مینی ایمپلنت چیست و چند سال ماندگاری دارد؟

مینی ایمپلنت چیست و چند سال ماندگاری دارد؟ از دست دادن دندان مشکل بزرگی است. این اتفاق می‌تواند در اثر مشکلات مختلفی مانند بیماری لثه، ضربه به دهان و پوسیدگی دندان ایجاد شود. مهم نیست که چگونه دندان خود را از دست می‌دهید، دندان‌های از دست رفته باید جایگزین شوند. ایمپلنت‌های دندانی به یکی از بهترین روش‌ها برای این کار تبدیل شده‌اند. با این حال این روش برای همه مناسب نیست. به همین دلیل دندانپزشکان روش مینی ایمپلنت (mini implant) را نیز به بیماران خود ارائه می‌دهند. تفاوت این دو روش در چیست؟

کاشت دندان چیست؟

کاشت دندان یا ایمپلنت دندانی گزینه دائمی جایگزینی ریشه دندان است که از دندان مصنوعی پشتیبانی می‌کند. ایمپلنت‌ها یک گزینه محبوب در رفع مشکل از دست دادن دندان‌ها هستند. از ایمپلنت‌ها برای جایگزینی یک یا چند دندان یا نگه داشتن پروتزهای متحرک در جای خود استفاده می‌شود.

ایمپلنت‌ها از تیتانیوم ساخته شده‌اند. تیتانیوم فلزی قوی اما سبک است که با بدن انسان سازگار است و بنابراین واکنشی در سیستم ایمنی بدن ایجاد نمی‌کند. در حقیقت ایمپلنت‌های دندانی تاثیر فوق‌العاده‌ای بر تحریک رشد استخوان دارند. تیتانیوم در داخل استخوان دندان از دست رفته ثابت می‌شود، استخوان فک در اطراف ایمپلنت رشد می‌کند و آن را در فک ایمن نگه می‌دارد.

ایمپلنت‌ها می‌توانند لبخند و اعتماد نفس شما را برگردانند و به شما اجازه می‌دهند که غذاهای مورد علاقه خود را دوباره بخورید. این روش یکپارچگی ساختاری فک شما را حفظ می‌کند و همچنين قدرت گاز گرفتن شما را بسیار بهتر از پروتزهای معمولی حفظ می‌کند. ایمپلنت‌ها همچنین برای دندان‌های طبیعی اطراف خود ثبات ایجاد می‌کنند و اگر به درستی از آن‌ها مراقبت کنید، می‌توانند ده‌ها سال دوام بیاورند.

تفاوت بین مینی ایمپلنت و ایمپلنت استاندارد

ایمپلنت‌های دندانی به دو شکل هستند: ایمپلنت‌های استاندارد و مینی ایمپلنت. تفاوت اساسی بین ایمپلنت‌های استاندارد و مینی ایمپلنت‌ها در اندازه، دوام و عملکرد کلی آن‌ها است.

ایمپلنت‌های سنتی معمولاً شامل دو قطعه به قطر 3.25 تا 5 میلی متر هستند که با یک پیچ خارجی در استخوان دندان‌های از دست رفته قرار می‌گیرند.

مینی ایمپلنت‌های دندانی یک پیچ جامد یک تکه هستند که قطر آن‌ها کمتر از 3 میلی‌متر است و انتهای آن‌ها به شکل گلوله‌ای است که از استخوان فک بیرون زده است. مینی ایمپلنت‌ها به دلیل اندازه کوچکی که دارند، ایمپلنت‌های باریک یا ایمپلنت‌های با قطر کوچک هستند كه NDI و SDI نیز نامیده می‌شوند.

ایمپلنت‌های استاندارد و مینی ایمپلنت‌ها هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. اینکه آیا کدام ایمپلنت برای شما مناسب است و كدام نوع آن بهتر است، به شرایط دهان شما بستگی دارد.

تنها شخصی که می‌تواند نوع درمان با ایمپلنت را برای شما تعیین کند، یک دندانپزشک باتجربه در زمینه کاشت ایمپلنت است. با این حال برای اینکه شما بتوانيد درباره ایمپلنت بهتر فكر كنيد، ما چندین مزایا و معایب مینی ایمپلنت دندان را در مقابل ایمپلنت دندان استاندارد بررسی می‌کنیم.

تفاوت بین مینی ایمپلنت و ایمپلنت استاندارد

مزایای مینی ایمپلنت دندان

  • يک مزیت بزرگ مینی ایمپلنت‌ها این است که بر خلاف ایمپلنت‌های استاندارد می‌توان از آن‌ها برای بیمارانی که مقدار قابل توجهی از ساختار استخوان فک خود را از دست داده‌اند استفاده کرد. فردی که سال‌ها از دندان مصنوعی استفاده کرده است، به احتمال زیاد قسمت زیادی از استخوان فک خود را از دست داده است و این امر منجر به شل شدن پروتز و نصب نامناسب آن می‌شود. افزودن 4-6 مینی ایمپلنت می‌تواند راحتی، اعتماد به نفس و آسایش خاطر لازم را در فرد ايجاد كند تا دندان‌های تحتانی خود را دوباره بدست آورد. از جمله دلایل آتروفی استخوان فک می‌توان به کشیدن دندان بدون تعویض به موقع، پریودنتیت (بیماری لثه)، عدم تراز دندان‌ها و ضربه در هنگام شکسته شدن یا از بین رفتن دندان اشاره کرد. در شرایطی که فردی میزان زیادی از استخوان فک خود را از دست داده است و نمی‌تواند ایمپلنت‌های استاندارد را نگه دارد و همچنین می‌خواهد از انجام عمل پیوند جلوگیری کند، مینی ایمپلنت ممکن است تنها گزینه باشد.
  • یکی دیگر از مزایای مهم مینی ایمپلنت این است که نیاز به جراحی اساسی را از بین می‌برد و در طی یک درمان نسبتاً غیرتهاجمی در فک قرار می‌گیرد. این نوع ایمپلنت‌ها برای جلوگیری از انجام پیوند استخوان و تسریع در روند کاشت طراحی شده‌اند.
  • مینی ایمپلنت هزینه کمتری دارد.
  • رایج‌ترین کاربرد برای مینی ایمپلنت‌ها ایجاد ثبات در پروتز دندان پایین است اما می‌توان آن‌ها را در هر جای دهان قرار داد و از آن‌ها برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته استفاده کرد.
 از دیگر مزایای مینی ایمپلنت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • می‌توانند متناسب با پروتزهای مصنوعی موجود ساخته شوند.
  • جویدن و گاز گرفتن را آسان‌تر می‌کنند.
  • بوی نفس بهتر می‌شود.
  • تمیز کردن آن راحت‌تر است.
  • با ثبات بیشتری در دهان قرار می‌گیرند.
  • صحبت کردن واضح‌تر خواهد بود.
  • میزان موفقیت آن‌ها بالاست.
  • نیازی به مواد چسبنده نیست.
  • هیچگونه لغزش و ناراحتی ایجاد نمی‌کنند.
  • نتایج آن‌ها دائمی است.

معایب مینی ایمپلنت دندان

این روش درمان مانند هر روش دیگری معایبی هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • مناسب‌نبودن برای فشار زیاد: برای دندان‌های عقبی که فشار بیشتری تحمل می‌کنند، مناسب نیست؛
  • عمر کوتاه‌تر: نسبت به ایمپلنت‌های سنتی دوام کمتری دارد؛
  • ناپایداری بیشتر: احتمال شل‌شدن یا شکست درمان در برابر فشارهای جانبی وجود دارد؛
  • محدودیت در پروتزهای ثابت: بیشتر برای دندان‌های کوچک پایین کاربرد دارد؛
  • حساس به عادات ناسالم: سیگارکشیدن، دندان قروچه یا بهداشت ضعیف می‌تواند طول عمر آن را کاهش بدهد؛
  • نیاز به مهارت بالا: نصب آن دقت و تخصص بیشتری از دندانپزشک می‌طلبد؛
  • احتمال نیاز به تعویض: ممکن است زودتر از ایمپلنت‌های سنتی نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد؛
  • محدودیت در تعداد دندان: برای جایگزینی تعداد زیادی از دندان‌ها کاربرد ندارد؛
  • محدودیت در غذاهای سخت: مصرف غذاهای سفت یا چسبناک ممکن است به ایمپلنت آسیب برساند.

مینی ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

این روش کاشت دندان برای افراد مختلفی کاربرد دارد:

  • کسانی که به‌دلیل کمبود تراکم استخوان فک نمی‌توانند از کاشت دندان به‌صورت معمول، بهره ببرند.
  • کسانی که فک باریکی دارند و مناسب ایمپلنت‌های استاندارد نیست.
  • افرادی که دارای سلامت در فک و لثه‌های خود باشند.
  • افرادی که دندان‌های جلویی فک خود را از دست داه‌اند.

روش کاشت مینی ایمپلنت

قرار دادن مینی ایمپلنت مشابه روشی است که برای قرار دادن ایمپلنت دندان استاندارد استفاده می‌شود. بی‌حس کننده موضعی در محل جراحی تزریق می‌شود. سپس لثه شما برش داده می‌شود. در مرحله بعد، پزشک سوراخی را در استخوان ایجاد کرده و مینی ایمپلنت را در آن قرار می‌دهد. سپس لثه‌های شما در اطراف ایمپلنت‌ها بخیه زده می‌شوند و قسمت کوچکی از مینی ایمپلنت در بالای لثه قرار می‌گیرد. در دوره بهبودی، دندان‌های موقت برای شما ساخته می‌شوند.

پس از پایان دوره بهبودی، دندانپزشکان مراحل ساخت دندان‌های دائمی را شروع می‌کنند که شامل گرفتن قالب از دهان و دندان‌های شما است. از این قالب‌ها برای طراحی و ساخت دندان‌های جدید شما استفاده می‌شود. وقتی دندان‌های جدید شما آماده شد، در جای خود چسبانده می‌شوند.

ريكاوری

همچنین لازم است بدانید که اکثر بیماران طی بیست و چهار تا چهل و هشت ساعت پس از عمل خود بهبود می‌یابند. بنابراین شما می‌توانید به محل کار خود برگردید و با حداقل زمان مرخصی و خیلی سریع فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرید، زیرا فرآیند کاشت مینی ایمپلنت کمتر از فرآیند کاشت ایمپلنت‌های دندانی تهاجمی و آسیب‌زا است.

وقتی ایمپلنت‌های دندانی استاندارد را دریافت می‌کنید، ممکن است ۴ تا ۶ ماه طول بکشد تا فک و دهان شما بهبود یابد. این امر به دلیل بریدن لثه برای در معرض دید قرار گرفتن استخوان فک و سوراخ‌های ایجاد شده در فک برای ایجاد شرایط مناسب برای کاشت است.

ایمپلنت به درون استخوان پیوند می‌خورد و با گذشت زمان رشد می‌کند. این به این معنی است که ممکن است لازم باشد مدت زمان طولانی منتظر بمانید تا با دندان جدید خود احساس راحتی کنید.

از آنجا که مینی ایمپلنت‌های دندانی به روش متفاوتی کار می‌کنند و با استفاده از تکنیک‌های میکرو و جراحی مدرن‌تر قابل نصب هستند تقریباً به دوره بهبود طولانی نیاز ندارند.

قطر این ایمپلنت‌ها کوچک‌تر است، بنابراین در مقایسه با ایمپلنت‌های استاندارد، استخوان بسیار کمی باید برداشته شود و کل عمل تهاجمی و دردناک نیست و به زمان ترمیم بسیار کمتری نیاز دارد.

قسمت کوچک تحتانی ترمیم ریشه پر شده با تیتانیوم که قسمتی از مینی ایمپلنت می‌باشد از ابتدا محکم به استخوان فک پیچ می‌شود و به اندازه کافی پایدار است که بتوانید گاز بزنید، بجوید و غذا بخورید.

نحوه مراقبت از مینی ایمپلنت‌های دندانی

برای مراقبت از مینی ایمپلنت‌های دندانی می‌توانيد به همان روشی که از دندان‌های طبیعی خود مراقبت می‌کنيد، عمل كنيد.

شما باید هر روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و اگر لثه‌های شما بعد از عمل حساس‌تر شدند، از یک مسواک ديگر با موهای نرم استفاده کنید. مینی ایمپلنت‌ها طبیعی به نظر می‌رسند و مانند دندان‌هایی که شما با آن‌ها به دنیا آمده‌اید ماندگار هستند، بنابراین نیازی نیست برای مراقبت از آن‌ها کار دیگری انجام دهید.

برای حفظ سلامت مینی ایمپلنت‌های دندانی و بقیه دندان‌ها، همیشه باید معاینه و تمیزکاری‌های دندانی را انجام دهید.

مینی ایمپلنت‌های دندانی پس از نصب می‌توانند مانند سایر دندان‌های شما احساس شوند و به نظر برسند، بنابراین می‌توانید مانند قبل از آسیب دیدن یا از دست دادن دندان، دندان‌های خوبی داشته باشید.

توجه داشته باشید که برای تمیز کردن ایمپلنت‌ها باید به برداشتن آن‌ها عادت کنید. این کار باید طی روند ملایمی انجام شود. می‌توانید دندان را برداشته و با استفاده از یک پنبه نرم و خمیردندان ناحیه‌ای را که مینی ایمپلنت در آن کاشته شده تمیز کنید، بوسیله برس دندان مصنوعی فضای خالی را تمیز کنید، و سپس از دهانشویه استفاده کنید.

دندانپزشک می‌تواند بهترین محصولات و روش دقیق تمیز کردن مینی ایمپلنت‌ها را به شما توصیه کند. این یک قدم دیگر به برنامه روزمره بهداشت دندان شما اضافه می‌کند. اما شما به سرعت به آن عادت خواهید کرد و در نتیجه داشتن لبخندی زیبا قطعاً ارزش تلاش را خواهد داشت.

مینی ایمپلنت چقدر ماندگاری دارد؟

مینی ایمپلنت‌های دندانی با مراقبت مناسب می‌توانند یک راه‌حل بادوام و طولانی‌مدت باشند. این روش درمان به‌اندازه ایمپلنت‌های سنتی سابقه طولانی ندارد؛ بنابراین تحقیقات زیادی در مورد آن در دسترس نیست؛ اما با مراقبت مناسب و چکاپ‌های منظم نزد دندانپزشک به‌طور یقین می‌توانند سال‌ها دوام بیاورند.

تمیزکردن منظم دندان‌ها، مسواک‌زدن و نخ دندان‌کشیدن روزانه تا حد زیادی در حفظ سلامت دندان‌های جدید شما مؤثر خواهد بود. بیماری‌های استخوانی مانند پوکی استخوان، سیگارکشیدن، مراقبت‌نکردن از دندان و سوءمصرف الکل یا سایر مواد مخدر می‌توانند بر طول عمر و وضعیت ایمپلنت‌های دندانی شما تأثیر بگذارند.

مراقبت‌های بعد از عمل کاشت مینی ایمپلنت

در روزهای اولیه پس‌از انجام عمل کاشت مینی ایمپلنت باید از خوردن غذاهای خیلی سفت یا چسبناک خودداری کنید. در این زمان بهتر است به غذاهای نرم مانند بستنی، پوره سیب‌زمینی، سوپ و اسموتی‌ها بچسبید.

در این روش درمان، درد نسبتاً کمی‌ را در مقایسه با فرایند کاشت ایمپلنت معمولی تجربه می‌کنید و ظرف یک یا دو روز می‌توانید به فعالیت‌های عادی خود بازگردید؛ اما اگر درد قابل‌توجهی دارید یا دردی که بیش‌از چند روز طول می‌کشد با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا مطمئن شوید که مشکلی برای مینی ایمپلنت‌ وجود ندارد.

سؤالات متداول

دوره نقاهت کاشت دندان به‌روش مینی ایمپلنت چقدر است؟

به‌طورکلی مینی ایمپلنت‌ها به‌نسبت کوچک‌تر از ایمپلنت‌های استاندارد هستند و به‌همین‌سبب به میزان استخوان کمتری برای ترکیب‌شدن نیاز دارند. بدین‌جهت سریع‌تر بهبود می‌یابند و دوره نقاهت نیز به‌طور قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند.

اندازه مینی ایمپلنت‌ها برای کاشت دندان چقدر است؟

همان‌طور که از نام اینگونه ایمپلنت‌ها پیداست، اندازه آن‌ها کمتر از ایمپلنت‌های معمولی و تقریباً نصف‌ آن‌ها است. به‌طور معمول عرض یک ایمپلنت دندان معمولی بین ۴/۳ تا ۸/۵ میلی‌متر است؛ درحالی‌که عرض مینی ایمپلنت بین ۸/۱ تا ۳/۳ میلی‌متر است. البته باید توجه داشته باشید که طول (ارتفاع) هر دو نوع ایمپلنت مینی و معمولی یکسان است.

مینی ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟

آن دسته از افرادی که توان و تحمل انجام ایمپلنت معمولی و فوری ندارند، می‌توانند از روش مینی ایمپلنت برای بازیابی لبخند و زیبایی دندان‌هایشان استفاده کنند؛ اما به‌هرحال تصمیم‌گیری در این خصوص برعهده دندانپزشکان متخصص و جراحان ایمپلنت است.

از بین روش مینی ایمپلنت و ایمپلنت استاندارد، کدام روش برای من مناسب‌تر است؟

بهتر است انتخاب بهترین روش درمانی را به پزشک خود بسپارید. در کلینیک دکتر روشن طلب، ابتدا وضعیت فک، دندان‌ها و استخوان‌های فک شما بررسی می‌شود. پس از آن، بهترین روش ایمپلنت به شما پیشنهاد می‌شود.

سخن پایانی

در دنیای پزشکی، هیچ روش درمانی دارای نتایج یکسان برای همه مردم نیست. استفاده از پروتزهای دندانی هم همین شرایط را دارند و باید با توجه به فک و دندان‌های شما انتخاب و به کار گرفته شوند. مینی ایمپلنت نیز یکی از روش‌های درمانی برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته است. اما تنها یک دندان‌پزشک متخصص می‌تواند به شما بگویید بین ایمپلنت‌های معمول و استاندارد و مینی‌ایمپلنت، کدام روش برای شما مناسب‌تر است. 

درصورتی‌که نیاز به مشاوره در خصوص کاشت دندان دارید، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی، با مرکز تخصصی کاشت دندان دکتر روشن طلب بهترین دکتر ایمپلنت تماس حاصل فرمایید. ما بهترین مشاوره را در حوزه کاشت دندان به شما خواهیم داد.

اگر تا کنون عمل کاشت ایمپلنت دندان انجام داده‌اید، خوشحال می‌شویم تجربیات ارزشمند خودتان را با ما در زیر این مقاله به اشتراک بگذارید. اگر هنوز در مورد مطالب گفته شده برای شما سؤال یا ابهامی وجود دارد، با مطرح‌کردن آن در زیر این مقاله در سریع‌ترین زمان ممکن به جواب آن دست پیدا کنید.

ویزیت آنلاین و رایگان

امکان طرح سوال و مشکل دندانپزشکی در واتس اپ و دریافت پاسخ

هنگام در نظر گرفتن نوع ایمپلنت، مهم است که به یک متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید تا تعیین کند، چه نوع ایمپلنتی برای نیازهای دندانی شما مناسب است؛ به همین جهت، برای رفع ابهامات و سوالات خود در مورد ایمپلنت دندان با کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد در ارتباط باشید تا مشاوره لازم را دریافت کنید.

کلینیک تخصصی پاسارگاد در راستای مسئولیت مدنی و پزشکی خود درباره ارتقا سلامت و بهداشت دهان و دندان اقدام به راه‌اندازی امکان ویزیت و مکالمه با پزشکان خود را در پیام‌رسان واتس‌اپ مهیا کرده است.

کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد، به صورت آنلاین، اقدام به ویزیت رایگان مراجعانی می کند که نیازمند درمان بوده ولی امکان مراجعه حضوری ندارند. این ویزیت آنلاین، از طریق تماس تصویری یا پیام متنی صورت می‌گیرد. تعدادی از متقاضیان به صورت تخصصی و در یک فضای کاملاً دوستانه توسط دکتر روشن طلب ویزیت و معاینه خواهند شد.

اگر در مورد درمان ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332134831-6

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X