ایمپلنت زاویه دار چیست؟ آیا تا کنون با عبارت ایمپلنت زاویه دار برخورد کرده اید؟ ایا می دانید ایمپلنت زاویه دار چیست و فواید آن چه می باشد؟ این مقاله را تا انتها مطالعه کنید، پاسخ پرسش های خود را دریافت خواهید کرد.
همان طور که می دانید ایمپلنت از جمله روش هایی است که امروزه برای ترمیم کردن دندان های آسیب دیده و یا فضای خالی ایجاد شده بر اثر از دست رفتن دندان ها استفاده می شود و این روش با استقبال خوبی در سراسر جهان مواجه شده است و عده زیادی در دنیا از این روش برای ترمیم دندان های خود استفاده می کنند.
ایمپلنت زاویه دار چیست؟
ایمپلنت های زاویه دار به انواعی از ایمپلنت گفته می شود که در مواقعی از آن استفاده می گردد که پزشک قادر به استفاده از ایمپلنت های عادی نباشد و امکان نصب ایمپلنت دندان به شکل موازی با دندان های دیگر وجود نداشته باشد.
این نوع از ایمپلنت همانند ایمپلنت کره ای در سال های اخیر بسیار بیشتر از گذشته مورد استفاده قرار گرفته است و بسیاری از پزشکان بر اساس وضعیت دندان های افراد مختلف ترجیح می دهند که برای انها از کاشت دندان زاویه دار استفاده کنند.
ایمپلنت های زاویه ای برای اولین بار در اوایل دهه 1990 معرفی شدند و در آن ابتدا هدف از مورب بودن این نوع ایمپلنت ها را اینگونه بیان کردند که با نصب مورب ایمپلنت ساختارهای اناتومیکال دچار آسیب نشوند.
از اوایل دهه 1990 بر اساس فواید و مزایای استفاده از ایمپلنت های زاویه دار، به کار گیری آن کم کم رایج شد و رفته رفته به استفاده از آن افزوده شد و اکنون نیز این روش از رایج ترین روش ها برای ترمیم دندان به حساب می آید.
ایمپلنت دندان چند جلسه طول میکشد؟ این سوالی است که در بیشتر مواقع بیماران می پرسند
فواید ایمپلنت زاویه دار چیست؟
در صورتی که از ایمپلنت های زاویه دار همانند ایمپلنت با پانچ استفاده شود، نیازی به پیوند استخوان نیست که این مساله از بزرگ ترین فواید ایمپلنت زاویه دار است.
در صورت استفاده از ایمپلنت های زاویه دار زمان مورد نیاز برای دسترسی به نتیجه نهایی به میزان زیادی کاهش پیدا می کند و این موضوع نیز از دیگر مزایای این روش به حساب می آید زیرا در این شرایط بیمار کمتر باید شرایط جراحی و درمان را تحمل کند.
این نوع ایمپلنت ها در حداقل ترین حجم از استخوان فک به ثبات می رسند و نیاز به تقویت استخوان عمودی فک در انها به حداقل می رسد.
نتیجه بالینی حاصل از این روش ترمیم دندان ها بسیار بهتر و رضایت بخش تر است.
استفاده از این روش برای کسانی که امکان پیوند استخوان در انها وجود ندارد بسیار مناسب است.
زاویه دار بودن ایمپلنت باعث می شود که از برخورد ایمپلنت با ساختارهای اناتومیک جلوگیری به عمل آید.
این روش به عنوان یک جایگزین مناسب در خصوص تقویت کف سینوس ماگزیلا شناخته می شود.
در این روش طول کانتی لور بدون نیاز به جراحی پیوند استخوان کاهش پیدا می کند.
حال این که کدام یک از انواع دندان مصنوعی برای شما مناسب است بنا به تشخیص دندانپزشک شما مشخص خواهد شد . در ادامه به بررسی انواع دندان مصنوعی خواهیم پرداخت .
ایمپلنت زاویه دار برای چه کسانی مناسب است؟
استفاده از این روش مناسب افرادی است که هیچ دندانی در استخوان فک خود ندارند و فرآیند های تقویت استخوان و مداخله در ساختارهای آناتومیکال برای آنها ممنوع است.
افرادی که دندان های انها با هم در یک زاویه قرار ندارند نیز می توانند برای ترمیم دندان ها از این روش استفاده کنند.
افرادی که پیوند استخوان برای انها قابل انجام نیست نیز از جمله کاندیدای مناسب برای ترمیم دندان ها به این روش شناخته می شوند.
مهم ترین دلایل استفاده از ایمپلنت زاویه دار چیست؟
- کسب اطمینان از استحکام و ثبات اولیه ایمپلنت
- استفاده از این روش برای دندان هایی که زاویه سی درجه و یا بیشتر دارند
- کمک به بهبود جویدن غذا و تحمل فشار بالا
- استفاده از این روش برای استخوان هایی که پهنای حداقل 5 میلی متری دارند
- به کار گرفتن این روش برای مواقعی که ارتفاع استخوان از دندان نیش ده میلی متر است
- و…
معایب ایمپلنت زاویه دار چیست؟
این تکنیک در کنار تمامی مزایایی که دارد، مسلما ویژگی های منفی نیز دارا می باشد که مهم ترین معایب آن از قبیل زیر هستند:
- این روش وابسته به تکنیک است
- برای ترمیم دندان ها در این روش به مهارت وتجربه زیاد پزشک نیاز است
- برای انجام این روش باید از جراحی های کامپیوتری کمک و راهنمایی دریافت شود
- در این روش نمی توان تغییرات کوچکی را در زاویه دار کردن ایجاد کرد
- زاویه ایمپلنت نبايد زیاد باشد زیرا باعث میشود فشار مضاعف به استخوان و اباتمنت وارد شده و کاشت ایمپلنت با شکست مواجه شود.
- از انجام این روش زمان زیادی نگذشته و تحقیقات بلند مدت روی آن انجام نشده است.
آیا باید نگران درد بعد از جراحی ایمپلنت باشید؟
تفاوت ایمپلنت زاویه دار و عمودی
حال که با ایمپلنت دندان زاویه دار آشنا شدیم، بد نیست کمی در مورد تفاوت های این نوع ایمپلنت با ایمپلنت عمودی نیز صحبت کنیم. همانطور که از نامش مشخص است، ایمپلنت عمودی به ایمپلنتی گفته می شود که به صورت عمودی و موازی با دندانهای مجاور سطح اکلوزال یا درون استخوان فک قرار می گیرند. به همین دلیل هم زمانی که شرایط نصب ایمپلنت عمود یا عادی روی استخوان فک بیمار مهیا نباشد، جراح از اباتمنت یا ایمپلنت زاویه دار استفاده می کند. این کار باعث می شود تا هماهنگی و نظم بیشتری بین دندان ایمپلنت شده با دندان های اطرافش به وجود آمده و مقاومت و دوام ایمپلنت بیشتر شود.
در این روش از تصاویر و اسکن سه بعدی استفاده می شود تا تراکم استخوان فک بیمار سنجیده شود. در صورتی که بیمار از تراکم استخوان فک پایینی برخوردار باشد، جراح از تکنیک ایمپلنت زاویه دار استفاده می کند تا هم هماهنگی و تقارن بین دندان ها را فراهم کرده و هم مقاومت و استحکام ایمپلنت و فیکسچر را تقویت کند. با توجه به نکاتی که در این قسمت به آن اشاره کردیم، بهترین کار مشاوره با یک دندانپزشک ماهر و با تخصص در زمینه انواع ایمپلنت دندان است تا بهترین راهکار را به شما ارائه دهد.
دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت توسط ایمپلنت ها حمایت شده و به آن ها متصل می گردد
فاصله بین ایمپلنت زاویه دار و دندان مجاور
اندازه گیری فاصله ایمن دو بعدی بین ایمپلنت زاویه دار و ایمپلنت عمودی یا دندان مجاور، توسط اسکنر سه بعدی زوایای دقیق آن مشخص می شود.
فاصله بین دو ایمپلنت باید به نحوی اندازه گیری شود که توزیع فشار روی ایمپلنت و دندان مجاور، بهینه شود تا عوارض جانبی احتمالی تا حد ممکن کاهش یابد.
مقاومت ایمپلنت به چه عواملی بستگی دارد؟
دوام و مقاومت ایمپلنت زاویه دار (بیولوژیکی و فنی) به عوامل متعددی از جمله پروتزهایی که به وسیله ایمپلنت های زاویهدار پشتیبانی میشوند نیز در بستگی دارند اما به طور کلی می توان گفت ایمپلنت زاویه دار هم مانند ایمپلنت صاف استقامت بالایی دارد و از این لحاظ با ایمپلنت صاف تفاوتی ندارد.
اما باید بدانید این دو اصطلاح (پین و ایمپلنت) علی رغم شباهت ظاهری شان، عملکردها و کاربردهای متفاوتی دارند
سوالات متداول
اگر دندانهای آسیاب و دندان های که در انتهای فک قرار دارد، از بین رفته و جایگزین نشوند، استخوان فک تحلیل می رود و چهره فرد گود افتاده می شود و ظاهر صورت پیرتر به نظر می رسد.
ایمپلنت یک روش درمانی مطمئن و خوب است.تقریبا صحیح است که بگوییم ایمپلنت ها ، دقیقاً مانند دندان های طبیعی البته تا زمانی که شما از آنها مراقبت می کنید ، دوام می آورد.
سه نوع معمول کاشت دندان وجود دارد که می توانید از بین اندواستیل ،ساب پریواستیل و زایگوماتیک انتخاب کنید.
کلام آخر
یکی از راه های ترمیم و زیبا سازی دندان ایمپلنت دندان است. این روش ترمیم و زیبایی خود انواع مختلفی دارد، مانند ایمپلنت دندان زاویه دار که موضوع مطلب امروز ما است. ایمپلنت یا اباتمنت زاویه دار جزء مهمی در درمان ایمپلنت دندانی هستند. آن ها انعطاف پذیری بیشتری در کاشت ایمپلنت ارائه داده و می توانند عملکرد و زیبایی نهایی را بهبود بخشند. از سوی دیگر با وجود محدودیت هایی که برای استفاده از آن ها وجود دارد، همچنان ابزار ارزشمندی برای دستیابی به نتایج موفقیت آمیز ایمپلنت و افزایش رضایت بیمار هستند.
بنابراین بهتر است ابتدا با دندانپزشک خود مشورت کنید تا او تعیین کند که آیا اباتمنت زاویه دار گزینه مناسبی برای شما است یا خیر. اما پیش از آن می توانید این مطلب در مورد ایمپلنت زاویه دار را مطالعه و اطلاعاتی در زمینه اباتمنت زاویه دار، مزایا، معایب و کاربرد آن آشنا شوید.همچنین اگر تجربه یا نظری در این زمینه دارید می توانید آن را با ما و سایر مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.