کاشت ایمپلنت توسط دکتر روشن طلب

فیکسچر یا پایه ایمپلنت چیست؟ آیا می دانید اجزای ایمپلنت دندان به چه شکل هستند؟ آیا عکس پیچ ایمپلنت دندان را دیده اید؟ ایمپلنت‌ های دندانی چندین دهه است که به عنوان یک جایگزین دائمی و طبیعی برای دندان‌های از دست رفته یا کشیده شده استفاده می‌شوند. از ایمپلنت‌ها در کنار بریج‌های دندانی نیز استفاده می‌شود.

بسیاری از کسانی که دندان های خود را از دست می‌دهند میخواهند برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود از ایمپلنت ها استفاده کنند. برای همین برایشان جای سوال است که ایمپلنت دندان چیست و دقیقا چگونه قرار است مانند یک دندان واقعی برایشان عمل کنند.

برای شروع تحقیق درباره ایمپلنت، ابتدا لازم است با قطعات ایمپلنت آشنا شوید. کلینیک پاسارگاد در این مقاله به صورت اختصاصی به معرفی فیکسچر یا پایه ایمپلنت دندانی برای کسانی که دوست دارند جای خالی دندان خود را با این قطعات پر کنند خواهد پرداخت.

فیکسچر ایمپلنت چیست؟

فیکسچر یا پایه ایمپلنت از مهمترین بخش ها و اجزای ایمپلنت دندان است. در واقع یک قطعه فلزی است که داخل استخوان فک شما کاشته می‌شود و نقش ریشه دندان مصنوعی را بازی خواهد کرد. فیکسچر غالبا به صورت یک پیچ است که با عمل جراحی در مدت زمان کوتاهی نصب می‌شود. این پایه‌ها از موادی سازگار با بدن ساخته می‌شوند و می‌توانند به صورت دائمی بدون هیچ تغییری در جای خود باقی بمانند. سایر قسمت‌های ایمپلنت روی فیکسچر نصب می‌شوند و ظاهر یک دندان طبیعی را بازسازی می‌کنند.

فیکسچرها بر اساس شکل و نحوه کاشت می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند. در ادامه مقاله به معرفی هر کدام خواهیم پرداخت.

مراحل ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت دندان چیست؟ و چقدر طول می کشد؟ در اصل مراحل کاشت دندان چه هستند؟

نحوه کاشت پیچ ایمپلنت

بعد از اینکه  جراح دهان و دندان یک سوارخ کوچک را درون استخوان فکر شما ایجاد کرد فیکسچر که یک پیچ کوچک و محکم است را درون استخوان قرار میدهد. این قطعه در نقش ریشه یا پایه ایمپلنت شما عمل می کند و در واقع همان کاری را انجام میدهد که ریشه دندان های واقعی شما انجام میدهند. با این تفاوت که این ریشه زنده نیست. پس از قرار دادن فیکسچر در داخل استخوان فک، شما باید منتظر باشید تا استخوان فک طی فرآیند استئواینتگریشن، پایه ایمپلنت ما را به خودش جوش بزند. استئواینتگریشن نیز به فرآیند احاطه شدن فیکسچر توسط بافت استخوانی فک گفته میشود که به صورت ساده میگوییم فرآیند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان.

جنس فیکسچر یا پایه ایمپلنت از چیست؟

پایه ایمپلنت، جنس های متعددی دارد اما معمولا آن ها را از جنس تیتانیوم میسازند. تیتانیوم فلز شناخته شده ای است که هم بسیار محکم است و هم توسط بدن انسان به خوبی پذیرفته میشود و به راحتی میتواند به استخوان فک جوش بخورد. (به همین خاطر است که معمولا فیکسچر از این فلز ساخته میشود.)

آناتومی ایمپلنت

آناتومی ایمپلنت شامل سه قسمت اصلی است که شامل موارد زیر است:

  • فیکسچر ایمپلنت: همان‌طور که گفته شد این قسمت به عنوان ریشه دندان عمل می‌کند و در استخوان فک کاشته می‌شود.
  • اباتمنت: اباتمنت نوعی رابط است که روی فیکسچر نصب می‌شود و امکان قرار گرفتن تاج دندان را فراهم می‌کند.
  • تاج دندان: تاج یا روکش بالاترین قسمت ایمپلنت است که ظاهر دندان طبیعی را بازسازی می‌کند. تاج می‌تواند به صورت منفرد روی یک ریشه یا به صورت تکه ای یا کامل روی چند ریشه کاشته شده نصب شود.

کاربرد فیکسچر ایمپلنت

همان‌طور که گفته شد فیکسچر نقش ریشه دندان را بازی می‌کند. بر خلاف سایر روش‌های جایگزینی دندان مانند پروتز متحرک، که فقط سطح بیرونی دندان را ایجاد می‌کند، فیکسچر باعث می‌شود که دندان به خوبی در فک محکم شده و ثابت باشد. این باعث می‌شود که ظاهر و عملکرد دندان‌ها کاملا شبیه به دندان طبیعی شما باشد.

شکل فیکسچر

شکل پایه ایمپلنت در اساس نوع و کاربرد آن می‌تواند متفاوت باشد. رایج‌ترین شکل آن به صورت پیچ است که به صورت عمودی در استخوان فک کاشته می‌شوند. در انواع دیگر ممکن است که ریشه به صورت یک قاب یا تیغه طراحی شود.

ویژگی های فیکسچر ایمپلنت

پایه ایمپلنت دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که می‌تواند مزایای قابل توجهی را برای بیماران به همراه داشته باشد. بعضی از ویژگی‌ها آن شامل موارد زیر است:

1. سازگار با بدن

جنس این مواد غالبا تیتانیوم است. تیتانیوم یک فلز کاملا سازگار با بدن است که موجب واکنش‌های آلرژیک نمی‌شود و در اثر گذشت زمان دچار خوردگی نمی‌گردد.

2. جلوگیری از تحلیل استخوان

هنگامی که دندانی کشیده می‌شود و جایگزین نمی‌شود، استخوان فک تمایل به کوچک شدن دارد. این اغلب باعث ایجاد عوارض برای سایر دندان‌ها می‌شود، دندان‌ها می‌توانند حرکت کنند و از جای خود خارج شوند. علاوه بر مزیت زیبایی، پایه ایمپلنت باعث تحریک استخوان و در نتیجه جلوگیری از تخریب آن می‌شود. با جایگزینی دندان از دست رفته، صورت کمتر فرورفته و جوان‌تر به نظر می‌رسد. 

3. جلوگیری از آسیب به دندان‌های مجاور

بر خلاف استفاده از بریج دندانی (که به دندان های مجاور متکی است و گاهی آن‌ها را در برابر باکتری‌ها ضعیف‌تر و آسیب پذیر می‌کند)، ریشه ایمپلنت کاملا از دیگر دندان‌ها مستقل است و هیچ تاثیری بر روی دندان‌های همسایه ندارد. 

4. طول عمر نامحدودی دارند

معمولا فیکسچر ایمپلنت می‌تواند برای همیشه در دهان شما باقی بماند. اگر ممکن است لازم باشد تاج دندان را بعد از چند سال تعویض نمایید.

چه مدت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت کرد؟

بهترین زمان ایمپلنت بعد از کشیدن دندان چه زمانی است؟

انواع فیکسچر ایمپلنت

همانطور که گفته شد فیکسچرها را می‌توان در مدل ‌ها مختلفی یافت کرد و بهتر است بدانید که فیکسچرها دارای کیفیت و اندازه‌های متفاوتی می‌باشند که انتخاب فیکسچر با کیفیت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به طور کلی برای کاشت ایمپلنت می‌توان از سه روش استفاده کرد که در ادامه این روش ها را نام برده و آن‌ها را شرح داده ایم.

کاشت ایمپلنت با فیکسچر Endosteal

یکی از مدل‌های فیکسچر که استفاده از آن بسیار شایع است فیکسچر Endosteal می‌باشد، برای نگهداری از ایمپلنت بر روی لثه ابتدا پیچی را در فک قرار می‌دهند تا با استفاده از آن دندان کاذب بتواند بر روی لثه افراد قرار بگیرد؛ برای استفاده از این روش باید فیکسچر به خوبی در فک فرد جوش بخورد و پس از آن دندان‌های جایگزین بر روی آن قرار بگیرند.

معرفی فیکسچر ایمپلنت Subperiosteal

Subperiosteal نیز یکی از روش های مرسوم و شایع ایمپلنت دندان است، گاهی اوقات ممکن است مراجعه کنندگان به دلایل متعددی دچار مشکلات لثه بشوند و قرار دادن فیکسچر در فک آن‌ها امکان پذیر نباشد که در این صورت با پیوند استخوان در فک می‌توان به راحتی به ایمپلنت کردن دندان‌ها پرداخت.

این ایمپلنت بین بافت زنده استخوان و سطح ایمپلنت جوش می‌خورد که پی از آن می‌توان ایمپلنت را بر روی لثه فرد ثابت نگه داشت، توجه داشته باشید که با قرار دادن قاب فلزی در زیر لثه می‌توان از این روش ایمپلنت استفاده کرد و تنها از آن برای افرادی که دارای استخوان فک محکمی نیستند استفاده می‌شود.

ایمپلنت دندان Zygomatic

باید توجه داشته باشید که یکی از انواع ایمپلنت ها ایمپلنت Zygomatic است که از آن در مواقع بسیار کمی استفاده می‌شود، هنگامی که فک توانایی پیوند استخوان را نداشته باشد و نتوان فیکسچر را در استخوان فک قرار داد با کاشت این وسیله در استخوان گونه فرد می‌پردازند.

هیلینگ ایمپلنت و کاربرد آن

هیلینگ ایمپلنت چیست و کاربرد آن چیست؟

اباتمنت ایمپلنت چیست؟

کاربرد و مزایای اباتمنت ایمپلنت چیست؟

هزینه فیکسچرهای ایمپلنت چقدر است؟

به طور کلی هزینه فیکسچر ایمپلنت به عوامل متعدد و بسیار زیادی بستگی دارد که با در نظر گرفتن آن‌ها هزینه‌ای برای ایمپلنت دندان شما مشخص می‌شود که برای اطلاعات بیشتر از هزینه این عمل می‌توانید با کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد تماس بگیرید.

همانطور که گفته شد هزینه ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه این عوامل را به طور کامل برای شما عزیزان شرح داده ایم:

  •         جنس فیکسچر
  •         سایز و اندازه
  •         ساختار و کیفیت
  •         پزشک متخصص ایمپلنت دندان
  •         نوع فیکسچر ایمپلنت و متریال بکار رفته
  •         کشور سازنده فیکسچر

نحوه انتخاب فیکسچر مناسب ایمپلنت دندان

برای انتخاب فیکسچر مناسب دندان‌های خود حتما باید به متخصص ایمپلنت دندان مراجعه نمایید تا دندان‌های شما بررسی شده و با توجه به سایر مشخصات فیزیکی مانند سایز دندان، ساختار استخوان فک و مقاومت آن، ضخامت و موارد دیگر نوع فیکسچر مناسب دندان‌های شما مشخص بشود.

با گرفتن نوبت از کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد می‌توانید با بهترین متخصص ایمپلنت کاشت انجام دهید و فیکسچر مناسب دندان‌های خود را انتخاب نمایید؛ برای انتخاب فیکسچر مناسب باید به کیفیت فیکسچر و مقدار هزینه خود برای انجام این کار توجه فرمایید.

چگونه یک فیکسچر ایمپلنت مناسب انتخاب کنیم؟

بازار ایمپلنت‌های دندانی به دو دسته عمده تقسیم می‌شود. یکی برندهای بزرگ و معروفی وجود که توسط اکثر مطب‌های دندانپزشکی ارائه می‌شوند و دیگری تولید کنندگان کوچکتر که کمتر شناخته شده‌اند. به طور کلی توصیه می‌شود که برندهای شناخته شده که امتحان خود را پس داده‌اند انتخاب کنید. اگرچه ممکن است هزینه بیشتری بپردازید اما در عوض از کیفیت و ماندگاری آن مطمئن خواهید بود.

نکته دوم این است که هر بیمار منحصر به فرد است و همه ایمپلنت‌ها برای همه افراد مناسب نیستند. در مواردی که تراکم استخوان کم باشد استفاده از فیکسچرهای کوتاه‌تر مناسب‌تر است. به طور کلی لازم است که پیش از انتخاب پایه ایمپلنت با دندانپزشک خود در مورد برند، کیفیت و قیمت مشورت نمایید.

کاشت دندان رشت

کاشت دندان رشت در کلینیک تخصصی ایمپلنت و پروتز دندانی پاسارگاد براساس جدیدترین روش‌ها و تکنیک‌های متداول، زیر نظر بهترین متخصصان ایمپلنت، متخصصان پروتز و جراحان فک و صورت انجام می‌شود.

سوالات متداول

پایه ایمپلنت از چه جنسی است؟

به طور معمول از جنس تیتانیوم یا آلیاژ تیتانیوم و زیرکونیوم ساخته می‌شود که سازگاری بالایی با بدن دارند.

کاشت ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان ممکن است؟

بله ممکن است و نتایح بهتری نیز به همراه دارد. زیرا جای خالی دندان حتی در مدت کوتاه می‌توان باعث تغییر شکل در ساختار فک و لثه شود.

کاشت ایمپلنت چقدر طول می‌کشد؟

عمل جراحی آن در یک جلسه قابل انجام است؛ با این حال مدت زمان بهبودی چند ماهه بعد از عمل برای ادغام کامل ریشه در استخوان فک لازم است.

کارایی فیکسچر ایمپلنت چیست؟

بهتر است بدانید که برای ایمپلنت کردن دندان وجود فیکسچر الزامی و مهم است، با استفاده از فیکسچر ایمپلنت می‌توان دندان کاذب یا همان ایمپلنت را بر روی لثه نصب کرد و بدون آن امکان انجام این کار غیر ممکن است.

سخن آخر

اگر یک یا تعدادی از دندان های خود را از دست داده اید و میخواهید با بهترین روش ممکن جایگزینی برای این دندان ها پیدا کنید قطعا باید درباه ایمپلنت ها به طور جدی فکر کنید. تمام اجزای ایمپلنت دندان بعد از اینکه در داخل دهان شما کاشته شدند دقیقا مثل دندان واقعی عمل میکنند و با اختلاف بسیار زیاد نسبت به سایر رقبا مثل بریج دندانی یا پروتز دندان و … بهترین جایگزین دندان های طبیعی هستند.

اگر خواستید درباره کاشت دندان با کمک این قطعات مشاوره دریافت کنید و یا به دنبال یک مرکز دندانپزشکی فوق تخصصی برای کاشت دندان میگردید میتوانید روی کلینیک پاسارگاد برترین کلینیک دندانپزشکی رشت حساب ویژه باز کنید.

اگر در مورد ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره ایمپلنت دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332123208-9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X