مراحل قالب ‌گیری ایمپلنت دندان

مراحل قالب ‌گیری ایمپلنت دندان یکی از مهم‌ترین مراحل کاشت دندان است. زیرا اگر به درستی انجام نشود؛ می تواند مشکلات زیادی را برای شما ایجاد نماید. از همین رو، انتخاب دندانپزشک ماهر اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل در این مقاله به صورت جامع صفر تا صد مراحل قالب گیری ایمپلنت را توضیح می دهیم تا بتوانید با آگاهی بیشتر دندانپزشک خود را انتخاب نمایید. شاید شما هم سوالاتی در مورد نحوه قالب گیری، مراحل آن و میزان سختی این مرحله داشته باشید. به همین دلیل در این مطلب توضیح می‌دهیم که انواع روش‌های آن به چه صورت است؟ قالب گیری کاشت دندان چقدر زمان می‌برد؟ آیا در هنگام قالب گیری اذیت می‌شوید؟ چرا این مرحله حساس بوده و باید با دقت بالا انجام شود؟ تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

قالب گیری ایمپلنت چیست؟

قالب گیری روشی است که از دندان‌ها و فک شما به طور دقیق کپی برداری می‌کنند. برای این‌کار از مدل‌های گچی از کل قوس دندان استفاده می‌شود. در صورتی که دندانپزشک برایتان ایمپلنت یا انواع کاشت دندانی را صلاح بداند، این مرحله بسیار مهم است. زیرا باید کاملا قالب مطابق با قوس دهانی ساخته شود تا ایمپلنت‌ها بتوانند در جای مناسبشان قرار بگیرند.

در غیر این صورت تحریکات شدید باعث آزار شما می‌شود. این‌کار با وجود این که سریع و آسان است اما مهارت کسی که برایتان قالب گیری انجام می‌دهد؛ اهمیت دارد. دندان به صورت طبیعی دارای بخشی به نام پریودنتال است این رابط از جنس فیبر بوده و دندانتان را به استخوان فک متصل می‌کند.

زمانی که ایمپلنت در دهان قرار گرفته و به هم متصل شوند، عدم وجود رباط پریودنتال باعث اختلاف با دندان طبیعی خودتان می‌شوند. در صورت عدم قالب گیری مناسب در اثر فشرده کردن استخوان فک، استخوان کرستال از بین می‌رود.

پروتز دندان فک بالا

پروتز دندان فک بالا چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟ پروتز دندان فک بالا چگونه و به چه روشی انجام می شود؟

اجزای قالب گیری ایمپلنت

برای این‌کار، دندانپزشک از اجزای مختلفی استفاده می‌کند. اجزای قالب گیری باید کیفیت بسیار مناسبی داشته باشند تا این مرحله با مشکل مواجه نشود. با توجه به گران بودن پروسه کلی ایمپلنت، کاشت اباتمنت، جراحی لثه و همچنین مواد قالب گیری روی قیمت کلی آن تاثیر دارد. اجزای قالب گیری به شرح زیر است.
● سینی قالب: سینی‌ها اجزایی هستند که مواد قالب گیری ایمپلنت درون آن‌ها ریخته می‌شود که به عنوان تکیه‌گاه عمل می‌کند. سینی قالب گیری یا به صورت سفارشی ساخته می‌شوند یا دندانپزشک می‌تواند از قالب استوک استفاده کند. این سینی‌ها در دو نوع بسته و باز موجود هستند.
● مواد قالب گیری: مواد قالب گیری درون سینی تزریق شده و در داخل دهان قرار می‌گیرند و پس از خارج کردن از دهان به شکل دقیقی دندان‌ها را قالب گیری می‌کنند. معمولا از موادی مانند وینیل پلی سیلوکسان یا پلی اتر استفاده می‌شود. ویسکوزیته و سفتی این مواد باید به نحوی باشد که هنگام خارج کردن از دهان پاره نشوند و یا به اندازه‌ای سفت نباشد که جزییات را ثبت نکنند.

علائم جوش خوردن ایمپلنت دندان چیست؟

یکی از مراحل مهم ایمپلنت دندان، جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک می باشد.

مراحل قالب گیری ایمپلنت

شاید از خود بپرسید که قالب گیری ایمپلنت چند مرحله دارد؟ ولی باید بدانید که انجام مراحل ایمپلنت باید خیلی دقیق انجام شود تا از بروز خطا جلوگیری کند. یکی از سوالاتی که همیشه پرسیده می شود این است که قالب گیری ایمپلنت چند مرحله دارد؟

برای پاسخ به این پرسش می توان گفت که مراحل قالب گیری ایمپلنت دارای 4 مرحله اصلی است که در ادامه به آن می پردازیم.

انتخاب تری قالب گیری: تری‌ها تکیه‌گاه‌های فلزی یا پلاستیکی هستند که مواد قالب باید روی آن‌ها قرار بگیرد. به همین دلیل مهم است که یک پایه مناسب برای قوس دهانی بیمار انتخاب شود.

انتخاب مواد قالب گیری: پس از انتخاب پایه نوبت به انتخاب مواد قالب گیری ایمپلنت می‌رسد. به طور کلی متداول‌ترین ماده مصرفی برای این‌کار آلژینات بوده که نسخه‌های متفاوتی از آن در بازار وجود دارد. مهم‌ترین مزیت آلژینات این است که خیلی سریع تنظیم می‌شود و این ماده برای بیماران حساس بسیار مناسب است.

تهیه خمیر قالب گیری: با اضافه کردن آب به آلژینات خمیر قالب گیری تهیه می‌شود. دندانپزشک باید آن را حدود یک دقیقه با کاردک مخصوص مخلوط کند تا یک‌دست شود. محتویات ظرف را باید تا جایی مخلوط کنند تا حالت خامه‌ای و شکل پذیری به خود بگیرد و باید آن را در سینی قالب قرار داده و دندانپزشک آن را در دهانتان بگذارد.

خارج کردن: پس از چند دقیقه این مواد خشک شده و دندانپزشک نگهدارنده را از دهانتان به آرامی خارج می‌کند. شکل لثه‌ها و فکتان روی خمی قالب باقی می‌ماند.

آیا قالب گیری باعث تهوع می‌شود؟

معمولا قالب گیری ایمپلنت هیچ خطر یا عوارضی ندارد. اما یک سری بیماران به این ماده حساسیت نشان داده و دچار تهوع می‌شوند. این حساسیت در اثر ناراحتی ناشی از طعم بوی خاک مواد یا برخورد مواد به حلق است. در این صورت باید گفت مواد آلژینات یک خمیر نرم است و هیچ مواد افزودنی دیگری ندارد. اما ممکن است برایتان طعم ناخوشایندی داشته باشد.

با این وجود بعد از قالب گیری باید دهانتان را آبکشی کنید تا این طعم از بین رود. به طور طبیعی تحریک انتهای حلق باعث تهوع و استفراغ می‌شود. این واکنش آلرژیک به میزان حساسیت شما بستگی زیادی دارد. زمانی که بدن متوجه می‌شود که یک جسم خارجی وارد گلو یا نای شما شده است، برای دفاع از خود این واکنش را نشان می‌دهد.

آیا دندان قروچه علت خرابی ایمپلنت است؟

ایمپلنت در افرادی که دندان قروچه دارند چگونه است؟

روش های قالب گیری ایمپلنت

قالب گیری ایمپلنت به 2 روش انجام میشود.
روش کلاسیک: این روش قابل اعتمادترین نوع قالب گیری ایمپلنت است. در این شیوه با استفاده از همان قوس تری و خمیر پر شده انجام می‌شود. رایج‌ترین خمیر آلژینات که صورتی رنگ کلاسیک است و به سرعت سفت می‌شود. مواد سیلیکونی از این ماده دقیق‌تر هستند اما هزینه گران‌تری دارند. هنگامی که این مواد در دهان قرار گرفته باشند، شکل لثه را به خود می‌گیرند.


روش دیجیتال: قالب گیری ایمپلنت به روش دیجیتال یک روش نوآورانه محسوب می‌شود. یک تصویر سه بعدی از طریق اسکنر از دهانتان می‌گیرد و آناتومی دهان را به اطلاعات دیجیتال تبدیل می‌کند و یک مدل از دهانتان می‌سازد. با استفاده از این تکنیک فقط از جاهایی که نیاز است ایمپلنت انجام شود، قالب گیری می‌کنند. در این روش خبری از تهوع نیست و احساسی مانند خفگی به شما دست نمی‌دهد. همچنین زمان جلسه به حداقل خود می‌رسد. به این نکته توجه کنید که در ایران همان روش کلاسیک انجام می‌شود.

اهمیت قالب گیری ایمپلنت

قالب گیری ایمپلنت یکی از مراحل کشت دندانی محسوب می‌شود که اهمیت زیادی دارد تا دقیق انجام شود. دو روش کلاسیک و دیجیتال از روش‌های قالب گیری هستند که کلاسیک در ایران رایج‌تر است.

ممکن است هنگام قالب گیری به دلیل حساسیت به این ماده یا وارد شدن یک شی خارجی در دهانتان احساس تهوع به شما دست دهد، جای نگرانی نیست زیرا که این حس برای مدت کوتاهی بین یک تا 8 دقیقه باقی می‌ماند.

مراقبت های بعد از روکش دندان

مراقبت های بعد از روکش دندان شامل چه نکات و مواردی می باشد؟

مدت زمان قالب گیری ایمپلنت

مدت زمان کلی برای قالب گیری ایمپلنت ممکن است چند هفته طول بکشد. این زمان بسته به موارد خاص و انتظاری که شما از ایمپلنت دارید، متغیر است. جهت کسب اطلاعات دقیق تر، توصیه می‌ کنیم با مشاوران ما در کلینیک پاسارگاد تماس بگیرید.

قالب گیری ایمپلنت معمولاً از 2 تا 3 مرحله تشکیل شده است. این مراحل به شرح زیر هستند:

1.  قالب گیری اولیه

   در این مرحله، پزشک قالب گیری اولیه از دندان‌ ها و بافت‌ های اطراف آن‌ ها را انجام می ‌دهد. این قالب گیری اولیه به منظور ساختن مدل دقیقی از دهان شما برای طراحی دقیق ‌تر ایمپلنت استفاده می ‌شود.

2. قالب گیری نهایی و طراحی ایمپلنت

 در این مرحله، قالب گیری دقیق ‌تری از دهان انجام می ‌شود تا اطلاعات دقیق تری به منظور ساخت ایمپلنت ارائه شود. این قالب‌ ها به تولید کننده ایمپلنت فرستاده می ‌شوند تا ایمپلنت به طور دقیق بر اساس شکل و اندازه دندان‌ و بافت‌ های اطراف آن ساخته شود.

3.  نصب ایمپلنت

 در این مرحله، ایمپلنت به دقت در محل مورد نظر در بافت ‌های دهان شما قرار داده می‌ شود. پس از نصب ایمپلنت، چند روز زمان نیاز دارید تا ایمپلنت با بافت های اطراف دندان ادغام شده و بهبودی کامل خود را به دست آورید.

مرحله بعد از قالبگیری ایمپلنت

مرحله بعد از قالبگیری ایمپلنت، نصب ایمپلنت است. جراحی نصب ایمپلنت یک فرآیند پیچیده و دقیق است که توسط جراحان دندانپزشکی یا جراحان فک و صورت انجام می شود. در ابتدا، جراح به همراه تصاویر شعاعی و سایر اطلاعات، محل دقیق قالبگیری و تعبیه ایمپلنت را بررسی و برنامه ‌ریزی می ‌کند. سپس پزشک با استفاده از بی حسی بیمار را برای نصب ایمپلنت آماده می کند.

بعد از بی حس شدن منطقه مورد نظر، جراح با محکم‌ کردن بافت لثه، به استخوان دسترسی پیدا کرده و با استفاده از مته‌ ها و ابزارهای خاص، یک یا چند سوراخ در استخوان ایجاد می کند. سپس ایمپلنت‌ ها به دقت در سوراخ‌ های ایجاد شده قرار داده می ‌شوند. ایمپلنت‌ها معمولاً از تیتانیوم یا مواد مشابه ساخته می شوند و به خوبی با بافت‌ های اطراف دندان ادغام می ‌شوند.

پزشک بعد از اینکه ایمپلنت‌ ها را در سوراخ های ایجاد شده قرار داد، لثه را به دقت بر روی محل قرارگیری ایمپلنت دوخت می زند. پس از مدتی مراحل بازیابی شامل تهیه سازه دندانی (مانند پروتز دندان) برای بهبود و ادغام ایمپلنت با استخوان، آغاز می شود.

بعد از نصب ایمپلنت، باید طبق توصیه های پزشک عمل کنید. داروهای تجویز شده حتما باید به موقع مصرف شوند.

پروتز ایمپلنت، روش های رعایت بهداشت

پروتز ایمپلنت، روش های رعایت بهداشت و مراقبت از آن به چه صورت است؟

روش قالبگیری ایمپلنت

پزشک برای قالب‌گیری ایمپلنت، از دو روش اصلی استفاده می کند: ۱. روش پیش ساخته ۲. روش مستقیم. در ادامه مراحل روش پیش ساخته را توضیح می دهیم.

1. روش پیش‌ ساخته (Indirect Technique)

در این روش، قبل از جراحی تعبیه ایمپلنت، یک مدل دقیق از دهان بیمار تهیه می‌شود. مراحل این روش به شرح زیر است:

   – تهیه مدل دندانی: در این مرحله، پزشک با استفاده از مواد خاص، یک مدل دندانی از دهان بیمار تهیه می‌ کند. این مدل دقیقاً تشابهی با دهان بیمار دارد و تمام جزئیات دندان‌ ها و بافت ‌های اطراف را نشان می ‌دهد.

   – قالب ‌‌گیری از مدل: با استفاده از مدل دندانی تهیه شده، قالب‌ گیری انجام می‌ شود. در این مرحله، یک قالب از فضای ایمپلنت در محل مورد نظر بر روی مدل قرار می ‌گیرد. این قالب نشان می‌ دهد کجا باید سوراخ برای تعبیه ایمپلنت ایجاد شود.

   – انتقال قالب به دهان بیمار: قالب تهیه شده با دقت به دهان بیمار منتقل می ‌شود. این قالب به پزشک کمک می ‌کند تا در مرحله جراحی به درستی سوراخ‌ های مورد نیاز را ایجاد کند.

در حالت کلی، پزشک با توجه به شرایط دندان و دهان بیمار، بهترین روش را برای قالب‌گیری ایمپلنت انتخاب می کند.

سوالات متداول

چرا قالب گیری ایمپلنت مهم است؟

مرحله قالب گیری ایمپلنت بسیار مهم بوده و باید بادقت انجام شود. زیرا هرگونه اختلال در قالب گیری می‌تواند باعث طولانی شدن روند بهبود یا عدم ترمیم استخوان فک شود. قالب گیری درست، جهت ایمپلنت و نحوه قرارگیری در کنار دندان‌های طبیعی را مشخص می‌کند. دندانپزشک باید در هنگام قالب گیری به محل ایمپلنت، نوع سینی مناسب و نوع مواد قالب گیری دقت داشته باشد.

آیا قالب گیری ایمپلنت دندان درد دارد؟

خیر قالب گیری هیچ دردی ندارد. تنها باید مدت کوتاهی دهان خود را باز نگه دارید تا مواد قالب به‌خوبی سفت شوند. در این مدت به دلیل وجود سینی و مواد قالب گیری در دهان ممکن است احساس ناخوشایندی داشته باشید.

قالب گیری ایمپلنت سخت است؟

قالب گیری ایمپلنت مرحله‌ای است که باید بادقت انجام شود. اگر دندانپزشک سینی و مواد قالب گیری مناسبی را انتخاب کند، سخت نبوده و به‌خوبی با دندان‌ها تناسب پیدا می‌کند. اما اگر مواد آن ویسکوزیته و سفتی مناسبی نداشته باشند، احتمال پارگی وجود داشته و گاهی هم ممکن است جزئیات قالب به‌خوبی ثبت نشود.

کلام آخر

اصلی ترین موضوعی که موجب تفاوت قیمت در ایمپلنت ها می شود کیفیت سطح ایمپلنت و تنوع در قطعات فلزی پروت است. هر قدر که اتصال قطعات پروتزی به ایمپلنت مناسب تر باشد امکان شل شدن پروتز به مرور زمان کم تر است. این روش بهترین و مناسب ترین روش برای دندان ازدست رفته است . این روش از تحلیل رفتن استخوان در قسمتی که دندان از دست رفته است جلوگیری می کند.

از این روش درمانی می توان در طول عمر خود مانند دندان های طبیعی استفاده کرد. روش ایمپلنت موجب سایش بر روی دندان های مجاور نمی شود حتی در برخی بیماران موجب بهبودی سلامت دهانی در آن ها می شود و می توانند به راحتی غذا های سخت مانند آجیل ومیوه میل کنند .

به خاطر داشته باشید تمامی مراحل جراحی از جمله قالب گیری ایمپلنت دارای درجه اهمیت بسیار بالایی است و لازم است ، توصیه ها و دستورالعمل های مراقبت بعد و قبل از جراحی ایمپلنت را با دقت کامل انجام دهید تا درمان موفقی را داشته باشید و در صورت بروز هرگونه مشکل در کمترین زمان ممکن آن را با دندانپزشک خود در میان بگذارید.

ویزیت آنلاین و رایگان

امکان طرح سوال و مشکل دندانپزشکی در واتس اپ و دریافت پاسخ

از آنجایی که این قالبگیری تأثیر بسزایی در کیفیت،کارایی و طول عمر ایمپلنت دندان دارد، به عنوان یکی از مهمترین مراحل کاشت ایمپلنت دندان شناخته شده و دندانپزشکان زیبایی و ایمپلنت به انجام صحیح و اصولی این مرحله توجه ویژه دارند. شما نیز اگر می خواهید از ویژگی های منحصر به فرد ایمپلنت دندان بهره مند شوید، فرآیند قالبگیری ایمپلنت را به دندانپزشکان متخصص و با تجربه در این زمینه بسپارید.

کلینیک تخصصی پاسارگاد در راستای مسئولیت مدنی و پزشکی خود درباره ارتقا سلامت و بهداشت دهان و دندان اقدام به راه‌اندازی امکان ویزیت و مکالمه با پزشکان خود را در پیام‌رسان واتس‌اپ مهیا کرده است.

کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد، به صورت آنلاین، اقدام به ویزیت رایگان مراجعانی می کند که نیازمند درمان ایمپلنت بوده ولی امکان مراجعه حضوری ندارند. این ویزیت آنلاین، از طریق تماس تصویری یا پیام متنی صورت می‌گیرد. تعدادی از متقاضیان به صورت تخصصی و در یک فضای کاملاً دوستانه توسط دکتر روشن طلب ویزیت و معاینه خواهند شد.

اگر در مورد ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره ایمپلنت دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332123208-9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X