دندان نهفته و هر آنچه لازم است راجع به آن بدانید

دندان نهفته و هر آنچه لازم است بدانید! زمانی که دندان داخل لثه پنهان بوده یا فقط قسمتی از آن قابل مشاهده باشد، نهفتگی رخ داده است. دندان نهفته داخل لثه گیر افتاده و مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. این مساله می‌تواند به دلایل مختلفی مثل بزرگ بودن دندان، کوچک بودن فک و غیره رخ داده که در این مقاله بطور کامل بررسی خواهند شد.

علت دندان نهفته چیست؟

این عارضه می‌تواند در اثر یک یا چند مورد از عوامل زیر ایجاد شود.

  1. دندان‌ها جایگاه نامناسبی داشته و نمی‌توانند بیرون بزنند.
  2. دندان‌های دیگر، فضای رشد دندان جدید را بیش از حد شلوغ یا مسدود کرده‌اند.
  3. فک برای جای دادن به دندان‌های بیشتر خیلی کوچک بوده و رشد برخی از آن ها را متوقف می‌کند.
  4. دندان بسیار بزرگ بوده و نمی‌تواند در فضای خود به خوبی رشد کند.
  5. تاثیر عوامل ژنتیکی بر دندان یا فک، موجب ایجاد دندان نهفته می‌شود.

نشانه‌های نهفتگی دندان

شایع‌ترین علائم داشتن دندان نهفته عبارتند از:

۱. بهم ریختگی دندان‌ها

دندان نهفته با وارد کردن فشار به ریشه دندان های مجاور، موجب کج و نامنظم شدن آن‌ها می شود.

۲. التهاب

این دندان ها می توانند موجب التهاب لثه شده و با علائمی مانند خارش، قرمز شدن، تورم و خونریزی لثه همراه باشند.

۳. بوی بد دهان

دندان نهفته می‌تواند موجب عفونت لثه یا پوسیدگی دندان ها شده؛ که باعث ایجاد بو و طعم بد در دهان می گردد.

۴. درد

دندان‌های نهفته می‌توانند از طریق عفونت پالپ یا آسیبی که به ریشه دندان‌های مجاور وارد می‌کنند، منجر به حساسیت دندان ها و احساس درد شوند. این درد می تواند در نواحی لثه، استخوان فک، سر، گوش، چشم و گلو ظاهر شود.

۵. مشکل در باز کردن دهان

دندان نهفته عقل ممکن است در جهت نامناسب و به سمت مفصل فک رشد کند. این اتفاق باعث می شود باز کردن دهان، عمل جویدن و گاز گرفتن غذا با مشکل مواجه شده و دردناک شود.

چرا معاینه منظم دندان پزشکی ضروری است؟

با مطالعه مقاله ما می‌توانید اطلاعاتی در مورد کنترل روتین دندان پیدا کنید.

دندان نهفته چه خطراتی دارد؟

در صورت عدم درمان به موقع این مشکل، فرد دچار عوارضی خواهد شد که عبارتند از:

۱. ایجاد کیست

ایجاد ضایعات کیستیک یکی از عوارض جدی نهفتگی دندان است. این کیست ها می توانند روی عصب دندان فشار آورده و باعث درد و ناراحتی شوند.

۲. جابجایی دندان های مجاور

دندان نهفته فضای کافی برای رشد کردن ندارد. به همین دلیل با هل دادن دندان های مجاور باعث نامرتب شدن آن‌ها می شود.

۳. عفونت

دندان های نهفته معمولاً باعث بروز عفونت دور تاج دندان، استخوان فک و لثه می شوند. در این مرحله باید در اسرع وقت برای جراحی و خارج کردن دندان اقدام کرد.

۴. ایجاد درد

گاهی دندان نهفته به دلیل بروز عفونت تاجی و آسیب زدن به ریشه دندان های مجاور، باعث ایجاد درد شده که ممکن است به سایر قسمت های لثه یا نواحی گوش، گلو و فک نیز منتقل شود.

۵. تحلیل ریشه دندان های مجاور

دندان نهفته با فشار آوردن به دندان های مجاور باعث تحلیل ریشه آن‌ها می‌شود. این اتفاق موجب بروز درد شده و گاهی آسیب تا حدی جدی شده که دندانپزشک ناچار می‌شود علاوه بر آن، دندان مجاور درگیر را نیز خارج کند.

۶. تشکیل تومور

این تومور مشکلی نادر است که معمولاً باید با خارج کردن دندان نهفته خارج شده؛ و از نوع غیرسرطانی است.

۷. پوسیدگی

دندان نهفته ممکن است دچار پوسیدگی شده که می‌تواند به دندان‌های مجاور نیز انتقال یابد. این اتفاق عامل بوی بد دهان و طعم ناخوشایند در دهان خواهد شد.

کدام دندان‌ها در معرض نهفتگی قرار دارند؟

دندان‌هایی که بیشتر از سایرین در معرض نهفتگی قرار می‌گیرند عبارتند از:

۱. دندان عقل

رویش این دندان در سنین ۱۷ تا ۲۱ سالگی که اغلب رشد فک متوقف شده است، اتفاق می‌افتد. به همین دلیل ممکن است فضای کافی برای رویش وجود نداشته و در افرادی که فک کوچکی دارند، احتمال نهفتگی دندان عقل افزایش می‌یابد.

۲. دندان نیش

دومین دندانی که احتمال نهفته شدن آن زیاد است، دندان نیش فک بالا است. از آنجایی که وجود این دندان‌ها ضروری بوده، برای قرارگیری در محل صحیح از ارتودنسی استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که جراحی برداشتن آن‌ها آخرین گزینه درمانی است.

کشیدن و جراحی دندان عقل نهفته

درمان دندان نهفته

اغلب پزشکان برای درمان دندان نهفته عقل، از کشیدن استفاده می‌کنند؛ اما به دلیل این که دندان نیش یکی از مهم‌ترین دندان‌ها است؛ می‌تواند علاوه بر مشکلات ظاهری، جویدن غذا را دچار مشکل کرده و روی فک فشار ایجاد ‌کند. متخصص با معاینه و عکس‌های رادیوگرافی روش درمانی مناسب هر فرد را تشخیص می‌دهد.

۱. روش‌های غیرجراحی

اگر دندان نهفته‌ هیچ مشکلی برای بیمار و دندان‌های مجاور نداشته باشد ممکن است پزشک پیشنهاد دهد تا ضمن معاینات منظم و تحت نظر بودن، منتظر ادامه‌ رشد دندان خود باشد.

۲. درمان دندان نهفته با استفاده از جراحی

 اگر دندان نهفته مشکل‌ساز شود احتمال دارد پزشک تشخیص دهد که بیمار تحت جراحی قرار گرفته و دندان خارج بشود.

برای کشیدن دندان در نظر داشته باشید که بهترین سن برای این درمان بین ۲۵ الی ۳۰ سالگی است.

۳. ارتودنسی دندان نهفته

ارتودنسی می‌تواند با هدایت دندان نهفته به جایگاه اصلی و قرار دادن آن در قوس دندانی، این مشکل را حل کند. توجه داشته باشید که بهتر است در اولین فرصت بعد از تشخیص نهفتگی دندان، برای درمان اقدام کنید تا در سنین بالاتر دچار مشکلات حاشیه‌ای آن نشوید.

روش درمان دندان نهفته و نیمه نهفته چیست؟

روش درمان دندان نهفته و نیمه نهفته چیست؟

سوالات متداول

هزینه جراحی دندان نهفته چقدر است؟

برای تعیین هزینه جراحی دندان عقل یا نیش باید ابتدا دندانپزشک وضعیت دندان نهفته و همچنین دندان های مجاور را بررسی کند. به همین دلیل بهتر است برای اطلاع از هزینه به متخصص مراجعه کنید تا معاینه شوید.

جراحی دندان عقل نهفته درد دارد؟

آستانه درد در افراد مختلف متفاوت است و هر عملی ممکن است با درد همراه باشد. اما جراحی دندان عمل سخت و دشواری نیست و درد غیرقابل تحملی ندارد. با مصرف مسکن های تجویز شده می توان درد آن را کنترل کرد.

آیا باید دندان های نهفته را درمان کنم؟

درمان دندان های نهفته بسیار مهم است. درمان نکردن آن‌ها می‌تواند باعث مشکلات دندانی مختلفی شود. مشکلاتی از جمله آبسه، درد لثه، التهاب یا تورم، پوسیدگی پریودنتال، و عفونت لثه، و همچنین درد فک یا دندان، مشکل در جویدن، گاز گرفتن یا بلع، و سردرد. دندان نهفته لزوماً نیازی به برداشتن ندارد: راهکارهای ارتودنسی می توانند به درست قرار دادن دندان ‌ها در موقعیت صحیح خود کمک کنند.

آیا دندان های نهفته نیاز به برداشتن دارند؟

لزوما خیر. مراقبت های ارتودنسی با نظارت دقیق می تواند دندان نهفته را بدون کشیدن/ برداشتن در موقعیت صحیح خود قرار دهد. دندان‌ های نهفته شیری ممکن است برداشته شوند، زیرا به هر حال می ‌ریزند، اما یک متخصص ارتودنسی، دندان ‌های نهفته بالغ شما را ارزیابی می‌کند تا ببیند آیا راهی برای نجات آن ‌ها وجود دارد یا خیر.
در صورتی که تعداد زیادی دندان در دهان شما وجود داشته باشد که باعث نهفته شدن برخی از دندان‌ها شوند، ممکن است نیاز باشد دندان‌های اضافی برداشته شوند تا فضای کافی برای تعداد مناسب دندان‌ها ایجاد شود و از ایجاد شلوغی بیش از حد جلوگیری شود.

کلام آخر

در این مطلب به بررسی نهفتگی دندان، علل بروز این مشکل و عوارض آن پرداختیم و متوجه شدیم که دندان نهفته چیست و چه عوارضی دارد و دندان عقل و دندان نیش بیش از سایر دندان ها ممکن است که با مشکل نهفتگی مواجه شوند. جراحی توسط بهترین دندانپزشک راه درمان این مشکل خواهد بود.

دریافت نوبت آنلاین تنها با چند کلیک ساده

اگر تمایل داشتید می‌توانید برای مشاوره و معاینه تخصصی، به کلینیک دکتر روشن طلب در تهران، رشت و اصفهان و استانبول مراجعه کنید. برای اینکار:

  • روی دکمه دریافت نوبت مشاوره کلیک کنید
  • نزدیک‌ترین مطب و بهترین تایم را برای جلسه مشاوره انتخاب کنید.
  • در نهایت، زمان دقیق مشاوره، آدرس و اطلاعات برای شما پیامک خواهد شد.

اگر در مورد درمان دندان نهفته سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332134831-6

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X