سینوس لیفت در واقع یک نوع عمل جراحی است که در اثر  تحلیل رفتن استخوان عمودی دندان‌های آسیا فک بالایی انجام می‌شود.در حین انجام این جراحی به فک بالایی شما در قسمت دندان‌های آسیا بزرگ و آسیاب کوچک استخوان اضافه می‌شود.این استخوان اضافه شده و یا همان پودر استخوان تزریق شده گاهی به عنوان تقویت سینوس نام برده می‌شود.

چه زمانی جراحی سینوس لیفت نیاز است؟

سینوس فک فوقانی یک حفره داخل استخوان فک است که قسمتی از مجرای تنفس را نیز تشکیل می‌دهد. این سینوس در بالای دندان‌های آسیا بزرگ و کوچک قرار دارد و توسط مجرای استنون به بینی متصل است. حال اگر این دندان‌های آسیا دچار عفونت و یا پوسیدگی‌های شدید شوند بر روی این سینوس فوقانی تاثیر گذاشته و باعث به وجود آمدن سینوزیت می‌شود که می‌تواند یکی از دلایل اساسی ایجاد سینوزیت باشد.

معمولاً پس از کشیدن دندان‌های آسیای پوسیده و عفونتی استخوان فک بالا که به مجرای تنفسی بینی متصل است به مقدار  زیادی تحلیل می‌رود به همین دلیل نبود استخوان برای گذاشتن ایمپلنت مشکل ایجاد می‌کند در نتیجه به ایجاد استخوان برای گذاشتن ایمپلنت نیاز است.

سینوس لیفت چگونه انجام می‌شود؟

  • این جراحی را میتوان به راحتی و با بی‌حس کردن موضعی در مطب انجام داد.
  • پس از بی‌حسی برای جبران استخوان تحلیل رفته و ایجاد استخوان جدید برای گذاشتن ایمپلنت ابتدا غشای سینوس را به اندازه‌ای که به استخوان جهت کاشت ایمپلنت نیاز است بالا برده که به اصطلاح به این عمل سینوس لیفت گفته می‌شود.
  • در این مرحله محل برش با یک غشای مصنوعی به نام ممبرین بخیه می‌شود.
  • در مرحله آخر کاشت دندان (ایمپلنت) انجام می‌شود که بسته به موفقیت آمیز بودن پیوند استخوان ممکن است در همان جلسه و یا تا 6 ماه بعد انجام  شود.

پیوند استخوان در کاشت ایمپلنت

بیشتر بخوانید

روش‌های ایمپلنت در درمان سینوس لیفت:

1) سینوس لیفت بسته  2) سینوس لیفت باز

بیشتر بخوانید: مراقبت‌های بعد از پر کردن دندان، باندینگ دندان، ارتودنسی لینگوال

1) ایمپلنت به روش  سینوس لیفت بسته

اگر استخوان عمودی دندان‌های آسیا بسیار تحلیل رفته باشد و اندازه‌ی آن به کمتر از 2 میلیمتر رسیده باشد،روش سینوس لیفت بسته انجام می‌شود. در این روش استخوان تا زیر سینوس با دریل سوراخ می‌شود و سپس پودر استخوان به آن تزریق می‌شود تا به اندازه‌ی مورد نیاز متخصص جهت انجام ایمپلنت برسد. فقط باید در این روش پزشک بسیار مراقب باشد تا ابزار و تجهیزات دندانپزشکی به سینوس برخورد نکند چرا که باعث پارگی و در نتیجه عفونت در ناحیه جراحی می‌شود.

2) ایمپلنت به روش سینوس لیفت باز

برای انجام این روش حداقل استخوان مورد نیاز 5 سانتیمتر است . در این روش سینوس لیفت متخصص غشای سینوس را به سمت بالا منتقل می‌کند و جای استخوان تحلیل رفته را با پودر استخوان پر می‌کند سپس یک لایه غشای مناسب روی آن قرار می‌دهد. در این روش میتوان ایمپلنت را همان موقع یا با وقفه‌ طبق نظر پزشک انجام داد.

سینوس لیفت و مراقبت های بعد از آن

بیشتر بخوانید

عوارض سینوس لیفت چیست؟

  • پس از انجام جراحی و از بین رفتن تاثیر داروی بیهوشی ممکن است در قسمت جراحی کمی احساس درد کنید که کاملاً طبیعی است و توصیه می‌شود تا از بین رفتن کامل درد از داروهای مسکن استفاده کنید.
  • ممکن است پس از  سینوس لیفت تا چند روز محل جراحی متورم شود که برای رفع آن توصیه می‌شود از کیسه آب یخ استفاده کنید.
  • خونریزی پس از جراحی معمولاً اتفاق می‌افتد و که به صورت ترکیب بزاق و خون می‌باشد.که برای رفع آن توصیه می‌شود چای کیسه‌ای را در محل خونریزی به مدت 15 دقیقه قرار دهید.
  • برای جلوگیری و مراقبت از عفونت‌های پس از جراحی حتماً مصرف آنتی‌بیوتیک را همراه قرص‌های تجویزی متخصص ادامه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X