دندان مصنوعی دارم آیا می توانم ایمپلنت دندان انجام دهم؟ برای پاسخ این سوال در ادامه با ما همراه باشید. می دانیم که
دندان مصنوعی متحرک یکی از قدیمی ترین روشهای جایگزین کردن دندان های از دست رفته افراد در فک بالا یا پایین است و طراحی آن نیز نسبتا ساده است اما محدودیت های استفاده از دندان های مصنوعی متحرک موجب شده بیماران از استفاده مداوم از دندان های مصنوعی متحرک خسته شوند. نیاز به خارج کردن دندان های مصنوعی هر شب از دهان و عدم توانایی در گاز زدن یا جویدن برخی غذاهای سفت یا میوههایی مانند سیب، مشکلات اصلی بیمارانی است که از دندانهای مصنوعی متحرک استفاده می کنند. دندان های مصنوعی معمولا با کوچکترین فشار یا ضربه یا در اثر افتادن خم شده و یا میشکنند و دیگر به درستی در جای خود ثابت باقی نمی مانند. برای اکثر افراد، مراقبت و تمیز کردن و مجدد قرار دادن دندان های مصنوعی متحرک در دهان فرایند ناخوشایندی است. اغلب آنها از این که باید برای تمام عمر این فرایند تکراری را هر روز انجام دهند ناراضی هستند. برای این افراد ایمپلنت های دندانی راه حل بسیار موثر تری است. آنها نه تنها از اینکه ایمپلنت های دندانی عمر بسیار طولانی دارند راضی هستند بلکه کیفیت بالا و مواد با دوام ایمپلنت همراه با ظاهر بسیار زیبا این امکان را به آنها میدهد که بدون نیاز به مراقبت خاصی از ایمپلنت های دندانی مثل دندانهای طبیعی خود بهره ببرند.
دندان مصنوعی دارم آیا می توانم ایمپلنت دندان انجام دهم؟
خوشبختانه امروزه کاشت دندان به روش ایمپلنت، به عنوان جایگزین مناسبی برای دندان های مصنوعی متحرک مطرح شده است. بنابراین افرادی که با دندان های مصنوعی خود مشکلات متعددی دارند میتوانند کل دندانهای خود را با کاشت ایمپلنت جایگزین کنند. ایمپلنت دندان روش درمانی جدیدی هستند که می توانند یک یا چند پروتز دندان مصنوعی را روی تعدادی پایه ایمپلنت مشخص که مستقیماً در استخوان فک کاشته میشوند؛ نگه دارند. رشد استخوان اطراف پایه های ایمپلنت پیوندی مستحکم ایجاد میکند که به راحتی نمی شکند. بنابراین تاج دندان مصنوعی که روی پایه ایمپلنت قرار گرفته میتواند در مدتی طولانی روی پایه ایمپلنت حفظ شود و عملکردی مانند دندان طبیعی داشته باشد. در صورتی که بیمار چندین دندان خود را از دست داده و تاکنون از دندانهای مصنوعی متحرک استفاده کرده است میتواند با بهره گیری از تکنولوژی کاشت ایمپلنت، دندان های مصنوعی خود را با ایمپلنت دندانی پایدارتر، راحت تر، زیباتر و مستحکم تر جایگزین کند.
جایگزین کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت دندان
هرچند که جایگزین کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت های دندانی بسیار متداول است اما نکاتی نیز در این خصوص باید در نظر گرفته شود:
1. دندانپزشک باید از سلامت استخوان های فک بیمار مطمئن باشد چون کاشت موفق ایمپلنت به سالم و قوی بودن بودن بافت های نرم لثه و همچنین استخوان فک بستگی دارد.
2. جایگزین کردن دندان مصنوعی متحرک با ایمپلنت های دندانی بستگی به میزان استخوان فک باقی مانده برای بیمار دارد. متاسفانه با استفاده مداوم از دندان های مصنوعی متحرک، استخوان فک تحلیل رفته و نمی توان پایههای ایمپلنت را در آن کاشت.
3. البته در صورتی که استخوان فک تحلیل رفته باشد نیز می توان با گرفت استخوان این مشکل را حل کرد. عمل جراحی پیوند استخوان معمولا ساده است اما موجب می شود روند کاشت ایمپلنت ۴ تا ۶ ماه به تاخیر بیفتد. چون طی این مدت استخوان جدید باید به استخوان فک جوش خورده و دوام و استحکام کافی را برای تحمل پایههای ایمپلنت و جوش خوردن با آن ها پیدا کند.
بیشتر بخوانید
آیا می توان مدت زمان کاشت و روند درمان آن را کوتاهتر کرد؟
دلایل بسیار متعددی وجود دارد که چرا افرادی که از دندانهای مصنوعی متحرک استفاده می کنند تمایل دارند آنها را با ایمپلنت دندان جایگزین کنند. اما گاهی اوقات روند طولانی درمان ایمپلنت و همچنین هزینه بالاتر آن نسبت به دندان های مصنوعی بیماران از انتخاب روش کاشت ایمپلنت پشیمان می کند. در حال حاضر در روشهای جدیدی مانند مینی ایمپلنت و ایمپلنت All on 4 به عنوان جایگزین مناسبی برای اوردنچر معرفی شده اند که علاوه بر کاهش هزینههای بیمار، زمان درمان کاشت ایمپلنت را نیز حدود دو تا سه ماه کاهش می دهند. مینی ایمپلنت ها و ایمپلنت All on 4 این فرصت را به بیمار می دهند که در همان روزی که پایه ایمپلنت در استخوان فک کاشته میشود پروتزهای دندان مصنوعی را نیز روی آن سوار کنند و به این ترتیب طی یک جلسه دندانهای زیبا و مستحکمی داشته باشند.
مزایای جایگزین کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت دندان
• جایگزین کردن دندان مصنوعی با ایمپلنتهای دندانی نهتنها سلامت دهان و دندان شما را بهبود می بخشد در یک کیفیت زندگی شما را نیز بهتر می کند.
• ایمپلنت های دندانی در دهان شما جا به جا نمی شوند هنگام حرف زدن یا جویدن غذا از دهان شما بیرون نمیافتند.
• تکه های غذا زیر ایمپلنت های دندانی گیر نمی کنند و از ترش شدن دهان و عفونت لثه دیگر خبری نیست.
• با کاشت ایمپلنت می توانید هر نوع غذایی را که دوست دارید بجوید حتی غذاهایی که گاز زدن آنها سخت است مانند آجیل ها.
• مراقبت از ایمپلنتهای دندانی دقیقاً شبیه دندان طبیعی است و نیازی نیست که هنگام خواب ایمپلنت های دندانی را بیرون بیاورید و در لیوان آب قرار دهید.
• هرچند داشتن دندان های مصنوعی متحرک بهتر از دندان نداشتن است اما کاشت ایمپلنت می تواند به عنوان یک روش دائمی برای تمام عمر زیبایی و راحتی را مانند دندانهای طبیعی به شما بازگرداند.
بیشتر بخوانید
مراحل جایگزین کردن ایمپلنت دندان دائمی با دندان مصنوعی متحرک
به منظور جایگزین کردن دندان مصنوعی متحرک با ایمپلنت دندان ثابت ابتدا باید با ایمپلنتولوژیست مشورت کنید تا بهترین نوع ایمپلنت برای شما انتخاب شود. نکته مهم این است که برای سوار کردن پروتز دندان مصنوعی روی پایه های ایمپلنت باید استخوان فک شما بررسی شده و مشخص شود چه تعداد ایمپلنت می توان در استخوان فک کاشت. حداقل تعداد ایمپلنت های مورد نیاز برای سوار کردن پروتز دندان مصنوعی کامل ۲ پایه ایمپلنت است و در صورتی که پزشک تشخیص دهد فک قابلیت کاشت پایه های ایمپلنت بیشتری را دارد از تعداد استاندارد ۴ پایه ایمپلنت و روش اوردنچر استفاده خواهد کرد. در صورتی که تراکم یا ارتفاع استخوان فک کافی وجود نداشته باشد باید از روش های لیفت سینوس یا پیوند استخوان استفاده کرد تا بتوان تعداد پایه های ایمپلنت مورد نیاز برای سوار کردن پروتز دندانی را در استخوان فک کاشت. پس از کاشت پایه های ایمپلنت، پروتز ثابت روی اباتمنت ها سیمان شده تا دندان مصنوعی ثابت روی پایه های کاشته شده در فک سوار شوند. با استفاده اوردنچر خوردن غذای سفت دیگر برای بیمار مشکلی ایجاد نمی کند و معمولاً بیماران از کاشت اوردنچر رضایت کامل دارند. علاوه بر این دیگر نیازی به برداشتن و گذاشتن آن در طول روز نیست. مراقبت از ایمپلنت های دندانی دقیقا شبیه دندانهای طبیعی است و حفظ بهداشت دهان و دندان با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن جهت سالم ماندن آنها کفایت می کند.
آیا می توان به جای دندان های مصنوعی جزئی از یک پایه ایمپلنت استفاده کرد؟
هر چند معمولا استفاده از دندان های مصنوعی متحرک برای افرادی که کل دندان های یک فک یا هر دو فک خود را از دست داده اند؛ متداول تراست؛ اما گاهی اوقات افرادی که دو یا سه دندان خود را از دست داده اند نیز از دندان های مصنوعی جزئی به جای آن ها استفاده می کنند. هر چند دندان های مصنوعی جزئی از لحاظ ظاهری می توانند لبخند شما را اصلاح کنند اما مشکلات متعددی نیز با استفاده از آنها برای دهان و دندان پیش می آید. در این شرایط درصورتیکه لثه و استخوان فک سالم باشد می توان با روش بریج ایمپلنت، دو یا سه پروتز دندان مصنوعی را روی یک پایه ایمپلنت سوار کرد.
آیا میتوان از پروتز دندان مصنوعی متحرک قبلی روی پایه های ایمپلنت استفاده کرد؟
هرچند که از لحاظ تئوری این عمل امکان پذیر است اما چون جنس پروتز های دندان مصنوعی از مواد خوبی ساخته نمی شوند و دوام و طول عمر آنها به اندازه پایه های ایمپلنت نیست و همچنین نمی توان مانند دندان طبیعی غذاهای سفت مانند آجیل ها را با آنها جوید؛ معمولاً دندانپزشکان توصیه میکنند که پروتز دندان مصنوعی که مخصوص پایه های ایمپلنت طراحی شده روی آنها سوار شود.
سلام
یه سوال
من دندانهای بالای خودم را از دست دادم الان کامل مصنوعی هست آیا می شود بالا را ایمپلنت کنم؟
خیلی ساله
واینکه تا چند سالگی میشه انجام داد؟
سلام وقتتون بخیر
بیمارانی که از دندان مصنوعی استفاده کردند هم می توانند ایمپلنت انجام بدهند. استفاده از دندان مصنوعی باعث تحلیل استخوان فک می شود. پس اقدام به موقع برای درمان ایمپلنت باعث جلوگیری از تحلیل استخوان می شود و مزایای دیگر . برای تشخیص دقیق درمان مشاوره حضوری لازم است. و اینکه درمان ایمپلنت محدودیت سنی ندارد.
سلام ..من ده سال دندان مصنوعی دارم و 47سن دارم و لثه پایین آب شده و خیلی اذیت میشم ..آیا میشود ایمپلنت کرد ..ممنون
سلام وقتتون بخیر برای تشخیص دقیق لازمه عکس opg شما بررسی بشه. اما بیمارانی که سال ها دندان مصنوعی داشتن میتونند ایمپلنت انجام بدن همراه با پیوند استخوان.
سلام عرض ادب احترام ببخشید خواستم سوالم درمورد ایمپلنت دندان خودم وکسانی که به دلیل مصرف الکل ومواد مخدر وسبگار خراب شده آیا شدنی هست برای مصرف کننده ویا شرایط ممنون و تشکر
سلام وقت بخیر یک هفته بعد از جراحی ایمپلنت لازمه که سیگار مصرف نشود. در مورد مصرف مواد مخدر لازمه که تشریف بیارید همراه با عکس opg مشاوره بشید تا طرح درمان مشخص بشه.