بیماران دیابتی چه نکاتی را در ایمپلنت دندان باید رعایت کنند؟ برای پاسخ این پرسش مطلب زیر را بخوانید. با ما همراه باشید.
سلامت دندان از مواردی که برای افراد از اهمیت ویژه ای برخوردار است چون نقش بسزایی در زیبایی و حفظ اعتماد به نفس فرد خواهد داشت.
ایمپلنت دندانی برای افراد دیابتی در صورتی انجام می شود که قند خون را کنترل نمایند و بهداشت دهان را رعایت نمایند و دارای عفونت فعال لثه نباشند.
در گذشته انجام کاشت ایمپلنت دندان برای افرادی که دیابت کنترل نشده داشته اند انجام نمی شد چرا که دیابت باعث می شود تولید استخوان و فرآیند التیام زخم دچار اختلال گردد. اما امروزه تحقیقات انجام شده نشان می دهد با داشتن شرایطی طبق نظر دندانپزشک خوب و رعایت کردن مواردی که دندانپزشک توصیه می کند درمان ایمپلنت دندان در افراد دیابتی قابل انجام خواهد بود.
بیماران دیابتی چه نکاتی را در ایمپلنت دندان باید رعایت کنند؟
- کنترل قند خون
- آنتی بیوتیک تراپی انجام می شود.
- استفاده از کلرهگزیدین و سرم های شستشوعلاوه بر شستشوی ناحیه تحت درمان
نکته : مراقبت های بعد از درمان دندان دیابتی را باید جدی بگیرید چرا که بخشی از درمان محسوب می شود و نباید به آن بی توجه باشید. اگر مبتلا به دیابت هستید ، قند خون خود را تحت کنترل نگه دارند تا درمان ایمپلنت دندانی با موفقیت بسیار بالایی انجام شود
در افراد مبتلا به دیابت که قند خون آنها به خوبی کنترل شده است شانس موفقیت درمان ایمپلنت با افراد عادی برابر است
سلامت دندانها یکی از مواردی است که برای بسیاری از ما اهمیت ویژهای دارد زیرا علاوه بر سلامت فیزیکی، نقش مهمی در زیبایی و حفظ اعتماد به نفس افراد دارد. یکی از پرسشها و نگرانیهای افراد مبتلا به دیابت در مورد مراقبتهای دهان و دندان این است که اگر نیاز به اعمال جراحی و درمانهایی نظیر ایمپلنت در آنها وجود داشته باشد، با توجه به عوارض بیماری دیابت، آیا میتوانند این درمانها را انجام دهند و در صورت انجام، احتمال موفقیت این درمانها نسبت به افراد عادی چگونه است. نگرانیهایی از این دست باعث شده است که افراد مبتلا به دیابت چندان اهمیتی به درمان مشکلات دهان و دندان ندهند و در درازمدت با مشکلات جدی در این زمینه مواجه شوند. اما آیا واقعا ابتلا به دیابت نقشی در درمان ایمپلنت دارد؟ و اگر دارد، آیا راه حلی برای آن وجود دارد؟
کنترل قند خون بیماران دیابتی
کنترل مطلوب قند خون در افراد مبتلا به دیابت نقش فراوانی در موفقیت درمان ایمپلنت دارد؛ بنابراین همواره پیشنهاد می شود که قند این بیماران کنترل شده باشد. اگر قند خون این افراد به خوبی کنترل شود ، می شود برای آنها درمان ایمپلنت را انجام داد و احتمال موفقیت درمان آنها بسیار بالا خواهد بود. این کنترل قند خون باید در همه مراحل درمان و بعد از آن به شکل جدی رعایت شود تا یک درمان ایمپلنت مناسب برای فرد به همراه داشته باشد.
این مراقبتها و کنترلها در طول مدت درمان نیز باید رعایت شوندکنترل قند خون برای افراد مبتلا به دیابت نباید یک امر مقطعی باشد و افراد مبتلا همواره باید تلاش کنند که میزان قند خون خود را در محدوده طبیعی حفظ کنند تا از بروز عوارض افزایش قند خون در سایر اندامها جلوگیری شود اما اهمیت این موضوع در دوره درمان ایمپلنت بسیار بیشتر است. در مدت زمانی که ایمپلنت در استخوان قرار گرفته است و ما منتظر هستیم که محکم شود، قند خون میبایست همچنان در فاز کنترل قرار داشته باشد تا احتمال عفونت و تاخیر در ترمیم به حداقل برسد
چه فاکتورهایی پیش از کاشت ایمپلنت بیماران دیابتی باید در نظر گرفته شود؟
در صورتی که به بیماری دیابت مبتلا هستید و میخواهید ایمپلنتدندان انجام دهید باید سابقه سلامتی، نوع دیابت و مدت زمانی که به آن مبتلا بوده اید؛ توسط جراح بررسی شود. معمولاً دیابت نوع دو قابل کنترل است و بیمارانی که به تازگی علائم دیابت را مشاهده کردهاند؛ کاندیدهای ایده آل تری نسبت به بیماران دیابتی مزمن هستند.سابقه سلامتی و توانایی شما برای بهبود یافتن زخم بعد از عمل جراحی مشخص می کند که آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید یا خیر. در هر صورت پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت باید دیابت خود را کنترل کنید تا درصد موفقیت کاشت ایمپلنت شما افزایش یابد
چه مشکلاتی برای ایمپلنت بیماران دیابتی به وجود خواهد آمد؟
بیماران دیابتی که دیابت کنترل نشده دارند؛ پس از کاشت ایمپلنت دچار مشکلاتی خواهند شد. چون ایمپلنت ها مستقیماً داخل استخوان فک کاشته شده و به علت بهبود نیافتن زخم در مدتی طولانی احتمال بروز عفونت بسیار افزایش خواهد یافت. به همین علت بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده کاندید مناسبی برای ایمپلنتولوژی نیستند.
فرآیند اسئواینتگریشن در بیماران دیابتی با مشکل مواجه خواهد شد و به عبارت دیگر ایمپلنتهای دندانی معمولاً راه حل مناسبی برای بیماران دیابتی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند و به دیابت کنترل نشده مبتلا هستند؛ نمی باشد. البته برای بیماران دیابتی تحت کنترل همچنان امید کاشت ایمپلنت موفق وجود دارد.
ایمپلنت بیماران دیابتی باید با مشورت جراحان دهان و دندان انجام گیرد. خوشبختانه مطالعات اخیر نشان می دهد اکثر بیماران دیابتی که ایمپلنت کاشته اند با مشکل چندانی مواجه نشده اند. در صورتی که پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت با جراح خود مشورت کنید و شرایط دیابت شما تحت کنترل باشد می توانید بهترین نتیجه را از کاشت ایمپلنت بگیرید. از لحاظ جراحان فک و دهان شرایط دیابت در بیماران به دو نوع کنترل شده و کنترل نشده تقسیم می شود. اگر به دیابت مبتلا هستید و میخواهید عمل جراحی کاشت ایمپلنت انجام دهید بهتر است با یک جراح فک و دهان با تجربه مشورت کنید. جراحانی که تجربه و تبحر کافی در کاشت ایمپلنت داشته باشند؛ توصیه های مناسبی پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت به شما خواهند کرد. در جلسه مشاوره، جراحان به شما کمک می کنند که تصمیم بگیرید آیا کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت هستید یا خیر.
3 دیدگاه در ”بیماران دیابتی چه نکاتی را در ایمپلنت دندان باید رعایت کنند؟“