آیا بیماران دیابتی می توانند ایمپلنت کنند؟

آیا بیماران دیابتی می توانند ایمپلنت کنند؟ یکی از موارد مهم مورد بررسی در مورد ایمپلنت در دندانپزشکی این است که ایمپلنت برای افراد دیابتی ضرر دارد یا خیر. امروزه اکثر افرادی که مبتلا به بیماری قند و دیابت هستند و نیاز به کاشت ایمپلنت دارد با سوالات زیر درگیر هستند که ایمپلنت و دیابت، آیا شدنی است؟ آیا کاشت دندان برای افراد دیابتی ضرر دارد؟ معایب ایمپلنت دندان و دیابت چیست؟ افراد دیابتی در چه شرایطی می‌توانند کاشت ایمپلنت دندان انجام بدهند؟ مزایا ایمپلنت دندان و دیابت چیست؟ برای یافتن پاسخ سوالات بالا، کافی است تا انتهای این مطلب را بخوانید.

کاشت ایمپلنت دندان، امروزه به یکی از بهترین روش‌ها برای حل معضل بی دندانی، تبدیل شده است. استفاده از روش کاشت ایمپلنت دندان علاوه بر جبران دندان ازدست‌رفته به زیبایی لبخند، بهبود جویدن غذا و همچنین به اصلاح تکلم نیز کمک می‌کند.

دیابت چه خطری برای کاشت ایمپلنت دارد؟

در گذشته، کاشت ایمپلنت را برای بیماران مبتلا به دیابت منع می‌کردند. چون تصور بر این بود که کاشت این وسیله در داخل فک با توجه به نوع متابولیسم در بیماران دیابتی ممکن است تاثیرات منفی روی سلامتی آنها داشته باشد. از طرف دیگر چون زخم در بیماران دیابتی به کندی ترمیم می شود احتمال شکست ایمپلنت و ناموفق بودن آن بیشتر است. به همین دلیل می توان گفت که دیابت و ایمپلنت تا حدودی با هم تداخل دارند.

اما آیا این مساله برای همه دیابتی هاست و به این معنی است که آنها نمی توانند ایمپلنت کنند؟

خیر. وقتی می گویم دیابت خطری برای ایمپلنت محسوب می شود منظورم این نیست تمام ایمپلنت های افراد دیابتی با شکست مواجه است. اتفاقا اگر شرایط دیابت در وضعیت نرمالی باشد و فرد بتواند آن را مدیریت کند عمل کاشت ایمپلنت هیچ مشکلی نخواهد داشت و میزان موفقیت آن نیز بالاست.

چه شرایطی برای انجام ایمپلنت در بیماران دیابتی لازم است؟

اولین شرط این است که باید دیابت کنترل شده ای داشته باشید.

باید سابقه سلامتی، مدت زمان ابتلا به بیماری و نوع دیابت شما توسط دندان‌پزشک بررسی شود و طی چند ماه قبل از عمل دیابت شما باید تحت کنترل باشد.

در آزمایشات قبل از عمل، قند خون شما باید زیر 150و آزمایش HbA1C کمتر از 8 باشد تا بتوانید ایمپلنت کنید.

اگر به تازگی علائم دیابت را مشاهده کرده‌اید نسبت به کسانی که به بیماری دیابتی مزمن مبتلا هستند، شرایط بهتری دارید.

در هر صورت پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت، مهم ترین کار کنترل قند خون است؛ تا موفقیت کاشت ایمپلنت شما افزایش یابد و بدون هیچ مشکلی بتوانید کاشت ایمپلنت را انجام دهید.

البته ناگفته نماند که:

عواملی مثل سیگاری بودن و مصرف نوشیدنی های الکلی هم بر فرآیند ایمپلنت دندان بیماران دیابتی تاثیرگذار است.

بریج بهتر است یا ایمپلنت؟

اگر شما هم به تازگی دندان خود را از دست داده اید ممکن است با این چالش مواجه شده باشید که برای جایگزین کردن دندان طبیعی خود روش بریج بهتر است یا ایمپلنت دندان؟

مشکلاتی که ایمپلنت دندان در دیابت کنترل نشده ایجاد می کند!

افرادی که دیابت کنترل نشده دارند پس از کاشت ایمپلنت ممکن است دچار مشکل شوند. وقتی زخم در مدت طولانی بهبود پیدا نکند ممکن است عفونت کند. گسترش عفونت و بیماری های لثه در بیماران دیابتی می تواند باعث تحلیل استخوان فک و در نتیجه لق شدن پایه ایمپلنت شود و عمل کاشت ایمپلنت را با شکست مواجه کند.

در کل مشکلاتی که دیابت برای دهان و دندان و پروسه ایمپلنت ایجاد می کند را در موارد زیر می توان خلاصه نمود:

۱- زخم ها در بیماران دیابتی دیرتر ترمیم می‌شوند. به همین دلیل، احتمال دارد زخم ایمپلنت به خوبی جوش نخورد.

۲- التهاب و تورم لثه در افراد دیابتی نسبت به افراد عادی بسیار بیشتر است. پس بیشتر از دیگر افراد در معرض زخم شدن لثه ها و عفونت دهان و دندان قرار دارند.
با خوب نشدن زخم و عفونت لثه، استخوان فک نیز تحلیل می رود. در نتیجه موجب لق شدن ایمپلنت یا شکسته شدن آن می شود.

۳- خشکی دهان در افراد مبتلا به دیابت زیاد است. این مشکل، پوسیدگی دندان و بیماری لثه را تشدید می کند.

اکثر بیماران دیابتی که تحت نظر دندانپزشک متخصص ایمپلنت کاشته اند با مشکل چندانی مواجه نمی شوند. در صورتی که پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت با جراح خود مشورت کنید و شرایط دیابت شما تحت کنترل باشد می توانید بهترین نتیجه را از کاشت ایمپلنت بگیرید.

اما خب نباید انتظار داشته باشید که نتیجه کار و مدت زمان بهبودی شما مثل افراد عادی باشد.

آیا ایمپلنت با وجود پوکی استخوان ممکن است؟

در این مطلب تصمیم داریم تا به بررسی بیشتر موضوع پوکی استخوان و ایمپلنت دندان بپردازیم. با ما همراه باشید.

کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها چه مزایایی دارد؟

۱- التهاب، زخم لثه، و عفونت در ایمپلنت نسبت به دندان مصنوعی بسیار کمتر است.

۲- برای رعایت رژیم غذایی دیابتی، خوردن مقدار زیادی غذاهای تازه و کامل مثل میوه جات و سبزیجات پرفیبر لازم است و تنها ایمپلنت به اندازه کافی محکم است که بتواند از عهده این کار برآید.

۳- عملکرد ایمپلنت دندان شبیه دندان طبیعی است. در صورتی که دندان های مصنوعی موجب ناراحتی می‌شود و این امر باعث کمتر خوردن، یا خوردن غذاهای نامناسب در افراد دیابتی می‌گردد که بر سطح قند خون اثر منفی می گذارد.

متخصص ایمپلنت چه مواردی را قبل از ایمپلنت دندان افراد دیابتی بررسی می‌کند؟

دندانپزشک قبل از انجام ایمپلنت برای کاهش عوارض مربوط به ایمپلنت و دیابت موارد زیر را بررسی می­کند:

  • سطح قند خون (اگر بالا باشد ممکن است حراجی به تعویق بیفتد)
  • هموگلوبین ای وان سی (HbA1C) (برای اطمینان از کنترل بلند مدت قند خون)
  • آزمایش خون کامل (برای اطمینان از نبودن عفونت و مواردی از این قبیل)
  • بررسی کامل دندان برای تعیین روش ایمپلنت

همچنین دندانپزشک ممکن است برای کنترل قند خون و آماده کردن بیمار برای ایمپلنت، اقدامات زیر را انجام دهد:

  • ارجاع بیمار به پزشک متخصص برای تعدیل داروها و انسولین
  • ارجاع بیمار به متخصص تغذیه برای تنظیم رژیم غذایی
  • مشاوره برای قطع برخی از داروها قبل از ایمپلنت

آنچه که در ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی بسیار مهم است. مراجعه به متخصص ایمپلنت متبحر و باتجربه است. یک متخصص ایمپلنت متعهد، تمام موارد لازم را در بیماران دیابتی چک می‌کند و درمورد همه ریسک‌های ایمپلنت در شرایط دیابت با بیمار صحبت می‌کند. علاوه بر آن پس از کاشت ایمپلنت به‌طور متوالی شرایط بیمار را بررسی می‌کند تا از میزان موفقیت کاشت ایمپلنت و سلامت محل جراحی مطمئن شود.

تحلیل استخوان فک و پیشگیری از آن

تحلیل استخوان فک و پیشگیری از آن چگونه است؟

مراقبتهای بعد از ایمپلنت برای افراد دیابتی

به همان میزان که مراقبت های قبل از درمان اهمیت دارد، مراقبت های بعد از درمان ایمپلنت تا مدت بهبودی کامل و ایجاد پیوند بین ایمپلنت و استخوان فک ضروری و الزامی است، چرا که عدم رعایت این مراقبت ها احتمال عدم خوب شدن زخم و ایجاد عفونت را افزایش می دهد.

۱- کنترل قند خون

کنترل مرتب و منظم قند خون چرا که امکان ایجاد تغییر سطح قند خون با توجه به عوامل گسترده ای مانند مصرف دارو، تغذیه، استرس، درد و … وجود دارد.

۲- چکاب منظم

به صورت مرتب به متخصص خود مراجعه کنید تا وضعیت ایمپلنت معاینه شود و مواردی مانند عفونت، داغی، تورم، درد یا بی حسی به صورت دقیق معاینه گردد.

۳- رعایت بهداشت دهان و دندان

مسواک زدن، استفاده از دهان شویه و نخ دندان کشیدن از جمله مواردی است که باید برای رعایت بهداشت دهان و دندان انجام شود. این موضوع برای بیماران دیابتی اهمیت دوبرابر دارد زیرا در صورت رعایت نکردن، احتمال پوسیدگی، بیماری های لثه و در نهایت نارسایی ایمپلنت افزایش می‌یابد.

۴- استفاده از آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک توسط پزشک برای افراد دیابتی به منظور جلوگیری از عفونت در لثه تا پایان دوره درمان ضروری است.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی چیست؟

درمطلب پیش رو به معرفی ایمپلنت پرداخته و از تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی با شما سخن می‌گوییم.

روش های کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها

۱- ایمپلنت کامل

زمانی که تقریبا تمام دندان های خود را از دست داده باشید؛ دندانپزشک ۴ عدد پایه ایمپلنت در فک بالا و پایین قرار می‌دهد و سپس تاج های دندان را به آن ها متصل می کند. اگر میزات تراکم استخوانتان خوب باشد، دیگر لزومی به پیوند استخوان نیست؛ پس آسیب به حداقل می‌رسد و برای ایمپلنت دندان بیماران دیابتی یکی از بهترین روش ها است.

۲- مینی ایمپلنت

درصورتی که تنها یک دندان از دست رفته دارید می توانید از روش کاشت مینی ایمپلنت استفاده کنید. مینی ایمپلنت ها راهکار دائمی برای دندان ها نیستند و نیاز به تعمیر و تعویض همیشگی دارند، پس این روش برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود زیرا ممکن است به عفونت لثه منجر شود.

۳- ایمپلنت فوری

در روش ایمپلنت فوری، کشیدن دندان خراب و کاشت ایمپلنت دندان در یک روز انجام می‌شود. این روش برای افراد دیابتی مناسب نیست زیرا مدت زمان بهبودی در این افراد طولانی است و احتمال عفونت وجود دارد.

۴- استفاده از پل و پروتز

در این روش از پل یا همان بریج دندان به همراه پروتز برای دندان از دست رفته استفاده می شود و یک روش موقتی برای پرکردن جای دندان خالی است. برای بیماران دیابتی بهتر است که از بریج به تنهایی استفاده شود.

اوردنچر چیست؟ مزایا و معایب آن

اگر نمی‌دانید اوردنچر چیست، جای درستی آمده‌اید. این مقاله اطلاعات خوبی را درباره اوردنچر، فرق آن با ایمپلنت، مزایا، معایب، مراحل انجام و عمر این روش درمانی ارائه می‌دهد.

برای ایمپلنت دندان به کجا مراجعه کنم؟

موفقیت کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها علاوه بر اینکه به کنترل این بیماری ارتباط زیادی دارد، به نوع کلینیک دندانپزشکی و جراحی که انتخاب می کنید هم وابسته است. از آنجایی که این جراحی بسیار حساس است هر دندانپزشکی نمی تواند به خوبی از پس این عمل برآید.

علاوه بر آن تجهیزات تخصصی کلینیک هم در هنگام جراحی بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل به دنبال کلینیکی باشید که بتواند این شرایط را برای شما فراهم کند.

کلینیک پاسارگاد با دندانپزشکان متخصص ایمپلنت و به روز ترین امکانات و استفاده از مرغوبترین برندهای ایمپلنت، بهترین خدمات را به شما ارائه می دهد. ارائه بهترین خدمات در کلینیک پاسارگاد تنها یک شعار نیست بلکه چیزی است که تمام کارکنان به آن اعتقاد راسخ دارند.

علاوه بر این، امکان پرداخت اقساطی هزینه ها را برایتان فراهم کرده ایم که بتوانید بدون هیچ نگرانی و دغدغه ای پروسه کاشت ایمپلنت را از ۰ تا ۱۰۰ در همینجا انجام دهید.

سوالات متداول

آیا ایمپلنت برای افراد دیابتی شدنی است؟

به طور کلی ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی که دیابت کنترل شده دارند، قابل اجرا است. برای دانشتن جزئیات بیشتر مقاله را بخوانید.

چرا کاشت دندان برای افراد دیابتی کنترل نشده ممکن نیست؟

ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی که دیابت کنترل نشده دارند به دلیل اینکه مانع از جوش خوردن فیکسچر و استخوان فک می‌شود، ممکن نیست.

مهم‌ترین دلیل در عدم موفقیت ایمپلنت دندان افراد دیابتی چیست؟

مهم‌ترین عامل در طولانی بودن دوره بهبود زخم جراحی ایمپلنت است. بیماران دیابتی بیشتر در معرض عفونت قرار دارند چون عفونت لثه و زخم یکی از عوارض دیابت است.

زمان جوش خوردن ایمپلنت دندان افراد دیابتی چقدر است؟

در افراد سالم زمان جوش خوردن ایمپلنت بین 6 ماه است اما در بیماران دیابتی با توجه به شرایط بیمار ممکن است 10 تا 12 ماه طول بکشد.

چرا ایمپلنت برای بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده انجام نمی شود؟

خطرات، عوارض و مشکلات زیادی که برای این افراد در اثر ایمپلنت ممکن است بوجود بیاد از جمله، شکست جراحی، عفونت شدید، ماندگاری همیشه زخم لثه و دهان، افزایش سطح قند خون در طول درمان و … مانع آن می شود که متخصص اقدام به درمان نماید و این افراد نمی توانند از درمان ایمپلنت استفاده کنند.

کلام آخر

برای اینکه کاشت ایمپلنت موفقی را تجربه کنید، نیازمند آن هستید که مراقبت های لازم برای سلامتی دهان و دندان را به درستی انجام دهید. در صورتی که قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت با متخصصان کلینیک پاسارگاد مشورت کنید و دیابت خود را هم کنترل کنید، مشکلی برای ایمپلنت دندان پیش نخواهد آمد.

اگر در مورد ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره ایمپلنت دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332123208-9

11 دیدگاه در ”آیا بیماران دیابتی می توانند ایمپلنت کنند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X