پروتز ایمپلنت، روش های رعایت بهداشت و مراقبت از آن به چه صورت است؟ مراقبت از ایمپلنت دندان طول عمر پروتز ایمپلنت دندان را افزایش میدهد. در این مقاله، روش های مراقبت و نگهداری از ایمپلنت را به شکل کامل برایتان توضیح خواهیم داد. این مراقبت ها به شکل قابل توجهی بر طول عمر ایمپلنت دندان تاثیرگذار است. اگر پس از خواندن این مقاله سوالی داشتید، میتوانید کامنت بگذارید.

مراقبت از ایمپلنت دندان

مراقبت و نگهداری از ایمپلنت در طول عمر ایمپلنت نقش بسیار مهم و حیاتی دارد. ایمپلنت با اینکه مانند دندان پوسیده نمی شود، ولی مستعد آسیب پذیری است. چون در داخل استخوان است. در نتیجه با لثه و استخوان تماس مستقیم دارد. بنابراین با نگهداری نامناسب و یا عدم رعایت بهداشت به طرز صحیح آسیب های غیر قابل برگشتی ایجاد میشود. این آسیب ها به شکل تحلیل استخوان، التهاب لثه و یا پری ایمپلنتایتیس خود را نشان می دهد.
چون ایمپلنت حس ندارد و بیمار دردی احساس نمی کند، ممکن است بیمار زمانی متوجه مشکل شود که کار از کار گذشته و نمی توان ایمپلنت را نجات داد.

چرا جراحی ایمپلنت انجام می‌دهیم؟

در چه شرایطی باید ایمپلنت دندان بکاریم؟

چگونه بهداشت مربوط به ایمپلنت ها را مراعات کنیم؟

ایمپلنتهای تکی کاملا” مشابه دندان هستند. بنابراین مسواک و نخ دندان کافی است. مسواک را از دو سه میلیمتر بالاتر و از روی دندان و لثه آغاز کنید. مسواک را در فک بالا به سمت پایین و در فک پایین به سمت بالا حرکت دهید.

اگر چند ایمپلنت انجام داده اید، با توجه به اینکه پروتزهای ایمپلنت بهم متصل می شوند، تمیز کردن آنها نیاز به یک سری کارهای دیگر نیز دارد. هدف از همه انواع مراقبتهایی که در سطرهای آتی گفته می شود، تمیز کردن محل اتصال روکش به لثه است. تجمع مواد غذایی ریز هر چند حتی قابل مشاهده نباشند، باعث التهاب لثه می شود. سه نوع وسیله جهت این کار به شما معرفی میکنیم. با هر کدام از این سه وسیله که راحت تر هستید، به سراغ دندان هایتان بروید.

  • نخ دندان سوپر فلاس

این نخ شامل سه قسمت است. یک قسمت آهاری که می توانید مانند سوزن نخ کردن از بین ایمپلنتها در منتهی الیه لثه ای وارد کنید. سپس با قسمت ابری مانند و پفی آن به صورت جلو و عقب و چپ و راست کاملا آن ناحیه را تمیز کنید. بعد نخ را دوباره خارج کنید. بر فرض مثال اگر سه ایمپلنت متصل به هم دارید، دو قسمت برای سوپرفلاس کشیدن وجود دارد. یا زمانی که دو ایمپلنت فضای سه دندان را پر میکنند، با این نخ میتوانید تمیز کنید. لازم به ذکر است از این نخ برای بریجها و یا روکشهای دندانی که بهم متصل هستند نیز استفاده کنید. قسمت سوم سوپرفلاس نخ دندان معمولی است. از نخ دندان معمولی برای سایر دندان ها میتوانید استفاده کنید.

  • مسواک اینتر پروگزیمال interproximal

نام دیگر آن مسواک بین دندانی و یا مسواک ارتودنسی (مصطلح بین بیماران) است. این مسواک شبیه شیشه شور است. قسمت پشتی سر آن را باید بلند کنید تا سری های مسواک را در آن جا بیندازید. این مسواکبرای تمیز کردن همان نواحی قابل استفاده است.

  • واترفلاسر

این دستگاه وسیله ای است که آب را با فشار جت می کند. در نتیجه مواد غذایی ریز را از زیر ایمپلنتها خارج می کند. البته برای سایر دندانها نیز می توانید از آن استفاده کنید. معمولا دارای چند سری هستند. این سری ها برای دندانهای معمولی، ایمپلنتها، ارتودنسی و برای زبان وجود دارد. واترجت دارای انواع مسافرتی، تک نفره و خانوادگی است. نوع خانوادگی آن،  مخزن آب بزرگ و چند بسته سری دارد. البته ترجیح این است که با وجود استفاده از واترفلاسر از مسواک بین دندانی نیز برای بهتر شدن رعایت بهداشت استفاده کنید.

مهم ترین سوالات شما درباره ایمپلنت دندان

شما در مورد ایمپلنت چه سوالاتی دارید؟

نتیجه عدم مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان و پروتز

بدون مراقبت بعد از ایمپلنت دندان، دندان کاشته شده می تواند مشکلات جدی برای شما ایجاد کند. اولین علامت نگهداری نادرست یا سهل انگاری در مراقبت از آن، خونریزی است که به آن موکوزیت نیز گفته می شود. اگر چنین وضعیتی در اسرع وقت توسط شما یا دندانپزشکتان تشخیص داده شود قابل درمان است. اما اگر سریع متوجه آن نشوید و آن را درمان نکنید میتواند به استخوان فک سرایت کند. که یا قابل درمان نخواهد بود یا شما را حسابی به دردسر خواهد انداخت. اگر این مشکل همچنان پابرجا باشد و هنوز متوجه آن نشده باشید این امکان وجود دارد که با علائم پس زدن ایمپلنت به صورت کامل روبرو شوید.

تاجی که روی ایمپلنت شما قرار دارد دقیقا مشابه تاج دندان های طبیعی شما میتواند محلی برای تجمع باکتری ها و پلاک دندان باشد. اگر با دقت و به صورت منظم مسواک نزنید قطعا شاهد رشد پلاک روی ایمپلنت خواهید بود و چه بسا همین پلاک ها باعث بروز عفونت لثه در اطراف ایمپلنت شوند. به چنین عفونتی پری-ایمپلنت یا عفونت اطراف ایمپلنت گفته میشود که میتواند منجر به جدا شدن اتصال پایه ایمپلنت از بافت استخوانی میشود. این عفونت میتواند باعث لق شدن ایمپلنت و شکست کامل آن شود.

مراقبت های بعد از تحویل پروتز ایمپلنت

چه کارهایی لازم است بعد از تحویل پروتز انجام دهیم؟

آیا مراقبت بعد از ایمپلنت باید دائمی باشد؟

از آنجا که این وسیله های کاشتنی دائمی هستند و برای تمام طول عمر شما کار گذاشته میشوند، شما هم باید با تمیز کردن روزانه آن ها در کنار سایردندان ها و مراجعه منظم به دندانپزشک آن ها را در بهترین حالت حفظ کنید. و با وجود بیش از 100 شکل ویروس و باکتری موجود در دهان، شما باید همیشه دندانهای خود را تمیز و بدون پلاک نگه دارید.

کلام آخر

اگر چه ایمپلنت ها سوراخ نمیشوند و هیچ حفره ای در آن ها ایجاد نمیشود، اما در برابر لکه مقاوم نیستند و هنوز هم مانند دندان های واقعی میتوانند دچار ساییدگی و فرسایش شوند. به همین دلیل رعایت بهداشت دهان و دندان قبل، حین و بعد از عمل، نه تنها برای حفظ سلامت لثه ها و دندان ها بلکه برای حفظ ظاهر ایمپلنت ها ضروری است.

اگر در مورد ایمپلنت دندان و مراقبت بعد از آن سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره ایمپلنت دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332123208-9

8 دیدگاه در ”پروتز ایمپلنت، روش های رعایت بهداشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X