انواع روکش ایمپلنت دندان چیست؟ ایمپلنت دندان یک درمان برای جایگزین برای دندان از دست رفته می باشد که شباهت زیادی به دندان طبیعی دارد. در این درمان پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش می خورد و به وسیله رابطی به نام اباتمت، روکش ایمپلنت که نقشی شبیه به تاج دندان دارد بر روی آن قرار می گیرد. در این مقاله به بررسی کامل روکش ایمپلنت، مراحل آن می پردازیم.

روکش ایمپلنت چیست؟

پروتز ایمپلنت همان بخش زیبایی و نمایان یک ایمپلنت است و که نقشی شبیه به تاج دندان را ایفا می کند. روکش یا پروتز ایمپلنت به کمک رابطی به اسم اباتمنت بر روی پایه قرار می گیرد. پروتز خود نیز دارای انواع و مراحل مخصوص به خود است. روکش ایمپلنت مهم ترین بخش ایمپلنت در مسئله زیبایی می باشد و باید حتما به صورت اصولی، حرفه ای و طبیعی انجام شود.

انواع روکش ایمپلنت

روکش های ایمپلنت امروزه با مواد سازنده مختلفی در لابراتورها تولید می شوند که هر کدام دارای زیبایی، استحکام و قیمت مخصوص به خود هستند. انواع روکش ایمپلنت شامل پی اف ام ، زیرکونیا و ایمکس می باشند.

روکش ایمپلنت پی اف ام

روکش PFM در معنای لغوی به معنای چینی یا سرامیکی متصل شده به فلز است. در روکش های ایمپلنت پی اف ام هسته مرکزی آن فلز می باشد که استحکام آن را بر عهده دارد و روی فلز از جنس سرامیک و چینی می باشد که زیبایی آن را فراهم می کند. هزینه روکش ایمپلنت  PFM از دیگر روکش های پایین می باشد.

مزایا و معایب روکش ایمپلنت PFM

روکش پی اف ام از هزینه مناسبی برخوردار می باشد و نسبت به هزینه خود استحکام بالایی ارائه می دهد. اما این روکش به علت فلزی بودن ممکن زیبایی روکش تمام سرامیک را نداشته باشد و در برخی موارد سبب بروز حساسیت شود.

روکش ایمپلنت زیرکونیا

زیرکونیا ( ZIRCONIA ) یک روکش تمام سرامیک است و دیگر خبری از فلز در ساخت آن نیست. روکش های زیرکونیا از جنس Zirconium dioxide ساخته می شود و از استحکام و زیبایی بسیار زیادی برخوردار بوده و برای روکش ایمپلنت دندان جلو مناسب می باشد. هزینه روکش زیرکونیا از پی اف ام بیشتر می باشد.

مزایا و معایب روکش زیرکونیا

روکش ایمپلنت ZIRCONIA یک روکش تمام سرامیک است که به شما زیبایی طبیعی و شفاف ارائه می دهد و در کنار آن از هزینه مناسبی برخوردار است. از معایب آن می توان به هزینه بیشتر به نسبت روکش پی اف ام اشاره کرد.

روکش ایمپلنت ایمکس

یکی دیگر از انواع روکش ایمپلنت تمام سرامیک ایمکس(E-MAX) می باشد که از جنس سازنده آن لیتیوم دی سیلیکات ساخته می شود و زیبایی بسیار طبیعی را ارائه می دهد. روکش ایمپلنت ایمکس را می توان گرانترین نوع روکش ایمپلنت نامید.

مزایا و معایب روکش ایمپلنت ایمکس

روکش ایمپلنت E-MAX یک روکش تمام سرامیک با زیبایی خیره کننده و استحکام بالا است. روکش ایمکس از نظر کیفی از پی اف ام و زیرکونیا در درجه بالاتری قرار می گیرد اما از معایب این روکش می توان هزینه بالای آن اشاره کرد.

روش های جایگزینی دندان از دست رفته

روش های جایگزینی دندان از دست رفته کدام است ؟ مزایا و معایب هر درمان چیست ؟

بهترین روکش ایمپلنت چیست ؟

بهترین روکش وابسته به شرایط فرد، ناحیه ایمپلنت و بودجه فرد می تواند متفاوت باشد اما بهترین روکش ایمپلنت و رایج روکش زیرکونیا می باشد که به علت تمام سرامیکی بودن زیبایی بالایی که ارائه می دهد و همچنین از هزینه و استحکام مناسبی برخوردار است.

مراحل روکش ایمپلنت

برای شروع مراحل روکش ایمپلنت دندان باید از جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان اطمینان حاصل کرد و باید مدت زمانی به تشخیص پزشک هیلینگ بر روی پایه بسته شود تا لثه فرم طبیعی به خود بگیرد و سپس مراحل روکش ایمپلنت آغاز می شود.

مرحله 1 : قالب گیری روکش ایمپلنت

متخصص پروتز برای شروع قالب گیری روکش ایمپلنت، هیلینگ را باز کرده و ایمپرشن کوپینگ (impression coping ) بر روی پایه ایمپلنت بسته می شود. ایمپرشن کوپینگ به لابراتور کمک می کند تا محل دقیق قرارگیری پایه ایمپلنت مشخص شود و سپس قالب سیلیکونی ریخته می شود و قالب آماده شده به لابراتور ارسال می شود.

مرحله 2 : ساخت روکش ایمپلنت

نحوه ساخت روکش ایمپلنت به طور کامل توسط لابراتور ساخته می شود. لابراتور به کمک قالب گیری انجام شده و نوع روکش ایمپلنت روکش ایمپلنت را به کمک ابزارهای مخصوص به خود تولید می کند.

مرحله 3 : نصب روکش ایمپلنت

پس از آماده شدن روکش ایمپلنت توسط لابراتور به پیش متخصص پروتز ارسال می شود و نوبت به نصب روکش ایمپلنت می رسد. روکش ایمپلنت شما وابسته به نوع اتصال آن به روی اباتمنت پیچ یا چسب زده می شود.

کلینیک تخصصی دندانپزشکی پاسارگاد با مدیریت دکتر حسن روشن طلب و تیم متشکل از متخصص و جراح ایمپلنت و بیماری های لثه و متخصص پروتز دندانی قادر به انجام تمامی روش‌های دندانپزشکی زیبایی از جمله ایمپلنت دندان، لمینت سرامیکی، ونیر کامپوزیت و عمل لیفت لثه، جراحی لیفت سینوس، جراحی پیوند استخوان و پروتزهای دندانی هستند

بهترین متخصص ایمپلنت در رشت

انواع روکش ایمپلنت از نظر ساختار ساخت

تک دندان

در این مدل روکش ایمپلنت بر روی هر پایه ایمپلنت، یک روکش ایمپلنت ساخته و قرار داده می شود و شباهت زیادی به روکش های دندانی دارد.

بریج بر پایه ایمپلنت (پل)

بریج شاید نامی آشنا در جایگزینی دندان از دسته رفته برای شما باشد و بریج در معنای لغوی به معنای پل است. منظور از نوع روکش بریج بر پایه ایمپلنت این است که زمانی فرد دچار بی دندانی به صورتی ردیفی در کنار هم باشد. در این مدل وابسته به شرایط دو الی چند ایمپلنت قرار داده می شود و بر روی بیشتر از 3 روکش قرار داده می شود.

کامل

در صورتی که فرد دچار بی دندانی گسترده باشد به تشخیص پزشک چند پایه در درون فک قرار داده می شود و روکش ایمپلنت های به صورت کامل ساخته و بر روی پایه قرار داده می شود.

دست دندان

به طور کلی دست دندان شبیه به دندان های مصنوعی و مربوط به درمان اوردنچر دندان می شود. در این نوع روکش ایمپلنت قالبی شبیه به دندان های مصنوعی ساخته می شود و به صورت ثابت و متحرک بر روی پایه ایمپلنت قرار می گیرد.

مراقبت های بعد از روکش دندان

و تا زمانی که دستورالعمل ها را به درستی دنبال کنید، تاج شما ماندگار خواهد بود

مزایای استفاده از ایمپلنت نسبت به دست دندان متحرک و یا پروتز ثابت

از هر زاویه ای که شما به این موضوع بنگرید، ایمپلنت بهترین انتخاب برای جایگزینی دندانهای از دست رفته شما است.

 زیبایی: ایمپلنت کاملا شبیه دندان خودتان خواهد بود وازآنجائیکه بااستخوان فک درگیرمی شود، مانع از تحلیل استخوان و لثه می شود که در سایه روشهای قبلی ( دست دندان و یا بریج) از عوارض این درمانها می باشد . به هر حال کسی متوجه نخواهد شد که شما یک دندان جایگزین دارید.

حفظ ساختمان دندانهای مجاور : در این روش دندانهای کناری تراشیده نمی شوند و دچار پوسیدگی های بعدی نخواهند شد.

• اعتماد به نفس : به طور یقین با استفاده از ایمپلنت احساس بهتری نسبت به خود، خنده و صحبت کردنتان دارید.

ماندگاری : درصد موفقیت ایمپلنت های دندانی بسیار بالا است و بهترین انتخاب برای جایگزینی دندان از دست رفته شما است. و بر خلاف ادعاهای خلاف واقع گذشته در این رابطه، درصد موفقیت ایمپلنت نسبت به سایر روشهای جایگزینی دندان، بسیار بالاتر است و از آنجا که بدنه ایمپلنت از تایتانیوم خالص ساخته می شود، واکنشی بصورت رد پیوند وجود نخواهد داشت.

پروتزهای ثابت که به آن روکش دنداني هم می‌گویيم، علاوه بر تامین استحکام برای ساختار از دست رفته دندان، زیبایی یک دندان سالم را نیز تامین می‌کند زيرا مي‌تواند دندان‌های دچار شکستگی‌های مادرزادی، دندان‌هایی که اندازه‌های کوچک‌‌تر یا نامتناسب با دندان‌های دیگر دارند و نیز بدرنگی‌های دندان‌ها را هم اصلاح كند اما از ديدگاه درماني، دندان‌هایی که دیواره آن شکسته، مقدار زیادی از ساختار آنها به دلیل پوسیدگی از بین رفته يا به دلیل عصب‌کشی یا نازک شدن جداره، احتمال شکستن آنها زياد است با روکش‌هايی به شکل دندان ترميم و بازسازی می شوند.

ایمپلنت یک روزه- کاشت و تحویل دندان در یک روز

ایمپلنت یک روزه ( کاشت و تحویل دندان در یک روز) در کلینیک دندانپزشکی دیجیتال پاسارگاد. ایمپلنت یک روزه همانطور که از نام آن مشخص است در یک روز انجام می شود. حال سوال این است که آیا روکش هم در همان جلسه به بیمار تحویل داده می شود یا خیر؟

سوالات متداول

آیا روکش ایمپلنت درد دارد ؟

به طور کلی برای قرار دادن روکش ایمپلنت نیاز به ورود به لثه وجود ندارد و فقط روکش به کمک اباتمنت بر روی پایه قرار می گیرد و فرد دردی خاصی احساس نخواهد کرد. درد در هنگام روکش ایمپلنت کمتر اتفاق می افتد و در صورت نیاز از بی حسی بیشتری استفاده میشود.

قالب گیری ایمپلنت درد دارد ؟

برای قالب گیری ایمپلنت ممکن است فرد درد خفیفی احساس کند و به همین علت بی حسی برای افراد استفاده خواهد شد و فرد دیگر دردی احساس نخواهد کرد.

روکش ایمپلنت چقدر زمان میبرد ؟

مرحله ساخت روکش ایمپلنت توسط لابراتور وابسته به تعداد و نوع آن به طور معمول بین 2 الی 9 ماه به طول انجامد.

روکش ایمپلنت دندان رشت

روکش ایمپلنت دندان رشت در کلینیک تخصصی ایمپلنت و پروتز دندانی پاسارگاد توسط متخصصین پروتز انجام می شود.

حرف آخر

ایمپلنت دندان یک پیچ تیتانیومی است که با جراحی در استخوان فک شما قرار می گیرد. هنگامی که ایمپلنت در جای خود قرار گرفت، برای استئواینتگراسیون (همجوشی کافی با استخوان فک) تست می شود که برای موفقیت ایمپلنت حیاتی است. سپس یک پایه محکم برای حمایت از تاج ایمپلنت فراهم می کند. هر تاج ایمپلنت یا توسط یک پیچ نگهدارنده به ایمپلنت متصل می شود یا روی یک قطعه فلزی (اباتمنت) سمان می شود. قرار دادن تاج ایمپلنت پس از کاشت ایمپلنت دندانی، مرحله نهایی کاشت دندان است و پس از نصب در موقعیت، مانند یک دندان طبیعی به نظر می رسد و احساس می شود. با بهداشت مناسب دندان و معاینات منظم دندانی، ایمپلنت‌ ها و روکش‌های دندان می‌توانند مادام ‌العمر باقی بمانند که آنها را به گزینه‌ ای عالی برای دراز مدت برای ترمیم لبخند شما تبدیل می‌کند.

کلینیک تخصصی دکتر حسن روشن طلب یکی از معتبر ترین مراکز دندانپزشکی تخصصی در رشت است که مجهز به فناوری کد کم بوده و روکش های دندانی را با جنس های مختلف به صورت سه بعدی برای افراد فراهم می نماید.

اگر در مورد روکش ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره روکش ایمپلنت دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332123208-9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X