احتمال از دست رفتن دادن این استخوان وجود دارد.
  • در صورتی که ضربه ای ناگهانی به فک وارد شود، ایمپلنت جابه‌جا نمی‌شود و ثبات خود را حفظ خواهد کرد.

ایمپلنت بدون درد و جراحی

نتیجه گیری

اگرچه این حقیقت وجود دارد که بیماران ام اس نمی‌توانند تجربه بهره بردن از خدمات دندانپزشکی را مانند سایر افراد داشته باشند اما به این معنا نیست که باید ناامید باشند. امروز پیشرفت علم پزشکی باعث شده تا خدمات دندانپزشکی و ام اس، بدون تداخل با یکدیگر، سازگاری داشته باشند. اما چیزی که مهم است، اهمیت حفظ سلامت دهان و دندان برای افراد مبتلا به ام اس است. این بیماران می‌توانند با پزشکان و دندانپزشکان خود صحبت کنند تا مطمئن شوند که اقدامات مناسب برای حفظ بهداشت دهان و دندان انجام می‌شود. صبر شما در پیدا کردن دندانپزشکی که متخصص به امور بیماران ام اس باشد، تاثیر زیادی در بهبودی شما خواهد داشت!

6 دیدگاه در ”ایمپلنت و دندانپزشکی برای بیماران ام اس

  1. سلام وقتتون بخیر بیماری ام اس دارم داروی ریتوکسی مب وقرص دالفیرا مصرف می‌کنم 4 دندان فک بالا راازدست دادم آیا میتوانم ایمپلنت انجام دهم؟ ممنون

    1. سلام وقت بخیر درمان ایمپلنت برای بیماران ام اس انجام میشه. البته با مشورت پزشک معالج بیمار.

  2. سلام وقتتون بخیر بیمار ام اس هستم آمپول ریتوکسی مب ودالفیرا مصرف میکنم 4 دندان کنارهم را ازدست دادم آیا میتوانم ایمپلنت انجام دهم یانه؟ ممنون

    1. سلام وقتتون بخیر مشکلی نداره
      با نظر پزشک معالج ام اس، می تونید درمان ایمپلنت انجام بدین.

  3. سلام وقت بخیر
    آیا با توجه به اینکه بیماران ام اس باید مرتب ام آر آی انجام بدن،با تزریق و بدون تزریق، ایمپلنت برای اونها ایرادی بوجود نمیاره؟ از جهت تصویر برداری مغز چون نزدیک به مغز هست دندون ها

    1. سلام وقت بخیر ایمپلنت از جنس تیتانیوم هست و سازگارترین با بدن هست و مشکلی برای ام آر آی نداره. اما برای بیماران ام اس، لازمه پزشک معالج مجوز کاشت ایمپلنت رو بدن تا درمان ایمپلنت انجام بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X