فاصله بین دندان ها

فاصله بین دندان ها( دیاستم) چیست؟

به فضای خالی بین دو یا چند دندان، فاصله بین دندان ها (دیاستم ) می‌گویند که این مشکل در دو دندان قدامی فک بالا بیشتر رایج است. بسیاری از کودکان این فاصلۀ بین دندان‌ها را بعد از افتادن دندان‌های شیری تجربه می‌کنند، که در اکثر موارد این فاصله‌ها بعد از رویش دندان‌های دائمی، از بین می رود. گاهی دیاستم‌ها به دلیل سایز نامتناسب دندان، از دست دادن دندان، یا فرنوم لبی بزرگ (بافتی که از درون لب به سمت لثه گسترش یافته است، جایی که دو دندان قدامی فک بالا قرار دارند) شکل می‌گیرند، دلایل ثانویه شامل مشکلاتی از قبیل پروتروژن یا اورجت دندان‌ها می‌باشد.

درمان دیاستم یا فاصله بین دندان ها

زمانی که در دندانپزشکی پاسارگاد، دندان‌پزشک دیاستم را تشخیص داد، طرح درمان شما مشخص خواهد شد. که این طرح درمان می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • نگه‌داشتن دیاستم
  • درمان ارتودنسی برای جابه‌جایی دندان‌ها و پرکردن فاصله
  • استفاده از ونیرهای کامپوزیتی یا سرامیکی
  • لایه‌ای نازک از جنس کامپوزیت یا پرسلن، که به دندان متصل می‌شود.
  • کراون و بریج (پل دندانی) یا جایگزینی دندان با ایمپلنت (فقط در بزرگسالان)
  • اگر شما فرنوم لبی بزرگی دارید، توسط متخصص جراحی لثه در دندانپزشکی پاسارگاد مشاورۀ جراحی فرنوم (فرنکتومی) می شوید.

این عمل شامل بریدن فرنوم و سپس جابه‌جایی آن برای انعطاف بیشتر است. اگر فرنکتومی بر روی کودک انجام پذیرد، فضای خالی دندانی ممکن است خودش بسته شود. چنانچه بیمار یک نوجوان یا یک فرد بالغ باشد، بستن دیاستم، ممکن است نیاز به براکت‌های ارتودنسی داشته باشد.

یک مشاوره با دندان‌پزشکتان لازم است تا طرح درمان مناسب برای شما تعیین شود.

علت فاصله بین دندان ها یا دیاستم

متناسب نبودن اندازه دندان‌ها با اندازه فک شایع‌ترین دلیل درمان برای بستن فاصله بین دندان است. فاصله بین دندان ها زمانی ایجاد می‌شود که بزرگی دندان‌ها طبیعی باشد، اما فک بیش از حد بزرگ باشد، یا بالعکس اندازه فک معمولی اما دندان‌ها بیش از حد کوچک باشد.

  • دندان لترال میخی شکل که باعث نقص رشدی دندان ثنایای لترال می‌شود، فاصله‌ای را بین این دندان و دندان‌های مجاور یعنی ثنایای میانی و نیش ایجاد می‌کند.
  • عادت‌های دهانی مانند زبان زدن و مکیدن انگشت
  • دندان غایب : این فاصله به مرور زمان و با حرکت کردن بقیه دندان‌ها بیشتر می‌شود و دندان‌های بیشتری فاصله‌دار می‌شوند.
  • پیوره یک بیماری لثوی پیشرفته است که باعث تحلیل استخوان و التهاب لثه و لق شدن دندان می شود.
  • فرنوم لبی
  • اما آخرین علت فاصله‌دار شدن دندان‌ها مزیودنس است.

مزیودنس مانند فرنوم لبی بزرگ باعث ایجاد فاصله بین دندانی می‌شود. مزیودنس یا دندان اضافی پشت دندان‌های ثنایای میانی رشد می‌کند و اجازه نمی‌دهد این دندان‌ها به هم نزدیک شوند و فاصله بین آن‌ها بسته شود.

عوارض و مشکلات ناشی از فاصله بین دندان‌ها ( دیاستم )

متداول‌ترین عوارض ناشی از فاصله بین دندان‌ها عبارت است از:

  • مشکلات گفتاری یا دشواری در یادگیری گفتار
  • پوسیدگی دندان‌ها و ایجاد بیماری‌های لثه به خاطر قرار گرفتن بیش از حد لثه‌ها در برابر مواد غذایی
  • نا زیبا کردن طرح لبخند
  • فاصله بین دندان‌ها این تصور را ایجاد می‌کند که بیمار یک یا چند دندان از دست داده است.
  • فاصله زیاد بین دندان‌های قدامی باعث می‌شود فضای کافی برای درآمدن دندان‌های کناری وجود نداشته باشد.
  • کاهش اعتماد به نفس بیمار هنگام لبخند زدن

درمان فاصله بین دندان‌ها یا دیاستم

ارتودنسی

درمان ارتودنسی یکی از قدیمی‌ترین روش‌های درمانی برای بستن فاصله بین دندان‌ها یا دیاستم است. بریس‌ها دارای انواع مختلفی هستند و هر یک مزایا و معایب خود را دارند اما تمام آن‌ها بر اساس یک اصول کار می‌کنند: بریس‌ها با فشاری که به دندان‌ها وارد می‌کنند، موجب حرکت دندان‌ها به سمت یکدیگر شده و با این روش باعث بسته شدن دیاستم یا همان فاصله دندان‌ها می‌شوند.نوع مناسب بریس‌ها به اندازه فاصله بین دندان‌ها و احساس بیمار نسبت به بریس بستگی دارد. لازم به ذکر است امروزه برای افرادی که ظاهر بریس‌های معمولی را دوست ندارند تعداد زیادی از بریس‌های نامرئی وجود دارد. طول درمان، اشکال اصلی تمامی درمان‌های ارتودنسی است. درمان‌های ارتودنسی می‌توانند سال‌ها طول بکشند و این درحالی است که ونیرها و باندینگ‌های زیبایی نسبتا سریع‌تر انجام می‌شوند.

متخصص ارتودنسی کلینیک پاسارگاد با تجربه و مهارت لازم خود می‌تواند شدت فاصله بین دندان‌ها را ارزیابی کند، نیاز به درمان را تعیین نماید و در صورت لزوم نوع درمان مناسب با شرایط بیمار را تشخیص دهد. متخصصین ارتودنسی پزشکانی هستند که دوره ویژه درمان مشکلات دندانی به ویژه فاصله دندانی را گذرانده..شایان ذکر است که ارتودنسی کودکان در این شرایط همواره ضروری نیست، چون ممکن است پس از درآمدن دندان‌های دائمی فاصله به طور طبیعی بسته شود.اگر فاصله بین دندانی به علت بیماری لثه باشد، جرم‌گیری و تصحیح سطح ریشه نخستین اقدامی است که انجام می‌شود، چرا که پیش از هر چیز باید بیماری لثه را درمان کرد. ارتودنسی پس از درمان بیماری لثه شروع می‌شود.

به خاطر داشته باشید که فاصله‌ بین دندان‌ها یا دیاستم کودکان لزوماً نیاز به ارتودنسی ندارد، چون فاصله بین دندانی معمولاً به طور طبیعی بسته می‌شود.

کامپوزیت ونیر

اگر برای بستن فاصله بین دندان های خود بدنبال یک درمان زیبایی هستید لمینیت کامپوزیتی ممکن است گزینه مناسبی برای انتخاب باشد. در روش باندینگ، دندانپزشک مقداری رزین همرنگ دندان بیمار را در داخل هر دو دندان‌ها قرار داده و فاصله بین دندان‌ها را پر می‌کند.

ونیر یا تاج دندانی

ونیرهای دندانی و تاج‌ها همانند باندینگ عمل می‌کنند. ونیرها و تاج‌ها پوسته‌های نازک از جنس سرامیک یا چینی هستند که به دندان می‌چسبند. تفاوت بین آن‌ها در این است که تاج‌ها کل دندان را می‌پوشانند و این درحالی است که ونیرها سطح خارجی دندان را پوشش می‌دهند. گاهی اوقات باید مقداری از مینای دندان موجود در دهان خارج شود تا ونیرها یا تاج‌ها روی دندان قرار بگیرند.

برخی از ونیرها بسیار نازک هستند به‌طوری که برای قرار گرفتن روی دندان نیازی به خارج کردن مینای دندان نیست.

وجود هرگونه عیب و نقص در دندان ها می تواند باعث زشت شدن چهره شما شود. بنابراین نمی توان به سادگی این مهم را نادیده گرفت

طرح لبخند چیست؟ و انواع روش های اصلاح طرح لبخند

ایمپلنت

افتادن دندان یا نصب پروتزهای نامناسب نه تنها ظاهر بد شکلی را ایجاد می‌کنند بلکه موجب بروز مشکلاتی در زندگی می‌شوند. اما دیگر لزومی ندارد بیشتر از این رنج ببرید. ایمپلنت‌های دندانی که کپی دقیق از بایت‌های طبیعی هستند نوعی درمان همیشگی محسوب می‌شوند که می‌توانند شکل و عملکرد دهان را به حالت اول بازگردانند.از آن‌جای که ایمپلنت‌ها به دندان‌های موجود در فک جوش می‌خورند می‌تواند پایه محکمی را برای پروتزهایی نظیر تاج‌ها و دندان‌های مصنوعی ایجاد کنند. ایمپلنت‌ها درحقیقت دندان‌های جایگزینی هستند که با دندان‌های طبیعی همخوانی دارند.اگر فاصله بین دندان ها یا دیاستم در یک بیمار خیلی زیاد باشد . بهترین راه‌حل این است که فاصله دندان را با ایمپلنت پر کنیم.

فرنکتومی

فرنوم لبی به نوار نرم بافتی کوچکی گفته می‌شود که دقیقاً بالای دو دندان ثنایای مرکزی فک بالا قرار دارد. اگر فرنوم یا بند لب بزرگ باشد، دندان‌های قدامی فاصله‌دار می‌شوند. اگر نقطه اتصال این بافت پایین‌تر از حد طبیعی باشد و از بین دو دندان میانی رد شود، اجازه نمی‌دهد که فاصله بین دندان‌ها به طور طبیعی بسته شود. توصیه می‌شود فرنکتومی (جراحی برداشتن فرنوم) قبل از ارتودنسی انجام شود، چون در غیر این صورت پس از برداشتن وسیله ارتودنسی، دندان‌ها دوباره فاصله‌دار می‌شود.

دندانپزشک بافت را در این عمل ساده برمی‌دارد و فضا را برای بسته شدن نهایی فاصله بین دندانی آماده می‌کند.

هزینه درمان فاصله بین دندان ها

هزینه بستن فاصله بین دندان ها یا ( دیاستم) به تکنیک استفاده شده در رفع این ناهنجاری وجود دارد. برای مثال هزینه درمان بستن فاصله دندان با ارتودنسی، به نوع و کیفیت مواد به کار برده شده برای بستن فاصله بین دندان‌ها بستگی دارد.

کاربرد فوق العاده اسنپ آن اسمایل برای فاصله بین دندان ها یا دیاستم

چگونه می‌توان از فاصله بین دندان ها ( دیاستم ) جلوگیری کرد؟

اگر نقص‌های رشدی عامل فاصله‌ بین دندان‌ ها یا ( دیاستم) باشد، هیچ راهی برای جلوگیری از بروز آن وجود ندارد. با این حال می‌توان با استفاده از اسپلینت مانع از حرکت کردن دندان‌ها و دورتر شدن آن‌ها از هم شد. اگر فاصله بین دندانی به دلیل بیماری لثه باشد، رعایت بهداشت دهان و دندان بهترین روش پیشگیری از بیشتر شدن فاصله است. اگر عادت‌های دهانی مانند مکیدن انگشت علت فاصله‌ بین دندان‌ها یا دیاستم باشد، بهترین راه پیشگیری ترک عادت است.

برای درمان با پزشک اطفال ما در اتباط باشید

به صفحه اجتماعی ما سر بزنید و با ما در اتباط باشید

اینستاگرام ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X