ایمپلنت دندان در سالمندان امکان پذیر است؟ چه گروهی از سالمندان می توانند از ایمپلنت دندانی استفاده کنند؟ شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت در متقاضیان سالمند چیست؟ از دست دادن دندان ها در سنین بالاتر از 50 سال امری عادی است. اغلب سالمندان تقریبا تمامی دندان های طبیعی خود را از دست داده اند. این افراد به دلیل مشکلات ناشی از نداشتن دندان برای غذا خوردن و حرف زدن به دنبال راهی برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند.
بسیاری از سالمندان از پروتز متحرک جزئی (برای چند دندان) یا دست دندان کامل استفاده می کنند. اما از آنجایی با افزایش سن، لثه ها سریعتر از قبل تحلیل می روند و پروتز متحرک دندان مانع از تحلیل لثه نمی شود، دندان مصنوعی بعد از مدتی استفاده در جای خود لق می زند و هنگام صحبت کردن و غذا خوردن از دهان خارج می شود.
علاوه بر این، در حالت عادی هم استفاده از پروتز متحرک کمی سخت و دشوار است. در واقع دست دندان مصنوعی اگرچه ظاهری مرتب و کاملا شبیه به دندان طبی دارد اما غذا خوردن و صحبت کردن در زمان استفاده از ان راحت نیست.
امروزه این مشکل بزرگ برای سالمندان با روش های جدید قابل حل است. یکی از این روش ها ایمپلنت دندان در سالمندان است. در این مقاله به بررسی ایمپلنت دندان در سالمندان می پردازیم. تاپایان با ما همراه باشید.
کاشت ایمپلنت در سالمندان
از دست دادن دندان ها و بی دندان شدن در سنین میانسالی و سالمندی امری رایج و عادی است. از دست دادن تمامی دندان ها و خالی شدن دهان تاثیر زیادی بر زیبایی افراد دارد و باعث افتادگی پوست فک و دفرمه شدن صورت می شود. همچنین در این شرایط جویدن غذا و خوارکی ها و حتی صحبت کردن برای افراد دشوار است.
این موضوع برای هیچ سالمندی خوشایند نیست. آن ها دوست دارند وضعیت صورتشان به حالت نرمال و عادی برگردد و به راحتی مانند گذشته بتوانند از خوردن غذاها و حرف زدن با اطرافیان لذت ببرند.
در این مرحله هیچ راه حلی برای ترمیم دندان ها یا انجام خدمات زیبایی دندانپزشکی وجود ندارد و باید به دنبال جایگزینی برای دندان ها بود.
از دست دادن دندان ها در سنین بالاتر از 50 سال امری عادی است. اغلب سالمندان تقریبا تمامی دندان های طبیعی خود را از دست داده اند. این افراد به دلیل مشکلات ناشی از نداشتن دندان برای غذا خوردن و حرف زدن به دنبال راهی برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند.
بسیاری از سالمندان از پروتز متحرک جزئی (برای چند دندان) یا دست دندان کامل استفاده می کنند. اما از آنجایی با افزایش سن، لثه ها سریعتر از قبل تحلیل می روند و پروتز متحرک دندان مانع از تحلیل لثه نمی شود، دندان مصنوعی بعد از مدتی استفاده در جای خود لق می زند و هنگام صحبت کردن و غذا خوردن از دهان خارج می شود.
برای رفع این مشکل دندانپزشکان توصیه می کنند به جای استفاده از پروتز متحرک یا دست کامل دندان چند پایه ایمپلنت درون لثه قرار گرفته و دندان های مصنوعی بر روی آن ها فیکس شوند.
به این ترتیب مشکل افتادن و یا لق شدن دندان های مصنوعی برای سالمند وجود ندارد و سالمند دندان هایی شبیه به دندان طبیعی خود دارد که استفاده از آن ها راحت تر است و کاریی بهتری دارند.
شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چه مدت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت کرد؟
مراحل اصلی کاشت ایمپلنت سالمندان (طول مدت درمان: حدودا بین 6 الی 12 ماه)
- برگزاری جلسه مشاوره عمومی با دندانپزشک برای معاینه بالینی فک و لثه
- تصویر برداری با اشعه ایکس برای بررسی دقیق محل قرارگیری ایمپلنت
- تایین زمان برای اولین جراحی پروسه کاشت ایمپلنت در کلینیک دندانپزشکی
- تزریق بیحسی یا داروی بیهوشی بر اساس نیاز و متناسب با شرایط بیمار
- کاشت پایه ایمپلنت داخل استخوان فک بیمار
- انتظار برای گذر کردن از دوره عوارض موقت کاشت ایمپلنت مثل (درد، تورم، کبودی و …)
- گذراندن مدت زمان دوره انتظار چوش خوردن کامل ایمپلنت و استخوان فک
- نصب اباتمنت روی ایمپلنت پس از جوش خوردن استخوان فک و ایمپلنت
- قالب گیری سفارشی از لثهها پس از بهبودی کامل برای دندانهای مصنوعی جدید
- نصب تاج دندان ایمپلنت و رزور تایمهای ثابت ماهیانه برای چکاپ ایمپلنت توسط دندانپزشک
ایمپلنت یا دندان مصنوعی؟….. مسئله این است!
یکی از داغترین بحثها در حیطه درمانهای دندانپزشکی انتخاب بین دندان مصنوعی و کاشت ایمپلنت دندان برای پر کردن جای خالی دندان است، اگر معیار انتخاب بین این دو روش درمانی تنها در نظر گرفتن قیمت و تعرفه نهایی درمان باشد قطعا دندان مصنوعی گزینه بهتری محسوب میشود اما چنانکه به دنبال یک درمان واقعی و اثر گذار برا ی خلاص شدن همیشگی از شر مشکلات بیدندانی هستید شک نکنید کاشت ایمپلنت دندان نسبت به پروتزهای مصنوعی انتخاب های بهتری محسوب میشوند.
معایب پروتزهای معمولی برای برای سالمندان
- دارای بدنه چینی، پلاستیکی یا تمام سرامیک
- رنگ غیر طبیعی و ناهماهنگ با دندانهای اصلی
- عمر کوتاه و نیاز به تجدید پروتز بعد از ۳ ماه
- عدم پایداری و ثبات کامل
- ایجاد مشکل در تکلم و جویدن
- ایجاد اختلال در حس چشایی
- امکان پرتاب شدن به سمت بیرون زمان عطسه
- افزایش ریسک تحلیل استخوان فک و …..
آنچه که ما در این مقاله قصد داریم درباره آن توضیح دهیم علت و علائم تحلیل استخوان فک و تحلیل لثه می باشد.
آیا ایمپلنت دندان در سالمندان امکان پذیر است؟
ایمپلنت در هر سنی قابل انجام است. به عبارت دیگر هیچ محدودیت سنی برای انجام ایمپلنت وجود ندارد و هیچ کس برای کاشت ایمپلنت دندانی پیر نیست. البته برای افراد کمتر از 18 سال که رشد استخوانی آن ها کامل نشده است ایمپلنت انجام نمی شود.
یک فرد سالم می تواند یک کاشت ایمن و با دوام را تجربه کند. اقدامی که به بهبود کیفیت زندگی او کمک کرده و باعث می شود با داشتن دندان هایی شبیه به دندان طبیعی یک رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی فعال را دنبال کند.
ایمپلنت دندان برای افراد مسن یا سایر افرادی که به دلایل مختلف تراکم استخوانی آن ها کاهش یافته اگر به درستی انجام شده و مراقبت شود به همان اندازه موفقیت آمیز است برای افراد جوان انجام می شود.
اگر بیمار پوکی استخوان دارد، مشکل او با برخی درمان های دارویی قابل رفع است. همچنین در صورتی که به علت خالی ماندن جای دندان از دست رفته به مدت طولانی، استخوان دچار تحلیل شده و استحکام کافی برای کاشت ایمپلنت را نداشته باشد، بیمار می تواند با پیوند استخوان مشکل خود را برطرف نموده و ایمپلنت دندانی موفقی را انجام دهد.
با این حال برخی ملاحظات سلامتی مانند دیابت کنترل نشده یا سایر بیماری های مزمن، نیز بیماری های لثه باید پیش از کاشت ایمپلنت سالمندان مورد توجه قرار گیرد.
علاوه بر این، برخی از سالمندان داروهایی مصرف می کنند که ممکن است عوارض جانبی برای سلامت دهان و دندان آنها ایجاد کند. لذا مشورت با دندانپزشک در خصوص بیماری های زمینه، مشکلات لثه، دهان و دندان و داروهایی که استفاده می کنید، ضروری است.
البته دندانپزشکان پیش از انجام ایمپلنت دندانی شرایط دهان و دندان بیمار و وضعیت فک و لثه او را به طور کامل مورد بررسی قرار داده و تجویزها و اقدامات لازم را برای آماده سازی بستر مناسب برای کاشت ایمپلنت انجام می دهند.
آیا جراحی ایمپلنت درد دارد؟ آیا باید نگران درد بعد از جراحی ایمپلنت باشید؟
مزایای استفاده از ایمپلنت دندان در سالمندان
ایمپلنت دندان بسیاری از مشکلات سالمندان در استفاده از دندان مصنوعی را رفع می کند. از جمله صحبت کردن و غذا خوردن که دو مورد از عادی ترین بخش های زندگی روزمره هر فرد است را برای آن ها راحت تر می کند. در ادامه به شرح مهمترین مزایای استفاده از ایمپلنت برای سالمندان می پردازیم:
- ایمپلنت دندان به بهبود روند خوردن و جویدن غذا کمک می کند و در اصلاح سبک تغذیه و سلامت گوارشی سالمند بسیار موثر است. در نتیجه به سلامت بدن فرد کمک می کند.
- ایمپلنت دندان در سالمندان یک راه حل دائمی برای دندان های از دست رفته است.
- کاشت ایمپلنت بافت استخوانی مورد نیاز فک را حفظ می کند. در واقع با استفاده از ایمپلنت دندان مشکلاتی مانند تحلیل لثه، افتادگی و دفرمه شدن آن، لقی، افتادن و کند شدن برای پروتز دندان سالمندان پیش نمی آید.
- ایمپلنت دندان ظاهری طبیعی تر نسبت به دندان مصنوعی دارد و به زیبایی بصری چهره فرد کمک می کند.
- ایمپلنت دندان همچنین تاثیر مثبت قابل توجهی بر روحیه سالمندان دارد و مانع از احساس فرسودگی در آن ها می شود.
- صحبت کردن با کاشت ایمپلنت دندان برای سالمندان راحت تر است.
ایمپلنت دندان برای چه گروهی از سالمندان مناسب نیست؟
آن دسته از سالمندان و سایر افرادی که داروهای خاصی مانند استروئیدها یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن را مصرف می کنند، ممکن است کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت نباشند. همچنین افرادی که عادات خاصی مانند دندان قروچه در خواب و فشار دادن شدید دندان ها به هم را دارند ممکن است فشار زیادی به ایمپلنت وارد کنند و باعث آسیب دیدن آن در طولانی مدت شوند.
درگیری با بیماریهای مزمن مثل:
- بیماری های قلبی
- سکته
- دیابت
- آلزایمر
- سیروز کبدی
- پارکینسون
- هپاتیت
- صرع
- ایدز
- معلولیت
- مشکلات گوارشی و …..
درگیری با بیماریهای لثه مثل:
- پریودنتال لثه
- سفید شدن لثه
- عقب رفتگی لثه
- سرطان لثه
- ورم لثه و …
درگیری با بیماریهای استخوان فک مثل:
- تحلیل استخوان فک
- عفونت استخوان فک
- استئونکروز
- اختلال مفصل گیجگاهی فکی و ….
شاید در ابتدا بعد از شنیدن سایش دندان به یاد دندان قروچه افتاده باشید اما باید گفت که ساییدگی دندان علتهای مختلف دارد.
خطرات و عوارض ایمپلنت دندان در سالمندان
احتمال بروز خطرات و عوارض ایمپلنت دندان برای سالمندان و افراد در سنین پایین تر معمولا بسیار نادر است. برخی عوارض احتمالی جراحی ایمپلنت مانند درد و خونریزی کوتاه مدت هستند و در زمان کوتاهی بر طرف می شوند. اما برخی عوارض مانند عفونت و لق شدن بلند مدت هستند و در صورت عدم انجام اقدامات موثر و به موقع ممکن است باعث شکست درمان ایمپلنت شوند. مهمترین خطرات احتمالی انجام ایمپلنت در سالمندان عبارت است از:
- خونریزی
خونریزی در لثه و محل جراحی در روزهای اول بعد از کاشت ایمپلنت طبیعی است و به تدریج رفع می شود. اما اگر خونریزی لثه متوقف نشود یا در روزهای بعد نیز ادامه داشته باشد باید به دندانپزشک مراجعه کرد.
- تورم لثه
تورم لثه پس از کاشت ایمپلنت سالمندان با توجه به فشار وارد شده به لثه حین عمل جراحی، امری طبیعی است و طی یک هفته برطرف می شود. استفاده از کمپرس سرد بر روی محل تورم می تواند کمک کننده باشد.
- عفونت
در صورت عدم مراقبت صحیح از ایمپلنت دندانی باکتری های موجود در غذا می توانند محل عمل جراحی را آلوده کرده و احتمال ابتلا به عفونت بعد از ایمپلنت را افزایش دهند. برای رفع عفونت باید به دندانپزشک مراجعه شود.
- بروز حساسیت
گاهی ممکن است بعد از کاشت ایمپلنت و مصرف داروها علائم حساسیت در فرد برزو کند که باید هرچه سریعتر به دندانپزشک اطلاع داده شود.
- لق شدن پایه ایمپلنت
فرآیند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک ممکن است ماه ها طول بکشد. اگر این اتفاق نیوفتد و پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش نخورد و لق شود ممکن است دندنپزشک مجبور شود ایمپلنت را خارج کند. این اتفاق اغلب به دلیل عدم مراقبت صحیح از ایمپلنت رخ می دهد.
- مشکلات سینوسی ناشی از ایمپلنت
ایمپلنت دندانی در فک بالا ممکن است به داخل حفرههای سینوس نفوذ کرده وبا ایجاد تورم در سینوسها، احتمال ابتلا به بیماری سینوزیت را افزایش دهد. اگرچه بروز این مشکل بسیار نادر است اما بهتر است با علائم سینوزیت ناشی از جراحی ایمپلنت سالمندان آشنا باشید:
- دندان درد
- تب
- بوی بد دهان
- سردردهای سینوسی
- مسدود شدن راه بینی
- کاهش حس بویایی
- آسیب بافتی یا عصبی ناشی از ایمپلنت در سالمندان
گاهی به طور اتفاقی ایمپلنت دندانی در سالمندان نزدیک به عصب قرار می گیرد علائمی نظیر بی حسی، سوزن سوزن شدن یا درد در محل جراحی را به دنبال دارد. در موارد بسیار نادر و شدیدتر ممکن است بی حسی مداوم و طولانی مدت در محل قرارگیری ایمپلنت، چانه و لب ها ایجاد شود.
- پس زدن ایمپلنت دندان
بدن افرادی که به مواد مصنوعی مانند تیتانیوم یا فلزات دیگر حساسیت دارد، ایمپلنت دندان را پس می زند. معمولا برای تشخیص وجود یا عدم وجود حساسیت نسبت به فلزات، پیش از جراحی ایمپلنت سالمندان آزمایش Melisa انجام می شود. همچنین احتمال پس زدن ایمپلنت در سالمندانی که به بیماریهای خود ایمنی نظیر روماتیسم مفصلی، مالتیپل اسکلروز، لوپوس و سلیاک دچار هستند، بیشتر از سایر افراد است.
قبل از کاشت ایمپلنت بعد از تحویل روکش ایمپلنت کل دهان
ایمپلنت دکتر روشن طلب
کاشت ایمپلنت دندان، امروزه به یکی از بهترین روشها برای حل معضل بی دندانی، تبدیل شده است. استفاده از ایمپلنت دندان علاوه بر جبران دندان ازدسترفته به زیبایی لبخند، بهبود جویدن غذا و همچنین به اصلاح تکلم نیز کمک میکند. ایمپلنت دندان دکتر روشن طلب بهترین انتخاب برای کاشت دندان جدید است زیرا:
- استفاده از مشاوره آنلاین و رایگان ایمپلنت دندان
- پاسخگویی به سوالات شما توسط متخصص جراح فک و صورت
- کاشت ایمپلنت دندان توسط بهترین جراح فک و صورت و متخصصان ایمپلنت
- هزینه مناسب ایمپلنت دندان در کلینیک تخصصی دکتر روشن طلب
- کاشت تخصصی ایمپلنت در 3دقیقه و به کار بردن بهترین برندهای ایمپلنت در دنیا
خدمات کلینیک دندانپزشکی دیجیتال پاسارگاد
گروه دندانپزشکی دکتر روشنطلب
انجام خدمات به شرح ذیل میباشد :
🔸️ کاشت ایمپلنت بدون درد زیر سه دقیقه
🔸️کاشت ایمپلنت فلپ لس یا بدون جراحی و بدون بخیه زیر سه دقیقه
🔸️ کاشت ایمپلنت فوری ( کشیدن و کاشت همزمان )
🔸️ ایمپلنت All On 4
🔸️ ایمپلنت ساب پریوستئال
🔸️ ایمپلنت دیجیتال و ساخت روکش دیجیتال
🔸 و کلیه درمانهای عمومی و تخصصی
ارائه خدمات دندانپزشکی با کمترین درد و ناراحتی و با بهترین کیفیت
استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات و بکار گیری مدرن ترین متدهای روز دندانپزشکی در هر یک از درمانهای ایمپلنت، لمینت، ونیر، بلیچینگ (سفیدکردن دندانها)، جراحی های لثه و درمان ریشه
ایمپلنت جایگزین مصنوعی دندان است که امروزه به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن جای خالی دندانها در نظر گرفته میشود.
سوالات متداول
به صورت کلی هیچ نوع محدودیت سنی برای انجام درمان کاشت ایمپلنت دندان وجود ندارد اما به دلیل اینکه سالمندان بخاطر کهولت سن بیشتر در معرض بیماریهای لثه و دهان، مثل عفونت لثه، تحلیل استخوان فک، پوسیدگی و شکستگیهای دندانی و …. هستتند، دندانپزشکان متخصص ایمپلنت با حساسیت و دقت بیشتری فرایند درمان کاشت ایمپلنت را برای سالمندان آغاز میکنند تا پس از اتمام دوران درمان و زمان نقاهت مشکلات و عوارض احتمالی ایمپلنت در کهنسالی برای بیماران ایجاد نشود.
گاهی اوقات به دلیل درگیر بودن متقاضی سالمند کاشت ایمپلنت، با بیماریهای زمینهای مزمن و خطرناکی مثل دیابت کنترل نشده، مشکلات لثه، تحلیل رفتگی شدید بافت و ساختار استخوان و …… انجام جراحی کاشت ایمپلنت ممکن نیست چون به علت وجود این بیماریها ریسک دردسرساز شدن ایمپلنت و درگیر شدن با عوارض احتمالی ایمپلنت دندان به شدت افزایش پیدا خواهد کرد، در چنین شرایطی دندانپزشک در قدم اول تلاش میکند تا با روشهای مختلف بر مشکلات بیماریهای زمینهای بیمار مقابله کند و شرایط کاشت ایمپلنت درسالمندی را فراهم کند اما در صورتی که تلاشهای حرفهای دندانپزشک برای ایجاد زمینهای سالم و امن برای ایمپلنت فراهم نشود باید از روشهای درمانی جایگزین ایمپلنت استفاده نمود.
جراحی کاشت ایمپلنت یک روش درمانی سرپایی محسوب میشود که تنها با بی حس کردن موضعی ناحیه استخوان فک و بافت لثه نیز امکان پذیر است اما به صورت کلی شیوه اجرای جراحی و میزان تزریق داروی بیحسی به بیمار کاملا به شرایط سلامت عمومی بیمار بستگی دارد و گاهی اوقات ممکن است به علت بیقراری شدید بیمار سالمند متقاضی ایمپلنت دندان، دندانپزشک متخصص ایمپلنت، از میزان بسیار اندکی داروی بیهوشی یا از ایمپلنت بدون جراحی برای ایجاد آرامش و تسهیل فرایند جراحی و کاشت ایمپلنت دندان کمک بگیرد.
سخن پایانی
ایمپلنت یک روش درمانی زیبایی ترمیمی در دندانپزشکی محسوب میشود که به علت داشتن نتایج فوق العاده در مدت زمان کوتاه در دهه اخیر از محبوبیت بسیار بالایی در دنیای درمانهای دندانپزشکی برخوردار شده است و دندانپزشکان ایرانی در بیشتر از ۹۹% درصد مواقعی که بافت لثه و استخوان فک بیمار در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد کاشت ایمپلنت را برای پرکردن جای خالی دندانها و جلوگیری از عوارض و دردسرهای بیدندانی پیشنهاد میدهند.
در این مقاله جدیدترین دستاوردهای علمی و نتایج تحقیقات تجربی پیرامون موضوع مهم: (کاشت ایمپلنت دندان در سالمندان) به قلم تحریر درآورده شد و پیشنهاد میشود اگر در حال گذر از دوره سالمندی و قدم گذاشتن در اولین پلههای دالان سالمندی هستید و تصمیم دارید با کمک درمان کاشت ایمپلنت دندان، از شر تمام دردسرهای بیدندانی برای همیشه آسوده خاطر شوید، یک بار دیگر با دقت نکتههای مطرح شده را مرور کنید تا با چشمانی باز قدم به مسیر درمانی کاشت ایمپلنت بگذارید.
ویزیت آنلاین و رایگان
امکان طرح سوال و مشکل دندانپزشکی در واتس اپ و دریافت پاسخ
ایمپلنت دندان می تواند یک تصمیم برای تغییر زندگی شما باشد. این یک روش عالی برای کسانی است که از لبخند خود و یا غذا خوردن در عموم خجالت زده می شوند. اگر شما واقعا تمایل به یک لبخند زیبا متکی بر ایمپلنت دندان دارید این روش ارزش هزینه را دارد.
کلینیک تخصصی پاسارگاد در راستای مسئولیت مدنی و پزشکی خود درباره ارتقا سلامت و بهداشت دهان و دندان اقدام به راهاندازی امکان ویزیت و مکالمه با پزشکان خود را در پیامرسان واتساپ مهیا کرده است.
کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد، به صورت آنلاین، اقدام به ویزیت رایگان مراجعانی می کند که نیازمند درمان بوده ولی امکان مراجعه حضوری ندارند. این ویزیت آنلاین، از طریق تماس تصویری یا پیام متنی صورت میگیرد. تعدادی از متقاضیان به صورت تخصصی و در یک فضای کاملاً دوستانه توسط دکتر روشن طلب ویزیت و معاینه خواهند شد.
اگر در مورد ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.
01332134831-6
1 دیدگاه در ”ایمپلنت دندان در سالمندان امکان پذیر است؟“