تفاوت بلیچینگ با جرم گیری

تفاوت جرم گیری با بلیچینگ چیست؟ در چند سال اخیر روش های مختلفی جهت سفید کردن دندان معرفی و استفاده شده است، در این مقاله به بررسی دو مورد از بهترین این روش ها یعنی جرم گیری و بلیچینگ میپردازیم.

بروساژ دندان، جرم گیری و بلیچینگ دندان از جمله روش های جدید زیباسازی دندان ها و ایجاد لبخندی دلنشین است که طرفداران بسیاری یافته. در این مقاله به طور کامل به بررسی این موارد میپردازیم با ما همراه باشید.

جرم گیری چیست؟       

جرم های ایجاد شده برسطح دندان و لثه رسوباتی هستند که ممکن است ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یا مصرف سیگار و غیره باشد،با گشت زمان لایه ای ضخیم بر سطح دندان ها ایجاد میکند که در صورت عدم درمان ممکن است باعث ابتلا فرد به انواع بیماری های التهابی و عفونی لثه، پوسیدگی دندان ها، بوی بد دهان و ایجاد ظاهری ناخوشایند در دندان ها شود.

بزاق دهان نیز بطور طبیعی دارای املاحیست که در قسمت های مختلف دهان و دندان رسوب کرده و با گذشت زمان میکروب های موجود در دهان و مواد غذایی به آن اضافه شده و در نتیجه با مسواک زدن قابل پاکسازی نیست و باید اقدامات جدی تری به منظور پاکسازی دهان و دندان انجام شود.جرم گیری فرایندی است که توسط ابزارهای مخصوص دندانپزشکی و امواج اولتراسونیک انجام میگیرد. و باعث پاکسازی دهان و دندان از املاح و رسوبات موجود در آن میگردد. جرم گیری بدون تراشیدن مینای دندان تمامی رسوبات موجود بر سطح دندان ها و مابین آنها و همچنین مرز دندان و لثه را از بین میبرد.جرم گیری دندان ها توسط دندانپزشک به دو صورت دستی و با امواج اولتراسونیک انجام میپذیرد.

در مواردی که بیمار دارای جرم دندانی کم و سطحی باشد، دندانپزشک با استفاده از جرم گیر دستی پلاک های موجود روی دندان ها را از بین میبرد. و در جرم گیری های که به وسیله ی ابزار اولتراسونیک انجام میپذیرد. پزشک میتواند رسوبات عمقی تر و بیشتر را پاکسازی و حذف نماید.

آیا جرم گیری به دندانها آسیب میزند؟

بروساژ دندان چیست؟

احتمالا کلمه ی بروساژ برای شما واژه ای آشناست و نام آن را بارها در کنار جرم گیری دندان ها شنیده اید. بروساژ یا پولیشینگ  فرایندیست که پس از جرم گیری دندان، برای ایجاد سطحی براق و صیقلی بر روی دندان ها و از بین بردن لک و رنگدانه های موجود در سطح دندان ها انجام میگردد. این روش توسط دندانپزشک و به وسیله ی ابزار دستی انجام میشود.

این ابزار دارای یک سر چرخشی است که دندانپزشک ماده ای خمیر مانند به نام پروفیلاکسیز را در داخل سر ابزار مخصوص بروساژ قرار میدهد و با پولیش این دستگاه بر روی دندان ها موجب ایجاد ظاهری براق و جذاب برای دندان ها میشود. خمیر پروفی توسط ذرات ساینده ی موجود در خود، میتواندبه رفع و پاکسازی لکه و جرم موجود بر روی دندان ها کمک کند.

در واقع بروساژ یک فرایند تکمیل کننده برای جرم گیری محسوب میشود که زیبایی بیشتری در کنار جرم زدایی دندان ها ایجاد میکند.

بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان یکی از روش های سفید کردن دندان ها محسوب میشود. که امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است.دلایل بلیچینگبسیاری از افراد به دلیل افزایش سن، مصرف مداوم سیگار و یا نفوذ رنگدانه های ناشی از خوردن برخی مواد غذایی همچون چای و غیره دچار تغییر رنگ در دندان های خود میشوند.

در نتیجه ممکن است به مرور زمان رنگ دندان ها به زرد تبدیل شود. از آنجایی که سفید بودن دندان ها یکی از نشانه های زیبایی در هر فرد محسوب میشود، همواره بلیچینگ دندان ها طرفداران بسیاری داشته است.

برای سفید کردن دندان ها یا بلیچینگ از مواد شیمیایی استفاده میگردد. مواد بلیچینگ (پر اکسید هیدروژن)به درون ساختار کریستالی مینای دندان نفوذ میکند. و سبب تغییر رنگ دندان ها میشود.

مواد مورد نیاز برای انجام بلیچینگ به درون ساختار کریستالی مینا نفوذ میکند و باعث اکسید رنگ دانه های موجود در بین هرم های مینای دندان میگردد. با گذشت مدت زمانی مواد اکسید کننده مخصوص بلیچینگ به داخل عاج دندان که در سطح زیرین مینای دندان است نفوذ وارد میکند.و باعث روشن شدن رنگ آن میگردد. البته سفید کردن دندان ها به روش بلیچینگ دائمی نیست و باید تکرار شود . در صورتیکه رنگ دندان ها مثل قبل شد میتوانید برای تکرار بلیچینگ اقدام نمایید.

مقایسه جرم گیری با بلیچینگ دندان میتواند دندان ها را به میزان قابل توجه ای سفید کند. اما میزان سفید شدن دندان ها در این روش متفاوت است. که به جنس دندان ها و نوع و میزان رنگدانه های رسوب کرده در دندان ها، بستگی دارد.

بلیچینگ دندان به دو صورت OFFICE  و HOME بلیچینگ انجام میشود. که بلیچینگ انجام شده در مطب نسبت به روش بلیچینگ در خانه قویتر است و به میزان بیشتری باعث سفید شدن دندان ها میگردد.

بلیچینگ دندان میتواند دندان هایی که به طور کامل زرد شده اند را سفید کنند.

انواع بلیچینگ دندان ، کدام بهتر است؟

مقایسه ی جرم گیری و بلیچینگ دندان از نظر مزایا

جرم گیریبلیچینگ
روشی صرفا مکانیکی برای حذف و از بین بردن رسوبات و جرم های موجود در لثه و دندان هاروشی مکانیکی شیمیایی برای سفید کردن دندان ها در سریعترین زمان ممکن
کاهش احتمال ایجاد بیماری های التهابی و عفونی دندان ولثه بدون آسیب رساندن به
مینای دندان
ایجاد لبخندی زیبا و افزایش اعتماد به نفس از طریق سفید کردن دندان بدون آسیب به مینای دندان
کاهش هزینه های درمانی به دلیل حذف رسوبات و میکروب های تهدید کننده ی سلامت دندانموفقیت 90 درصدی روش بلیچینگ برای تغییر رنگ 3-2 درجه ای دندان ها
روشی بدون درد، و بدون نیاز به تراشیدن دندانقوی ترین روش سفید کردن دندان ها بین 3تا 8 درجه

مقایسه ی جرم گیری و بلیچینگ دندان از نظر معایب

جرم گیریبلیچینگ
فرایندی دائمی نیست و بهتر است بصورت سالانه تکرار شود.دائمی نیست و میزان ماندگاریش از یکسال تا 5 سال متغیر میباشد.
برداشتن لایه ی رسوبات و جرم های موجود بر سطح دندان ها ممکن است این حس را تداعی کند که لثه تحلیل رفته
است.
مواد به کار رفته در بلیچینگ باعث افزایش حساسیت دندان ها به صورت موقتی میشود.
تغییر رنگ قابل مشاهده ای در دندان ها حاصل نمیشود.افرادی که قبلا لمینت و کامپوزیت انجام داده اند نمیتوانند از این روش استفاده نمایند.

جرم گیری برای سفید کردن دندان بهتر است یا بلیچینگ؟

جرم گیری و بلیچینگ هر دو جزو روش های نوین در علم دندانپزشکی هستند که به منظور ارتقای سلامتی و افزایش زیبایی دندان ها انجام میگیرد.

جرم گیری فرایندی درمانیست که باعث حذف رسوبات و جرم ها از سطح دندان و لثه ها میشود بنابراین تاثیر مثبتی در کاهش احتمال ابتلای فرد به انواع بیماری های دهان و لثه و پوسیدگی دندان دارد. و تاثیر چندانی در زیبایی و سفید کردن دندان ها نخواهد داشت. بلکه با جرم گیری رنگ دندان ها به رنگ طبیعی آنها قبل از رسوب جرم ها باز میگردد.

اما بلیچینگ دندان صرفا به منظور سفید کردن و اصلاح طرح لبخند در متقاضیان انجام میشود. بلیچینگ یک روش مکانیکی شیمیایی است.

کدام روش سفید کردن دندان بهتر است ؟

شاید به این فکر کنید که استفاده از کدام روش جرم گیری یا بلیچینگ برای شما بهتراست؟شما میتوانید با مطالعه ی درست و مشورت دقیق با دندانپزشک خود بهترین روش درمانی یا زیبایی را برای داشتن ظاهری زیبا برای دندان هایتان داشته باشید جرم گیری فرایندی ضروری برای حفظ سلامت بهداشت دهان و دندان میباشد. این روش یکی از راهکار های مناسب برای پیشگیری از بیماری های دهان و دندان میباشد.

اما بلیچینگ یا سفید کردن دندان یک اقدام زیباییست که میتواند باعث افزایش اعتماد به نفس از طریق افزایش زیبایی و سفیدی دندان ها و ایجاد لبخندی دلنشین در فرد شود.

آیا می توان دندان های حساس را سفید کرد؟

در واقع این دندانپزشک شماست که تصمیم نهایی را می گیرد. پس از بررسی وضعیت فیزیولوژیکی دندان های متقاضی تصمیم می گیرد که آیا می تواند دندان های حساس خود را سفید کند یا خیر. معمولا برای این دسته از افراد در فواصل زمانی طولانی از مواد ضعیف تری استفاده می شود. ممکن است به موادی که حاوی پراکسید هستند حساسیت بیش از حد داشته باشید، در این صورت پزشک راه‌هایی غیر از استفاده از مواد سفیدکننده برای سفید کردن دندان‌هایتان را پیشنهاد می‌کند.

1 دیدگاه در ”تفاوت جرم گیری با بلیچینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X