قالب‌گیری ایمپلنت دندان چگونه انجام می‌شود؟

قالب‌گیری ایمپلنت دندان چگونه انجام می‌شود؟ قالب گیری ایمپلنت یکی از مراحل ایمپلنت دندان می باشد که به طور مستقیم بر روی کیفیت و زیبایی روکش ایمپلنت موثر است. در این مقاله قصد داریم به طور کامل قالب گیری ایمپلنت، مدت زمان و انواع آن را بررسی کنیم.

قالب گیری ایمپلنت دندان چیست؟

بعد از جوش خوردن پایه ایمپلنت دندان، نوبت به قالب گیری ایمپلنت دندان می رسد. در قالب گیری ایمپلنت دندان محل دقیق پایه، ساختار روکش و وضعیت فک و لثه فرد تعیین می شود. قالب گیری ایمپلنت از بر روی کیفیت ایمپلنت شما موثر است و قالب گیری صحیح می تواند از بروز عوارض روکش ایمپلنت جلوگیری کند.

انواع قالب گیری ایمپلنت

انجام قالب گیری برای روکش ایمپلنت وابسته به شرایط، تعداد ایمپلنت و میزان تخصص پزشک به صورت مختلفی انجام می شود که شامل موارد زیر است :

1 : قالب گیری ایمپلنت به روش بسته ( Close Tray) چیست ؟

قالب گیری ایمپلنت به روش بسته (closed tray impression ) رایج ترین نوع قالب گیری ایمپلنت استفاده می شود و در آن از تری های فلزی و پلاستیکی های آماده استفاده می شود. از قالب گیری به روش بسته برای شرایط ایمپلنت با تعداد کم و موازی استفاده می شود. همچنین این روش برای شرایطی که دسترسی به ایمپلنت در دهان بیمار دشوار باشد نیز استفاده می شود.

2: قالب گیری ایمپلنت به روش باز ( Open Tray) چیست ؟

قالب گیری ایمپلنت دندان به روش باز (open tray impression) دقیق تر از روش قالب گیری به روش بسته می باشد و برای ایمپلنت های غیر موازی کاربرد بیشتری دارد. همچنین گاهی در قالب گیری به روش بسته بافت ممکن است بافت نرم اطراف پایه ایمپلنت اجازه برای انجام قالب گیری را ندهد و در این روش متخصص پروتز از قالب گیری به روش باز استفاده می کند.

3: قالب گیری ایمپلنت به روش دیجیتال چیست ؟

در روش قالب گیری به روش دیجیتال از یک اسکنر سه بعدی استفاده می شود و فضای داخلی دهان به شکل 3 بعدی ارائه می دهد. این روش دیگر از حالت تهوع و معایب قالب گیری های غیر دیجیتال را دارا نمی باشد. روش قالب گیری به روش دیجیتال مدت زمان کمتری مورد نیاز است اما در ایران رایج نمی باشد.

انواع روکش ایمپلنت دندان

در این مقاله به بررسی کامل روکش ایمپلنت، مراحل آن می پردازیم.

قالب گیری ایمپلنت به روش بسته چگونه انجام می شود؟

در این روش ترنسفر کوپینگ ها بر روی پایه ایمپلنت دندان بسته می شوند و سپس ماده مخصوص قالب گیری به داخل تری تزریق می شود. پس از حالت گرفتن ماده قالب گیری، تری ها به همراه ترنسفر کوپینگ خارج شده و به لابراتور ارسال می شود.

قالب گیری ایمپلنت به روش باز چگونه انجام می شود ؟

به طور کلی قالب گیری ایمپلنت به روش باز به زمان بیشتری نیاز دارد و باید پزشک اینکار را با دقت بالایی انجام دهد. در مرحله اول نیاز اباتمنت یا هیلینگ از روی ایمپلنت برداشته می شود و بافت نرم اطراف به خوبی بررسی می شود.

سپس قالب های آماده قرار داده می شود و مواد مخصوصی به درون آن تزریق می شود تا شکل ظاهری بافت نرم تعیین شود. پس آماده شدن مواد اضافی از روی قالب پاک می شود و به همراه پیچ های قالب گیری خارج می شود و قالب آماده شده به لابراتور ارسال می شود.

قالب های استفاده شده در این روش می تواند آماده و یا سفارشی باشد و مسلماً استفاده از قالب های سفارشی دقت بیشتری به همراه دارد.

پروتز ایمپلنت، روش های رعایت بهداشت

مراقبت از ایمپلنت دندان طول عمر پروتز ایمپلنت دندان را افزایش میدهد.

مراحل قالب گیری پروتز ایمپلنت

همانطور که مطالعه کردید قالب گیری ایمپلنت ایمپلنت دندان دارای انواع مختلفی می باشد و در نوع مراحل نیز با یک دیگر دارای تفاوت هایی هستند. به طور کلی مراحل قالب گیری ایمپلنت دندان در روش قالب گیری غیر دیجیتال در چهار مرحله انجام می شود.

1: باز کردن هیلینگ و بررسی بافت اطراف

در مرحله اول برای قالب گیری هیلینگ از روی پایه ایمپلنت باز می شود و وضعیت ایمپلنت ها به همراه بافت اطراف آنها بررسی می شود. پس از بررسی ایمپلنت به کمک عکس و معاینه روش قالب گیری انتخاب و مراحل دیگر آغاز می شود.

2 : انتخاب سینی قالب گیری (تری باز و بسته)

بعد از انتخاب سینی قالبگیری زمان آن فرا می رسد تا مواد موردنیاز برای اندازه گیری قالب ایمپلنت های دندانی درون آن قرار دارد. در این خصوص برای قالب گیری نسخه های مختلف آلژینات استفاده می شود و بازه زمانی اندازه گیری ابعاد و اندازه گیری دندان ها و اجزای سازنده ایمپلنت را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

3 : انتخاب ماده قالب گیری مناسب

عد از انتخاب سینی قالبگیری زمان آن فرا می رسد تا مواد موردنیاز برای اندازه گیری قالب ایمپلنت های دندانی درون آن قرار دارد. در این خصوص برای قالب گیری نسخه های مختلف آلژینات استفاده می شود و بازه زمانی اندازه گیری ابعاد و اندازه گیری دندان ها و اجزای سازنده ایمپلنت را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

4 : تهیه خمیر قالبگیری دندان

در این مرحله نیز دندانپزشک پودر قالبگیری را با مقداری آب مخلوط کرده و سپس آن را به حالت خمیر شکل پذیر (قوام خامه ای) در می آورد.

5: قراردادن خمیر در دهان جهت قالب گیری و خارج نمودن آن

پس از تهیه خمیر قالب گیری ایمپلنت، دندانپزشک آن را درون سینی ریخته و با آرامی داخل دهان بیمار قرار می دهد. بعد از گذشت چند دقیقه، خمیر خشک شده و حالت دندان ها، لثه و فک را به خود می گیرد. در پایان نیز دندانپزشک سینی نگهدارنده را خیلی آرام از دهان خارج کرده و جهت ساخت ایمپلنت به لابراتوار منتقل می کند.

آیا دندان قروچه علت خرابی ایمپلنت است؟

ایمپلنت در افرادی که دندان قروچه دارند چگونه است؟

مرحله بعد از قالبگیری ایمپلنت چیست ؟

بعد از انجام مرحله قالب گیری ایمپلنت، نوبت به مرحله تولید روکش ایمپلنت و نصب آن می شود.

آیا قالب گیری ایمپلنت دندان باعث حالت تهوع می شود ؟

به طور کلی در برخی افراد در زمان قالب گیری ایمپلنت دچار احساس تهوع و ناخوشایند بشوند. به طور کلی علت آن حساسیت به مواد قالب گیری، احساس مزه بد در دهان، مشکل با تری ها و …. . البته نگرانی خاصی وجود ندارد قالب گیری ایمپلنت کمتر از 10 دقیقه تمام می شود و خونسردی خود را حفظ کنید.

اجزای قالب گیری ایمپلنت

قالب گیری ایمپلنت یک مرحله با حساسیت ویژه در ایمپلنت دندان می باشند و برای مشخص کردن دقیق وضعیت ایمپلنت و ساخت صحیح روکش ایمپلنت به ابزار های ویژه ای نیاز است که ادامه به طور کامل آنها را بررسی خواهیم کرد.

سینی یا تری قالب گیری چیست ؟

سینی قالب گیری گیری (tray) ابزاری است که مواد قالب گیری در درون آن تزریق می شود و از آن به عنوان یک مخزن یا تکیه گاه استفاده می شود. تری های در دو نوع فلزی و پلاستیکی موجود هستند و همچنین به صورت آماده و سفارشی برای افراد استفاده می شوند.

ایمپرشن کوپینگ چیست ؟

ایمپرشن کوپینگ یکی از دیگر از ابزار قالب گیری ایمپلنت دندان است که بر روی پایه ایمپلنت بسته می شود و به تشخیص محل دقیق قرار پایه می پردازد. ایمپلنت کوپینگ در دو نوع open و close وجود دارد که مربوط به دو روش قالب گیری می شود.

مواد تزریقی قالب گیری چیست ؟

مواد مخصوص قالب گیری به طور معمول از جنس وینیل پلی سیلوکسان یا پلی اتر هستند که در درون تری تزریق می شوند. این مواد باید به طوری باشند که فرم و قالب محل رو به خود بگیرند. همچنین این مواد باید  به گونه ای باشد که از فرم خارج نشود و هم دهان نچسبند و در هنگام خارج کردن قالب خراب یا پاره نشوند.

قیمت ایمپلنت کامل فک بالا و پایین مهر 1402

قیمت ایمپلنت کامل فک بالا و پایین مهر 1402در کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد

سوالات متداول

تفاوت قالب گیری ایمپلنت به روش بسته و باز در چیست ؟

به طور کلی قالب گیری به روش باز دقت بیشتری دارد و برای ایمپلنت های غیر موازی هم کاربرد دارد. همچنین در این روش ممکن است از تری های سفارشی استفاده شود. قالب گیری به روش بسته در ایمپلنت های تک واحد و غیر موازی استفاده می شود.

قالب گیری ایمپلنت درد دارد ؟

به طور کلی فرد در زمان قالب گیری ایمپلنت دندان دردی احساس نخواهد کرد و نیاز به هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت. در صورت وجود درد نیاز میتوان از بی حسی استفاده کرد.

قالب گیری ایمپلنت چند مرحله دارد ؟

قالب گیری ایمپلنت دندان در 4 مرحله انجام می شود که این مراحل شامل : 1- باز کردن هیلینگ و بررسی بافت اطراف 2- انتخاب و ساخت تری یا سینی مناسب 3- تزریق مواد قالب گیری 4- خارج کردن مواد و ارسال لابراتور

مدت زمان قالب گیری ایمپلنت چقدر است ؟

جلسه قالب گیری ایمپلنت دندان بین 5 دقیقه الی 10 دقیقه انجام شود اما اینکار باید در خونسردی تمام انجام شود زیرا از حساسیت ویژه برخوردار می باشد.

اگر قالب‌گیری ایمپلنت به‌درستی انجام نشود، چه می‌شود؟

قالب‌گیری ایمپلنت بسیار اهمیت دارد. با استفاده از قالب‌گیری ایمپلنت است که شکل نهایی دندان ازدست‌رفته تعیین می‌شود و جایگزین می‌گردد.

کدام روش قالب گیری برای کاشت ایمپلنت دندان مناسب است؟

با توجه به اینکه هر کدام از روش های قالبگیری ایمپلنت کاربرد و مزایای خاص خود را دارند، نمی توان یک روش را به عنوان بهترین و مناسب ترین روش قالب گیری معرفی کرد. در واقع تصمیم گیری در این خصوص برعهده دندانپزشک بوده و پس از معاینه وضعیت دندان ها، لثه و استخوان فک در این باره اظهارنظر می کند.

کلام آخر

برای ساخت ایمپلنت های دندانی لازم است تا دندانپزشک یک تصویر دقیق و نمای کلی از نحوه قرارگیری دندان ها، لثه و استخوان فک داشته باشد. تا براساس آن اقدام با ساخت ایمپلنت و کاشت آن درون لثه و استخوان فک بیمار کند. بر همین اساس دندانپزشکان اقدام به قالب گیری ایمپلنت دندان نموده و براساس آن ساخت این نوع از دندان مصنوعی ثابت را آغاز می کنند.

از آنجایی که این قالبگیری تأثیر بسزایی در کیفیت،کارایی و طول عمر ایمپلنت دندان دارد، به عنوان یکی از مهمترین مراحل کاشت ایمپلنت دندان شناخته شده و دندانپزشکان زیبایی و ایمپلنت به انجام صحیح و اصولی این مرحله توجه ویژه دارند. شما نیز اگر می خواهید از ویژگی های منحصر به فرد ایمپلنت دندان بهره مند شوید، فرآیند قالبگیری ایمپلنت را به دندانپزشکان متخصص و با تجربه در این زمینه بسپارید.

اگر در مورد ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره ایمپلنت دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

دریافت نوبت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X