هیلینگ ایمپلنت چیست و کاربرد آن چیست؟ امروزه از ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان دست رفته استفاده می کنیم با اینکار هم زیبایی ظاهری بیشتری را برای دندان های خود انتخاب نموده ایم و هم اینکه روش کاشت ایمپلنت دندان دارای دوام و کارایی زیادی بوده و در صورت مراقبت های مناسب می تواند تا مدت های طولانی و حتی تا پایان عمر برای فرد باقی بماند.
ایمپلنت دندان مانند دندان طبیعی بوده و پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار داده می شود و همچنین از مزایای دیگر آن اینست که به دندان های مجاور نیز هیچ آسیبی وارد نمی شود، در این مقاله می خواهیم بصورت ویژه در مورد هیلینگ ایمپلنت صحبت کنیم.

هیلینگ ایمپلنت چیست ؟

هیلینگ به ایمپلنت دندان متصل است و بصورت سیلندرهای فلزی گنبدی شکلی هستند که در بالای لثه قرار می گیرند و دارای ارتفاع 2 الی 10 میلی متر هست و متریال از آلیاژهای تیتانیوم و یا خود تیتانیوم می باشد، می توان گفت کاربرد هیلینگ در ایمپلنت بسیار مهم می باشد. از نقش های اصلی هیلینگ در ایمپلنت دندان این می باشد که مانع از نفوذ جسم خارجی و باکتری ها به داخل پایه ایمپلنت می شود.

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

مراحل ایمپلنت چقدر طول می‌کشند، به متغیرهای گوناگونی بستگی دارد که بر فرآیند آن تاثیر می‌گذارند

کاربرد هیلینگ ایمپلنت

می توان گفت که از بزرگترین مزایای بستن هیلینگ بر روی ایمپلنت دندان این می باشد که قسمت فوقانی آن را از محیط بیرون و از آلودگی ها حفظ می کند.
از مزایای دیگری که هیلینگ ایمپلنت دارد باعث حفظ سلامتی و مدیریت بافت نرم (لثه) ایمپلنت می گردد و باعث می شود تا به لثه فرم و شکل خاص داده شود و ایمپلنت پس از تکمیل تقریباً مانند دندان طبیعی به نظر می رسد.
شکل و اندازه نهایی روکش ایمپلنت نیز از طریق هیلینگ معین می شود زیرا هیلینگ موجب می شود لثه فرم و شکل خاصی پیدا کند.
از مزایای دیگر استفاده از هیلینگ ایمپلنت این می باشد که موجب می شود از رشد لثه بر روی ایمپلنت جلوگیری شود. هیلینگ های ایمپلنت دندان دارای طول و قطر متفاوتی می باشند و البته کاربرد آنها نیز در بهبودی تفاوت دارد.

قرارگیری هیلینگ ها بر روی ایمپلنت

هیلینگ ایمپلنت طی دو مرحله جراحی بر روی پایه ایمپلنت گذاشته می شود در صورتی که کاشت ایمپلنت دارای دو مرحله باشد بعد از مرحله بازسازی استخوان، کاوراسکرو از روی پایه ایمپلنت برداشته می شود، و هیلینگ روی آن قرار داده می شود.
بعد از دو هفته هیلینگ نیز باز می شود تا مراحل قالب گیری ایمپلنت انجام شود اما دوباره هیلینگ بسته می شود.

هیلینگ ایمپلنت چه مدت طول می‌کشد؟

برای این که بدانیم چه مدت طول می‌کشد تا هیلینگ ایمپلنت اتفاق بیفتد، در درجه‌ی اول باید به‌خوبی با ساختار و عملکرد ایمپلنت آشنا شوید. زمانی که برای بهبود کامل ایمپلنت و رشد استخوان در اطراف ایمپلنت لازم است، به طور میانگین در فک پایین حداقل ۳ ماه و در فک بالا ۴ ماه است که البته این زمان می‌تواند متغیر باشد و حتی بعضی در یک ماه هم جوابگو هستند.

ممکن است این زمان به طور قابل‌توجهی در برخی مشکلات و بیماری‌ها افزایش یابد. یا حتی ممکن است به علت فرایندهای جراحی انجام شده پیش از کاشت ایمپلنت، نیاز به گذر زمان طولانی‌تری باشد.

قراردادن ریشه‌ی ایمپلنت درون استخوان جراحی محسوب می‌شود و برای موفقیت این جراحی و گذراندن دوره‌ی نقاهت آن زمان مناسبی لازم است. همچنین توصیه‌های بهداشتی را باید بادقت رعایت کرد و از بی‌توجهی و سهل‌انگاری در این دوره باید خودداری کرد.

متریال به کار برده شده در هیلینگ های ایمپلنت

  • پلی اکسید متیلین
    فلز تیتانیوم
    زیرکونیا

مراقبت های پس ازهیلینگ ایمپلنت

هرچند انجام ایمپلنت و بستن هیلینگ ایمپلنت دندان یک عمل سرپایی است؛ اما مانند هر عمل دیگری نیاز به مراقبت های پس از عمل وجود دارد از جمله مواردی که فرد باید پس از هیلینگ ایمپلنت رعایت نماید می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • بلافاصله پس از جراحی، شما با خونریزی مواجه خواهید شد. گذاشتن یک گاز استریل و محکم نگه داشتن آن علاوه بر کمک به قطع خونریزی باعث سفت و محکم نگه داشتن ایمپلنت سر جای خود نیز می شود.
  • در روزهای اول داشتن علائمی مانند خونریزی، ورم، درد و تراوش کردن امری طبیعی است. برای مدیریت و کنترل بهتر این عوارض بهتر است مواظب هر گونه آسیب به ناحیه ی جراحی شده باشید، با یک مسواک نرم در همان شب اول پس از جراحی به آرامی دندانهایتان را مسواک بزنید، با آب نمک چندین بار در طول روز غرغره آب نمک داشته باشید، از کمپرس آب یخ استفاده کنید و استراحت کافی کنید.
  • در این مدت برای حفظ سلامتی لثه و محل جراحی شده موقتا رژیم غذایی خود را تغییر داده به هیچ عنوان از غذاهای سفت و سخت و تند استفاده ننموده غذاهای آبکی و نرم مصرف نمایید.

روکش ایمپلنت دندان رشت

روکش ایمپلنت دندان رشت در کلینیک تخصصی ایمپلنت و پروتز دندانی پاسارگاد توسط متخصصین پروتز انجام می شود.

نکات مهم در مراقبت از ایمپلنت

ایمپلنت از جمله درمان های پر هزینه است ، هزینه بالای این درمان بعلت قطعات و همچنین جنس آنها و هزینه دار بودن این قطعات است . هرچند این درمان هزینه بردار است اما میتوان گفت که این درمان جزو درمان هایی است که برای حفظ سلامتی لثه و جلوگیری از تحلیل استخوان کاربرد دارد ، مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت از جمله نکاتی است که باعث خواهد شد این درمان سالیان طولانی تر برای شما ماندگاری داشته باشد

  • پس از کاشت ایمپلنت به مدت 1 روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری کنید.
  • شستن دهان تا 8 ساعت بعد از عمل جراحی توصیه نمی شود.
  • بهتر است روز بعد از عمل جراحی، از دهان شویه استفاده شود. بهترین محلول برای شستشوی دهان کلرهگزیدین روزی 3 مرتبه باشد.
  • نوشیدن پس از جراحی به راحتی امکان پذیر است ولی در مورد خوردن، باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد.
  • ایمپلنت های دندانی نیز همانند دندان طبیعی به مراقبت نیاز دارند. زیرا پلاک های میکروبی باعث عفونت لثه می شوند. بنابراین، توصیه می شود از برس های بین دندانی، نخ دندان، مسواک و ترجیحا خمیردندان های مخصوص ایمپلنت استفاده گردد. 
  • افرادی که از ایمپلنت استفاده می کنند باید از کشیدن سیگار، خوردن قهوه و نوشیدن چای در سه روز اول پرهیز کنند.
  • به طور کلی استفاده از سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهند.

افتادن هیلینگ ایمپلنت

هیلینگ نصب شده روی ایمپلنت شما ممکن است به دلایل مختلفی بیفتد. حرکت زبان، مسواک زدن محکم این کلاهک، خوردن برخی غذاها، نامناسب بودن پیچ ایمپلنت و دندان قروچه همگی می تواند باعث افتادن کلاهک هیلینگ شود. همچنین پیچ اباتمنت ممکن است به دلیل پایین نرفتن کامل آن و یا به دلیل مقاومت استخوان یا بافت لثه جدا شود. اول از همه باید بگوییم که این وضعیت اصلا نگران کننده نیست. در این شرایط معمولاً از بیماران درخواست می ‌شود که به مطب دندانپزشکی مراجعه کنند تا دندانپزشک این کلاهک را مجددا نصب نماید. در صورت افتادن هیلینگ، دلیلی برای وحشت وجود ندارد اما اگر این اتفاق چند بار تکرار گردد، ممکن است پروسه نصب تاج کمی پیچیده شود. اگر اباتمنت ایمپلنت به طور مکرر بیفتد، به بیمار توصیه می شود که یک یا دو روز قبل از نوبت نصب تاج ایمپلنت خود مراجعه کند. در طول این ویزیت، دندانپزشک یک برش لیزری کوچک را انجام می دهد تا بافت نرم را دور کند و فضایی برای تاج ایمپلنت ایجاد نماید. 

علت لق شدن ایمپلنت دندان و درمان آن

علت لق شدن ایمپلنت دندان و درمان آن چیست.

سوالات شما

آیا هیلینگ ایمپلنت درد دارد؟

برای بیشتر بیماران فرایند هیلینگ دردناک نیست. به‌طورکلی کاشت ایمپلنت تنها نیازمند یک برش کوچک در لثه است. از آن جایی که در استخوان پایانه‌ی عصبی وجود ندارد، درد جراحی از آن چیزی که تصورش را می‌کنید کم‌تر است.

بعد از هیلینگ ایمپلنت چه زمانی می‌توان فعالیت‌های روزمره را مثل قبل از سر گرفت؟

برخی بیماران روز بعد از جراحی به کارهای عادی خود می‌پردازند و هیچ مشکلی را احساس نمی‌کنند. برخی دیگر ممکن است نیازمند یک یا دو روز استراحت بیشتر باشند.
تنها نکته‌ای که باید پیوسته در ذهن داشته باشید، مراقبت از محل جراحی و جلوگیری از خوردن هر گونه ضربه و وارد شدن هر گونه استرس به محل ایمپلنت است.
از انجام ورزش‌هایی که ممکن است به محل ایمپلنت آسیب برساند بپرهیزید.

کلاهک هیلینگ چه مدت روی ایمپلنت دندان می ماند؟

در بیشتر موارد، حداکثر ۳ تا ۶ ماه پس از انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان. مانند هر نوع جراحی به این بستگی دارد که بدن شما چگونه به عمل جراحی واکنش نشان دهد و با چه سرعتی بتواند خود را ترمیم نماید.

تفاوت بین اباتمنت و هیلینگ ایمپلنت چیست؟

کلاهک های هیلینگ یا اباتمنت های هیلینگ به بهبود بافت اطراف لثه پس از کاشت ایمپلنت کمک می کنند. هنگامی که لثه ها به درستی ترمیم شدند، این کلاهک ها با اباتمنت های دائمی جایگزین می شوند که قطعاتی هستند که ایمپلنت را به تاج دندان متصل می نمایند.

آیا می توانم کلاهک هیلینگ خود را دوباره ببندم (پیچ کنم)؟

اگر کلاهک هیلینگ شما بیفتد، دندانپزشک یا جراح می‌ تواند دوباره آن را ببندد. اما اگر ایمپلنت شما بیرون بیاید (احتمال آن بسیار کم است)، نمی توان آن را دوباره پیچ کرد.

آیا کلاهک هیلینگ ایمپلنت ضروری است؟

این کلاهک فقط در مواردی ضروری است که این احتمال وجود دارد رشد لثه مانع از نتایج مطلوب از جراحی ایمپلنت دندان شما شود. به عنوان مثال در مواردی که ایمپلنت در جایی است که غذا به راحتی در درون آن گیر می کند یا باکتری ‌ها به راحتی در آن جمع می شوند. در حالی که اکثر افرادی که تحت عمل جراحی ایمپلنت دندان قرار می‌گیرند، کلاهک‌ های هیلینگ ایمپلنت دریافت می‌کنند اما ممکن است برخی از افراد نیز نیازی به این هیلینگ ها نداشته باشند.

کلام آخر

اگر به کاشت ایمپلنت دندان فکر می کنید، احتمالاً می دانید هیلینگ ایمپلنت چیست؟ یا حداقل در مورد استفاده از کلاهک های هیلینگ ایمپلنت چیزهایی شنیده اید. آنها (که با عنوان اباتمنت هیلینگ نیز شناخته می ‌شوند) فقط در موارد خاصی به کار می روند و این به دندانپزشک شما بستگی دارد که از آنها استفاده کند یا نه. کاربرد آنها زمانی است که نیاز به ارائه چارچوبی برای بهبود لثه های شما وجود داشته باشد. نصب هیلینگ ایمپلنت های دندان باعث می شود لثه روی ایمپلنت رشد نکند و در نتیجه دندان های جایگزین شما ظاهر طبیعی تر و زیباتری خواهند داشت.

اگر در مورد ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره ایمپلنت دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332123208-9

2 دیدگاه در ”هیلینگ ایمپلنت و کاربرد آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X