آیا جرم گیری به دندانها آسیب میزند؟

آیا جرم گیری به دندانها آسیب میزند؟ این سوال رایج بیماران ماست که «آیا جرم گیری به دندانها آسیب میزند؟» و یا «آیا جرم گیری مینای دندان را از بین میبرد؟»
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانیم که جرم دندان چیست و چگونه تشکیل می شود ؟

اولین و اساسی ترین قدم در درمان های دندانپزشکی رسیدن به یک سلامت ایده آلی از لحاظ لثه و دندان ها است. جرم گیری، پایه ای ترین درمان دندان پزشکی است و به دلیل عدم آگاهی، یک سری ابهامات درباره آن وجود دارد و برخی افراد تصور می کنند این روش به سلامت دندان و لثه ها آسیب وارد می کند. در این مقاله به بررسی جرمگیری دندان می پردازیم. اگر قصد انجام این کار را دارید یا می خواهید درباره آن بیشتر بدانید، در ادامه با ما همراه باشید.

جرم گیری دندان چیست؟

جرم‌گیری دندان که گاهی به آن بروساژ دندان نیز گفته می شود یکی از روش ‌های متداول برای پاکسازی و تمیز کردن سطح دندان است و معمولا توسط دندانپزشک با استفاده از تجهیزات و وسایل مناسب در مطب انجام می ‌شود. این روش برای کمک به بیمارانی که به بیماری لثه مبتلا هستند یا دچار تجمع بیش از حد پلاک می‌ شوند، به کار می ‌رود.

جرم‌ گیری دندان با هدف از بین بردن پلاک و رسوبات دندانی، تمیز کردن سطح دندان، و بهبود بهداشت دهان و دندان انجام می ‌شود.

چرا دندانها جرم می گیرند ؟

حتی اگر شما بهترین بهداشت دهان را داشته باشید، باکتریهایی در دهان هستند که همراه با پروتئینها و باقیمانده ها و محصولات جانبی مواد غذایی، لایه نازکی با عنوان پلاک دندانی را بر روی دندانها تشکیل میدهند…
این پلاکها، اطراف پرکردگیهای دندانی و در امتداد  لثه نواحی که دسترسی جهت تمیز کردن آنها پایین است تشکیل می شود. تشکیل پلاک دندانی خبر خوبی برای دندانها نیست. چرا که باکتریهای موجود در پلاک دندان با ترشح اسید، مینای دندان را تحت تاثیر قرار داده و منجر به پوسیدگی می شود.  از طرفی اگر این پلاکها برداشته نشوند، کم کم آهکی شده و جرم تشکیل می شود. تشکیل جرم دندان چنان خزنده و به مرور زمان پیش می رود که فرد تصور میکند که این جرم بخشی از دندان اوست!!!!!
این تصور که جرم گیری مینای دندان را از بین میبرد ناشی از همین تفکر است که فرد جرم را بخشی از دندان خود در نظر گرفته است.

چگونه جرم، دندانها و لثه های ما را تخریب می کند؟

امان از وقتی که جرم تشکیل می شود. چرا که باکتریهای مولد پوسیدگی موجود در آن طی فرآیند ذکر شده در بالا منجر به پوسیدگی می شوند. بر این اساس ۹۰٪ بالغین بالای ۴۰ سال پوسیدگی دندان را تجربه کرده اند.  اما تشکیل جرم به خصوص در زیر لثه، منجر به التهاب لثه میشود، به این مرحله از بیماری لثه ژنژویت گفته می شود که غالبا با خونریزی لثه حین مسواک زدن خود را به نمایش می گذارد. از طرفی جرم با مسواک و نخ دندان بر داشته نمیشود و بنابراین فرد با دیدن این که حین مسواک زدن لثه هایش خونریزی می کند، آن نواحی دهان را مسواک نمی زند و به افزایش حجم جرم دندان در آن منطقه کمک میکند.

اگر جرم باقی بماند و به آن توجه نشود، منجربه فعالیت باکتریهای زیر لثه شده و به مرور زمان پاکت دندانی در فاصله بین دندان و لثه شکل میگیرد. سیستم ایمنی بدن شروع به ترشح مواد شیمیایی برای دفاع می کند که همراه با محصولات باکتریها منجر به از بین بردن استخوان دور دندانها می شود. به این مرحله بیماری، پریودنتیت می گویند.

جرم‌ گیری دندان چگونه انجام می ‌شود؟

در ادامه به مراحل جرمگیری دندان می ‌پردازیم:

  • معاینه اولیه: در این مرحله، دندانپزشک دندان را با دقت معاینه می کند و میزان جرم، پلاک و سایر تجمعات مضر را بررسی می‌ کند.
  • استفاده از بی‌ حسی موضعی: با استفاده از بی‌حس ‌کننده موضعی، ناحیه درمانی بی‌ حس می‌ شود. این کار باعث می‌ شود حرکات ناخوشایند را کمتر احساس کنید. این روش غیرجراحی است و به دندان ‌ها یا لثه ‌ها آسیب نمی ‌رساند.
  • جرمگیری: در این مرحله، دندانپزشک از وسایل خاصی برای جرمگیری استفاده می‌کند. با استفاده از یک ابزار قلابی شکل کوچک، پلاک ‌های داخل دندان و اطراف لثه ‌ها را می تراشد و پلاک را از بین می ‌برد.
  • صاف کردن کناره‌ های لثه: دندانپزشک با استفاده از ابزاری به نام کورت دندان، لبه‌ های ناهموار ریشه دندان‌ ها را صاف می‌ کند و جرم ‌ها را از بین می ‌برد. این کار باعث می ‌شود لثه‌ ها بدون وجود جرم به حالت قبلی خود بازگردند.
  • شستشوی نهایی: پس از انجام مراحل قبلی، دندانپزشک محل مورد نظر را شستشو می‌ دهد تا باکتری ‌های باقیمانده را از بین ببرد. سپس به منظور اطمینان از رشد صحیح بافت لثه، کمی فشار روی لثه اعمال می ‌شود.

فرق جرم گیری لثه با جرم گیری دندان

جرمگیری لثه یک روش پیشگیری و درمان برای بهبود سلامت لثه و جلوگیری از بیماری‌های لثه است

فواید جرمگیری دندان

در ادامه، به برخی از تاثیرات مثبت جرمگیری دندان می‌ پردازیم:

  • جلوگیری از پوسیدگی دندان: پوسیدگی دندان از جمله مشکلات شایع و اساسی در دندان ‌ها هستند. جرمگیری دندان به شدت در جلوگیری از بروز این اتفاق ‌ها تاثیرگذار است. این فعالیت می‌ تواند از شکل ‌گیری حفره در دندان ‌ها جلوگیری کند، زیرا حفره ‌ها یک بستر مناسب برای پلاک می ‌شوند و باعث آسیب به مینای دندان ‌ها می ‌شوند.
  • جلوگیری از بیماری پریودنتال: پلاک، عامل اصلی بسیاری از مشکلات دندان و لثه است و اگر در زیر خط لثه تشکیل شود، به لثه آسیب می ‌زند. این آسیب می ‌تواند به گونه ‌ای پیشرفت کند که منجر به از دست دادن دندان شود. جرم گیری دندان‌ ها می ‌تواند از خط لثه محافظت کند. خط لثه نقش مهمی در حفظ استحکام دندان ‌ها و سلامت دهان و دندان دارد.
  • زدودن لکه ‌ها: استفاده از چای، قهوه، نوشیدنی‌ های رنگی و مصرف تنباکو باعث شکل ‌گیری لکه ‌ها روی سطح دندان می‌ شود. جرمگیری دندان می ‌تواند این لکه‌ ها را پاک کند و به دندان ‌ها زیبایی بیشتری ببخشد.
  • جلوگیری از بوی بددهان: پلاک باعث بوی بددهان می ‌شود. با استفاده از مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، می‌ توانید برخی تغییرات مثبت را در بوی دهان تجربه کنید. اما، با جرمگیری دندان بوی بددهان به طور موثرتری برطرف می شود.
  • حفظ سلامت لثه: جرمگیری دندان به حفظ سلامت لثه کمک می ‌کند. لثه ‌های سالم و بدون التهاب نقش مهمی در حفظ دندان ‌ها دارند و همچنین برای ایمپلنت‌ ها و پروتزهای دندانی نیز حائز اهمیت است.

عوارض جرم‌ گیری دندان

عوارض جرمگیری می ‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • خونریزی و تورم لثه: این مساله معمولا به دلیل ضربه و فشاری که در طول جرمگیری بر لثه‌ ها اعمال می‌ شود رخ می‌ دهد.
  • حساسیت دندان و لثه: در برخی موارد ممکن است به برخی از مواد استفاده شده در جرمگیری آلرژی داشته باشید.
  • حساسیت به مواد غذایی: ضعیف ترین عوارض جانبی پس از جرمگیری، حساسیت به مواد غذایی گرم، سرد و شیرین است.
  • عفونت: استریل نبودن ابزارها و تجهیزات مورد استفاده در جرم‌ گیری دندان می ‌تواند ریسک عفونت را افزایش دهد. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که دندانپزشک از ابزارهای تمیز و استریل استفاده می ‌کند.

خطرات مرتبط با جرمگیری به طور کلی زمان محدودی را در بر می ‌گیرند و معمولا ۵ تا ۷ روز طول می ‌کشند. اگرچه در موارد شدیدتر، این عوارض ممکن است برای چند هفته به طول انجامند.

معایب جرم‌ گیری دندان

باید توجه داشت که جرمگیری دندان دارای برخی معایب است که به عواملی مانند تجربه و مهارت دندانپزشک، استفاده از تجهیزات صحیح و رعایت بهداشت برمی‌گردد که در ادامه به برخی از این معایب پرداخته شده است:

  • حساسیت دندانی: برخی افراد ممکن است بعد از جرمگیری دندان حساسیت دندانی تجربه کنند که معمولا موقتی است و در مدت کوتاهی برطرف می ‌شود.
  • خونریزی لثه: در بعضی موارد، جرمگیری دندان می ‌تواند منجر به خونریزی لثه شود که در صورت خونریزی شدید و طولانی مدت، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • آسیب به لثه: در صورتی که جرم‌ گیری دندان به ‌طور نادرست یا با فشار زیاد انجام شود، ممکن است لثه آسیب ببیند که این مشکل بیشتر در صورتی رخ می ‌دهد که جرمگیری توسط فردی غیرمتخصص انجام شود یا دندانپزشک از ابزارهای نامناسب استفاده کند.
  • سایر مشکلات: جرمگیری دندان ممکن است منجر به مشکلات دیگری مانند شکستگی دندان یا آسیب به روکش دندان شود. این مشکلات بیشتر به عواملی مانند ضعف دندان ‌ها، استفاده از ابزارهای نامناسب یا تجهیزات قدیمی برمی‌گردد.

علت تیر کشیدن دندان روکش شده

چه زمانی به روکش دندان نیاز داریم؟علت درد دندان بلافاصله بعد از گذاشتن روکش دندان چیست؟

آیا جرم گیری به دندانها آسیب میزند؟

در طی جرم گیری دندان، دندانپزشک یا متخصص بهداشت از ابزاری دستی به نام جرمگیر برای برداشتن پلاک و جرم از سطح دندان استفاده می کند.

این فرآیند گاهی اوقات با یک جت آب پرقدرت یا جرمگیر اولتراسونیک همراه است که از ارتعاشات برای شل کردن و حذف تجمعات استفاده می کند. هدف از بین بردن تجمع باکتریایی است که می تواند منجر به بیماری لثه، پوسیدگی دندان و بوی بد دهان شود.

با این حال، اگر جرم‌گیر بیش از حد تهاجمی استفاده شود یا فشار زیادی به آن وارد شود، به طور بالقوه می‌تواند باعث آسیب به مینا، لایه بیرونی سخت دندان‌ها شود. مینا سخت ترین ماده در بدن انسان است و به عنوان یک سپر محافظ در برابر پوسیدگی دندان و سایر انواع آسیب عمل می کند.

از دست دادن مینای دندان می تواند منجر به حساسیت دندان، زرد شدن دندان ها و افزایش حساسیت به پوسیدگی شود. علاوه بر این، برخی از افراد ممکن است به دلیل عواملی مانند ژنتیک، بهداشت نامناسب دهان و دندان یا رژیم غذایی اسیدی، مینای دندان ضعیف شده باشد. در چنین مواردی، جرم گیری دندان می تواند باعث آسیب بیشتر شود، به خصوص اگر دندانپزشک یا متخصص بهداشت مراقب نباشند.

آیا جرم گیری باعث تحلیل لثه می شود؟

در موارد نادر، جرم‌گیری دندان می‌تواند منجر به تحلیل رفتن لثه شود، یعنی زمانی که بافت لثه از دندان عقب می‌کشد و بیشتر ریشه را در معرض دید قرار می‌دهد. با وجود این خطرات بالقوه، توجه به این نکته مهم است که جرم گیری دندان به طور کلی ایمن در نظر گرفته می شود و بخشی ضروری از مراقبت های پیشگیرانه دندان است. مزایای از بین بردن پلاک و جرم دندان در بیشتر موارد بسیار بیشتر از خطرات آسیب است. علاوه بر این، راه هایی برای به حداقل رساندن خطر آسیب در هنگام جرم گیری دندان وجود دارد.

به عنوان مثال، استفاده از یک جرم گیر کم فشار یا یک جرم گیر دستی می تواند خطر آسیب به مینای دندان را کاهش دهد. همچنین مهم است که از تکنیک صحیح استفاده کنید و از وارد کردن فشار بیش از حد به دندان ها خودداری کنید. برخی از دندانپزشکان ممکن است از یک پوشش محافظ مانند فلوراید یا سیلانت های دندانی برای تقویت مینای دندان و کاهش خطر آسیب در هنگام جرم گیری استفاده کنند.

پست و کور جهت حفظ دندان

پست و کور جهت حفظ دندان یکی از روش های ترمیم دندان های پوسیدهاست که به منظور حفظ دندان های دائمی و به عنوان آخرین مرحله قبل از کشیدن انجام می شود.

علت حساسیت دندان ها بعد از جرم گیری چیست ؟

بدون تردید علت آن آسیب دیدن دندانتان نیست، بلکه اگر جرم دندان شما سنگین بوده باشد، برداشتن این جرم منجر به بیرون زدن (اکسپوز شدن) ریشه دندان شما به محیط دهان می شود که این امر باعث می شود دندانها تا مدتی به سرما و گرما حساس شوند. اگر هنوز تخریب استخوانی صورت نگرفته باشد که به مرور لثه ها به جای خود بازگشته و حساسیت دندان برطرف می شود، اما اگر تخریب شدید بوده باشد، زمان بیشتری طول می کشد تا دندان از خود دفاع کرده و حساسیت آن کم شود. این احساس حساسیت دندان بعد از جرم گیری در افرادی که دندانهای حساس دارند بیشتر است. راه حل مقطعی آن نیز استفاده از خمیر دندانها و دهانشویه های ضد حساسیت است.

علت خونریزی لثه بعد از جرم ‌گیری

  • بعد از جرمگیری، لثه به ‌طور طبیعی متورم می شود و در نتیجه خونریزی ایجاد می‌ شود. اگر خونریزی لثه پس از جرمگیری طولانی شود، با دندانپزشک خود تماس بگیرید زیرا احتمال بروز عفونت لثه وجود دارد.
  • یکی دیگر از دلایل اصلی خونریزی لثه بعد از جرمگیری، باقی ‌مانده جرم و باکتری‌ هاست که پس از جرمگیری باقی می‌ مانند. در برخی از موارد، پلاک و باکتری ‌ها به ریشه دندان می چسبد و از روی دندان‌ ها و لثه جدا نمی ‌شوند. این موارد می ‌توانند باعث شوند که در زمان تمیز کردن دندان و لثه، خونریزی ایجاد شود.
  • عوامل دیگری که می ‌توانند باعث بروز خونریزی لثه بعد از جرم‌گیری شوند، سابقه بیماری، ژنتیک و استرس هستند.

روشهای جرم گیری دندان (انواع جرم گیری دندان)

در واقع سه روش اصلی برای جرمگیری دندان وجود دارد :

  1. روش دستی جرم گیری دندان، که روشی است قدیمی و بسیار دردناک و زمان بر
  2. روش استفاده از دستگاههای جرم گیری دندان (اولتراسونیک و یا پیزوالکتریک)، که روش شایع در مطبها و کلینیکهای دندانپزشکی است.
  3. روش جراحی، که در موارد جرمهای گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

توصیه مهم اینکه عمل کردن به روشهای خانگی مثل استفاده از خمیر دندانهای سیگاریها و یا پودرهای جرمگیری و …. عملا مضر و فاقد ارزش درمانی جرم گیری است. این مواد به علت بالا بودن درصد ساینده ها، مینای دندان را برداشته و دندانها را براق میکنند ولی بر جرم تشکیل شده روی دندانها تاثیری ندارند…

میتوان به نحوی جرم گیری دندان و یا جرم گیری لثه را  به گرفتن جرم کتری و یا جرم سماور تشبیه کرد. چرا که همانطور که برای برداشتن جرم سماور و کتری باید از روشهای مکانیکی استفاده کرد، برای بر داشتن جرم دندان نیز فقط روشهای مکانیکی موثر است.

جرم گیری دندان چه ارتباطی به جرم لثه دارد ؟

بعضا بیماران میپرسند «شما قرار است دندانهای ما را جرم گیری کنید یا لثه هایمان را ؟» در پاسخ باید گفت : حتی جرم زیر لثه نیز به دندانهای شما چسبیده، اما چون منجر به التهاب لثه شما میشود در حین جرم گیری دندانپزشکان کورتاژ لثه نیز انجام میدهند که در حین آن یک لایه از دیواره داخلی لثه بیمار نیز بر میدارند تا به تدریج بهبود یابد.

جرم گیری عمیق لثه
جرم گیری عمیق لثه

چه مدت یکبار نیاز به جرم‌ گیری دندان است؟

تعداد دفعاتی که به جرم ‌گیری نیاز دارید، به سلامت دندان ‌ها و لثه‌ بستگی دارد. بیشتر بیماران هر شش ماه یکبار به جرم‌ گیری دندان نیاز دارند. البته فرکانس جرمگیری بر اساس سرعت تشکیل رسوبات در دهان هر فرد متفاوت است. ممکن است در برخی افراد، رسوبات با سرعت نسبتا بالا تشکیل شود که می ‌تواند باعث شود تا هر سه تا چهار ماه یکبار به جرمگیری دندان نیاز باشد.

در صورت داشتن مینای دندان خیلی نازک و ضعیف، سطح ساییده شده یا فلوئوروزیس تاج دندان، جرمگیری ممکن است خطرناک باشد و در نتیجه، پیشنهاد دندانپزشک این است که این درمان را با فواصل زمانی بیشتری انجام دهید، بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید و برای معاینات دوره‌ ای نیز مراجعه کنید تا از تجمع پلاک روی دندان ‌ها جلوگیری شود.

دلیل مثلث سیاه بین دندان و درمان آن

به دندان های جلوی خود با دقت نگاه کنید. آیا فضای بازی بین دندان های خود که شبیه یک مثلث سیاه است می بینید؟ آیا تا به حال متوجه وجود فضاهایی بین دندان های خود شده اید که موجب نگرانی شما شود؟

مراقبت ‌های پس از بروساژ دندان

هنگام استفاده از داروی بی ‌حسی، بعد از انجام جرمگیری ممکن است دندان، لب‌ ها و زبان تا چند ساعت بعد همچنان بی‌ حس باشند. در این مدت، بهتر است از جویدن خودداری کنید. همچنین در ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول پس از جرمگیری، بهتر است مواد غذایی نرم مصرف کنید. حتی تا ۷۲ ساعت پس از جرمگیری از هر نوع محصول تنباکو استفاده نکنید، زیرا تنباکو برای روند بهبودی تاثیر مخربی دارد.

شب اول پس از جرمگیری، با حرکات آهسته و دقیق مسواک بزنید. در روزهای بعد، به تدریج می‌ توانید نخ دندان کشیدن را شروع کنید. در طول هفته ‌های بعد، به مرور زمان، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را به طور عادی انجام دهید.

سه بار در روز، دهانتان را با آب ‌نمک گرم شستشو دهید. برای این کار، یک قاشق سوپ‌ خوری نمک را در یک فنجان آب گرم حل کنید و دهان خود را با این محلول شستشو دهید تا درد و ورم کاهش یابد.

اگر پزشک برایتان آنتی‌بیوتیک تجویز کرده است، حتما برای مدت زمان تعیین شده آن را مصرف کنید، حتی اگر علائم عفونت وجود نداشته باشد.

علاوه براین، بهتر است مصرف هرگونه موادی که به سلامت دندان ‌ها و لثه ‌ها ضربه وارد می ‌کند (مانند قند، مواد شیرین کننده و غذاهای خیلی سفت) را کاهش دهید.

جرم گیری عمیق لثه چیست؟

در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد به بررسی جرم گیری عمیق لثه و راه‌های جلوگیری از بیماری لثه خواهیم پرداخت.

بلیچینگ یا جرمگیری دندان؟

جرمگیری یا بلیچینگ، دو روش متفاوت در درمان دندان هستند. در هر دو روش، هدف بهبود سلامت دهان و افزایش اعتمادبه ‌نفس فرد است، اما تفاوت ‌های مهمی نیز دارند.

جرمگیری عملی است که برای پاک کردن پلاک و تارتار و جلوگیری از پوسیدگی دندان ‌ها انجام می‌ شود. پلاک و تارتار، نشانه ‌هایی از وجود باکتری در دهان هستند و در صورتی که درمان نشوند، ممکن است عوارض جانبی خطرناکی مانند عفونت معده ایجاد کنند. بنابراین، جهت حفظ سلامت دهان و دندان، جرم‌گیری منظم انجام شود.

در مقابل، بلیچینگ بیشتر به جنبه زیبایی مربوط است. هدف اصلی آن، پاک کردن لکه‌ ها و زردی دندان ‌ها و ایجاد یک لبخند درخشان ‌تر است. البته بلیچینگ برای همه ضروری نیست؛ زیرا بسیاری از افراد مشکلی با زردی طبیعی دندان‌ هایشان ندارند. اما برای افرادی که دندان ‌هایشان لکه‌ دار شده است و این موضوع بر روی اعتمادبه ‌نفس آن ‌ها تاثیر گذاشته است، بلیچینگ ضروری است.

بنابراین، جرم‌گیری یک درمان ضروری برای پاک کردن جرم، پلاک و تارتار است، در حالی که بلیچینگ و سفید کردن دندان تنها جنبه زیبایی دارند و معمولا ضروری نیستند.

تفاوت جرم گیری با بلیچینگ

در این مقاله به بررسی دو مورد از بهترین این روش ها یعنی جرم گیری و بلیچینگ میپردازیم.

سوالات متداول

جرمگیری دندان درد دارد؟

هنگام جرم‌گیری دندان، از بی ‌حسی موضعی استفاده می ‌شود، بنابراین هیچ دردی را تجربه نخواهید کرد. بعد از برطرف شدن بی ‌حسی، ممکن است کمی درد یا ناراحتی احساس کنید که این وضعیت طبیعی است. اگر پس از جرم‌گیری دندان درد داشتید، می‌ توانید از داروهای مسکن استفاده کنید.

دندان لمینتی و کامپوزیتی را می‌ توان جرم‌ گیری کرد؟

در صورت نیاز، دندان ‌های لمینتی و کامپوزیتی می ‌توانند جرم گیری شوند. برای این کار به دندانپزشکی با تجربه و ماهر نیاز است، زیرا دندان‌ های لمینتی و کامپوزیتی نسبت به دندان ‌های طبیعی حساسیت بیشتری دارند و نیازمند دقت و حوصله بیشتری هستند. همچنین، هزینه جرم ‌گیری دندان ‌های لمینتی و کامپوزیتی از دندان ‌های طبیعی بیشتر است.

دندان ارتودنسی را می‌ توان جرم ‌گیری کرد؟

یکی از مهمترین مراقبت ‌های قبل از شروع درمان ارتودنسی، جرمگیری دندان‌ هاست. قبل از شروع درمان، تمام جرم، پلاک و تارتار روی دندان‌ ها، بین دندان ‌ها و زیر خط لثه باید از میان برود. اگر این کار صورت نگیرد، پلاک دندانی و جرم روی دندان‌ ها ایجاد شده و روند پوسیدگی دندان و همچنین بیماری لثه را شروع می‌ کنند. این موضوع نه تنها پیش از شروع درمان اهمیت دارد، بلکه در طول و بعد از درمان نیز باید به آن توجه شود.

آیا جرمگیری دندان با لیزر امکان ‌پذیر است؟

با استفاده از لیزر دندان، می‌ توانید به ریشه دندان و برداشت بافت ‌های التهابی لثه به آسانی دسترسی داشت. در این فرآیند، دندانپزشک با استفاده از لیزر و ابزار جرم‌گیری، جرم را از سطح دندان ‌ها تمیز می ‌کند و پاکت ‌های لثه را تمیز می‌ کند.

آیا جرمگیری باعث از بین ‌رفتن مینای دندان می ‌شود؟

جرم‌ گیری هیچگونه آسیبی به مینای دندان نمی ‌رساند. این روش به طور ایمن پلاک و باکتری ‌هایی که به ‌مرور زمان روی دندان ‌ها و زیر لثه ‌ها جمع شده ‌اند را از بین می ‌برد.

آیا استفاده از خمیر دندان ضد جرم ایراد دارد؟

استفاده از خمیردندان ضد جرم به طور کلی مفید و مؤثر است، اما اگر به طور مکرر از آن استفاده کنید یا محصول نامناسبی را انتخاب کنید، ممکن است برخی مشکلات برای دندان‌ هایتان ایجاد شود. بنابراین، برای انتخاب خمیردندان مناسب، باید سطح سایش نسبی عاج (RDA) را در نظر بگیرید که به میزان سایندگی خمیر دندان اشاره دارد.
مقدار RDA کوچکتر از ۲۵۰ برای خمیردندان ‌ها امن است و می ‌توانید از آن استفاده کنید، اما خمیردندان با RDA بالاتر ممکن است به مینای دندان آسیب برساند.
پس، هنگام خرید خمیردندان، به میزان RDA توجه کنید و محصول مناسبی را انتخاب کنید. همچنین، بهتر است از تجربه و پیشنهادات دندانپزشک خود نیز استفاده کنید.

آیا احساس لق شدن دندان بعد از جرم ‌گیری عادی است؟

اینکه پس از جرمگیری احساس کنید دندان ‌هایتان لق شده است، کاملا طبیعی است زیرا تارتار به اطراف دندان ‌ها چسبیده است و وقتی برداشته می ‌شود، دندان ‌ها احساس لق بودن می ‌کنند، اما چند هفته بعد، هنگامی که لثه ‌ها بهبود می ‌یابند، متوجه خواهید شد که دندان ‌هایتان سفت ‌تر شده و به لثه ‌ها چسبیده ‌اند.

جرمگیری برای دندان خوب است یا نه؟

جرمگیری برای دندان ها مفید و ضروری است. جرمگیری تاثیرات مثبتی در حفظ سلامت دهان و دندان دارد و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌ کند. این روش باعث افزایش عمر دندان ها می‌ شود و از بروز مشکلات مرتبط با دندان جلوگیری می‌کند.
علاوه بر این، جرم‌گیری یک روش بی ‌خطر و اقتصادی است که به صرفه جویی در هزینه ‌های درمانی کمک می‌ کند.

آیا جرمگیری باعث سفید شدن دندان می‌ شود؟

در برخی افراد، جرم ‌ها رنگ سیاه و در بعضی دیگر رنگ زرد دارند. با استفاده از جرم‌گیری، می ‌توانید این آلودگی‌ ها را حذف کنید و دندان ‌ها را بیشتر سفید و درخشان کنید.

اگر دندان را جرمگیری نکنیم چه می شود؟

در صورتی که دندان ‌ها جرم گیری نشوند، جرم و آلودگی بر روی سطح دندان انباشته می ‌شوند و سلامت دندان ‌ها و لثه ‌به خطر می ‌افتند. عدم جرم گیری باعث می‌ شود که جرم ‌ها برای مدت زمان طولانی روی دندان ‌ها باقی بمانند و در نتیجه، استخوان نگهدارنده دندان و لثه شروع به تحلیل رفتن ‌کنند که در نهایت باعث شل شدن و پوسیده شدن دندان ‌ها ‌شود.
علاوه بر این، بی ‌توجهی به جرم گیری دندان ‌ها علتی برای تیرگی و زشتی ظاهر دندان‌ هاست. بنابراین، با کمک جرم گیری دندان، می ‌توانید دندان ‌های خود را درخشان و سالم نگه دارید.

آیا جرم گیری دندان در بارداری مجاز است؟

بهتر است ماردان باردار در سه ماهه دوم بارداری برای درمان‌ های دندانپزشکی اقدام کنند. جرمگیری نیز از همین قاعده پیروی می کند؛ اما یک روش بی‌ خطر برای پاکسازی دندان ‌ها از جرم و آلودگی است که می ‌توانید آن را در این دوران با مشورت متخصص زنان و دندانپزشک نیز انجام دهید. با مراجعه به دندانپزشک، می ‌توانید درباره تمام مشکلات و نیازهایتان صحبت کنید تا او بهترین راهنمایی را برای شما ارائه دهد.

بیماری لثه چیست و چه عوارضی دارد؟

بیماری لثه همان چیزی هست که از تجمع جرم بر روی دندانها و تجمع باکتری و عوامل التهابی در پریودونشیوم ایجاد میشود. التهاب باعث از بین رفتن استخوان و به مرور تحلیل لثه و استخوان و لقی دندان ها میشود. بسیار دیده شده که باکتری ها و عوامل التهابی لثه در تحقیقات گوناگون باعث التهاب در اطراف دریچه های قلبی و یا با تمجع در مایع سینووییال اطراف زانو، منجر به آرتروز زانو شده است.

کلام پایانی

آیا جرم گیری به دندانها آسیب میزند؟ جرمگیری دندان یکی از روش های موثر برای پیشگیری از پوسیدگی دندان و جلوگیری از بیماری های لثه و سالم و محکم نگه داشتن آن است. در صورتی که جرمگیری در زمان مناسب صورت نگیرد پلاک های دندانی موجب پوسیدگی دندان ها و عفونت و سست شدن لثه خواهند شد.

با وجود فواید و لزوم انجام جرمگیری باورهای غلطی در بین مردم در مورد این روش درمانی وجود دارد.

اغلب افراد تصور می کنند جرمگیری به دندان و لثه آسیب می زند. به همین دلیل از انجام به موقع آن اجتناب می نمایند. پیشنهاد میکنیم طی دوره های زمانی ثابتی دندان های خود را توسط دندانپزشک متخصص معاینه کرده تا از بروز مشکلات در آینده جلوگیری شود. پیشگیری بهتر از درمان است! اگر شما هم به دنبال کلینیکی معتبر جهت درمان دندان های خود می باشید پیشنهاد ما به شما عزیزان کلینیک دندانپزشکی تخصصی پاسارگاد می باشد.

ویزیت آنلاین و رایگان

امکان طرح سوال و مشکل دندانپزشکی در واتس اپ و دریافت پاسخ

بهتر است بدانید که جرم گیری دندان روشی مطمئن و موثر برای از بین بردن پلاک و جرم دندان و حفظ بهداشت دهان و دندان است. و از روش هایی که در این مقاله درباره آن ها صحبت کرده ایم، راهکار مناسب را دریافت نکرده اید، می توانید به صورت آنلاین از مشاوران کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد راهنمایی بگیرید و در صورت نیاز برای دریافت توصیه های تخصصی تر به کلینیک دکتر روشن طلب مراجعه نمایید.

کلینیک تخصصی پاسارگاد در راستای مسئولیت مدنی و پزشکی خود درباره ارتقا سلامت و بهداشت دهان و دندان اقدام به راه‌اندازی امکان ویزیت و مکالمه با پزشکان خود را در پیام‌رسان واتس‌اپ مهیا کرده است.

کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد، به صورت آنلاین، اقدام به ویزیت رایگان مراجعانی می کند که نیازمند درمان بوده ولی امکان مراجعه حضوری ندارند. این ویزیت آنلاین، از طریق تماس تصویری یا پیام متنی صورت می‌گیرد. تعدادی از متقاضیان به صورت تخصصی و در یک فضای کاملاً دوستانه توسط دکتر روشن طلب ویزیت و معاینه خواهند شد.

اگر در مورد جرم گیری دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332134831-6

5 دیدگاه در ”آیا جرم گیری به دندانها آسیب میزند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X