کاشت ایمپلنت توسط دکتر روشن طلب

کاشت دندان رشت در کلینیک تخصصی ایمپلنت و پروتز دندانی پاسارگاد براساس جدیدترین روش‌ها و تکنیک‌های متداول، زیر نظر بهترین متخصصان ایمپلنت، متخصصان پروتز و جراحان فک و صورت انجام می‌شود.

دندان‌ها از اعضای مهم و اساسی در غذا خوردن و صحبت کردن و همچنین زیبایی صورت ما هستند؛ پس از دست دادن هر یک از دندان‌ها می‌تواند ناراحت کننده و عذاب آور باشد و تأثیر زیادی روی زیبایی و اعتماد به نفس ما داشته باشد.
با پیشرفت علم دندانپزشکی، دو راه حل برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته و دو روش کاشت دندان وجود دارد؛ یکی کاشت دندان با ایمپلنت و دومی بدون ایمپلنت( روکش و بریچ).

انواع کاشت دندان ثابت

از دست دادن دندان های طبیعی اغلب روحیه بیماران را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد. خیلی از افراد از اظهار نظر در حضور دیگران، خندیدن و … خودداری می کنند. اگر دندان های خود را به هر دلیلی از دست داده اید، انواع کاشت دندان ثابت می تواند این مشکل را برطرف کند. با پیشرفت علم و تکنولوژی دیگر نگران دندان های آسیب دیده خود نباشید؛ ایمپلنت های مدرن گزینه مناسبی برای بازیابی کیفیت زندگی شما هستند.

نکته مثبت کاشت دندان به روش ایمپلنت این است که شما یکبار از نظر مالی هزینه می کنید و تا چندین سال از طرح لبخند خود لذت می برید. در این مقاله توضیحات کاملی در رابطه با بهترین نوع ایمپلنت، عومال تاثیر گذار در هزینه آن و مواد و روش کار می دهیم.

پر استفاده ترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته، ایمپلنت دندان می باشد اما امروزه چندین روش کاشت دندان بدون ایمپلنت روی کار آمده است که از جمله این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روش بریج دندان
  • استفاده از دندان های مصنوعی
  • استفاده از بریج رزینی

کاشت دندان چیست؟

کاشت دندان توسط پروتزهای ثابت انجام می شود که به عنوان ریشه مصنوعی دندان عمل می کنند. ایمپلنت، بریج و … انواع مختلف کاشت دندان ثابت هستند که برخی از آن ها مستقیما در استخوان فک قرار می گیرد و جایگزینی برای دندانهای از دست رفته هستند.

پیچی که در داخل استخوان فک قرار میگیرد نقس یک ریشه دندان طبیعی را بازی می کند و سپس روکش ها، پل ها و یا پروتزهای متحرک به عنوان تاج دندان قرار می گیرند، بنابراین ایمپلنت دندان جایگزین یک یا حتی تمام دندان های طبیعی می شود.

معمولا دندان های مصنوعی از دو ماده مختلف ساخته می شوند:

  • تیتانیوم
  • سرامیک

تیتانیوم متداول ترین ماده برای جنس دندان های جایگزین است زیرا سازگاری زیستی بسیار خوبی دارد و مانند بافت خود بدن در فک و دندان پذیرفته می شود. کاشت دندان از جنس سرامیک هم گزینه خوبی است اما به اندازه کاشت های پایه تیتانیومی متداول و عالی نیستند.

کاشت دندان به روش پل ثابت یا بریج

یکی از روش های کاشت دندان ثابت، روش بریج دندان یا پل ثابت است که شروط اصلی برای کاشت دندان به این روش، سالم بودن دندان های کناری دندان از دست رفته است؛ زیرا بریج دندان مانند یک پل ثابت روی هر سه دندان قرار میگیرد و سبب چسبیدن دندان های کنار به هم می شود.

این روش کاشت معمولا به بیش از یک جلسه درمان نیاز دارد تا دندانپزشک دندان های کناری را آماده چسباندن پل ثابت کند و همچنین قالب دندانی که قرار است در فضای خالی قرار بگیرد را در لابراتور با استفاده از موادی مانند فل، سرامیک، شیشه و در برخی موارد طلا (به درخواست بیمار) می سازند و در آخر پل ثابت را روی هر سه دندان قرار می دهند.

این روش به دلیل شباهت دندان های مصنوعی به دندان های اصلی و طبیعی، طرفداران زیادی دارد و مزیت دوم آن کمتر بودن هزینه کاشت دندان نسبت به ایمپلنت است، در آخر هم می توان افزود که در روش بریج دندان نیازی به برداشتن دندان ها جهت تمیز کردنشان نیست.

انواع روکش برای کاشت دندان

  • روکش فلزی: از ترکیب چندین آلیاژ فلزی تشکیل شده است. بهترین نوع روکش در کاشت دندان روکش فلزی است. ایرادی که دارد نداشتن ظاهر زیبا بر روی دندان است.
  • روکش سرامیکی: با توجه به نام این روکش برای کاشت دندان به راحتی می‌توان حدس زد که جنس آن از نوعی چینی مثل پرسلن است. ساختار ضعیف این روکش باعث شده تا افراد تنها برای ظاهر زیبا آن را برای کاشت دندان انتخاب کنند.
  • روکش فلزی – سرامیکی (PFM): ترکیب روکش فلزی و سرامیکی اصطلاحا به روکش PFM معروف است.استحکام این روکشی چیزی میان روکش فلزی و سرامیکی است.(از فلزی کمتر و از سرامیکی بیشتر). مزیت این روکش داشتن حد بیشتری از استحکام روکش فلزی با زیبایی روکش سرامیکی در کنار هم برای کاشت دندان است.
  • روکش زیرکونیوم: این نوع روکش از انواع روکش‌های سرامیکی است که با به کارگیری فریم‌های زیرکونیوم ایجاد شده است. استحکام این نوع روکش گاها از روکش‌های فلزی نیز برای کاشت دندان بیشتر است.

اوردنچر یا پروتز ثابت بر پایه ایمپلنت؟

اوردنچر چیست؟ مزایای اوردنچر چیست؟ تفاوت اوردنچر با پروتز ثابت بر پایه ایپلنت چیست؟

کاشت دندان به روش پروتز متحرک

یکی دیگر از روش های کاشت دندان، پروتزهای متحرک است. پروتزهای متحرک در بالای لثه ها قرار می گیرد که باید به طور روزانه آن ها را برای تمیز کردن از دهان خارج کنید که ممکن است برای برخی ا افراد احساس ناخوشایندی را به وجود آورد. پروتزهای متحرک حدود هفت الی ده سال دوام و ماندگاری دارند و معمولا بعد از این مدت باید تعویض شوند.

در مقایسه با ایمپلنت دندان و پروتز متحرک، می توان گفت که ایمپلنت ها می توانند برای مدت زیادی کارایی خود را حفظ کنند و هنگام خوردن و آشامیدن و یا صحبت کردن هیچ گونه مشکلی را برای شما به وجود نمی آورند زیرا ایمپلنت ها توسط پیچ های مخصوصی در استخوان فک قرار می گیرند و به همین دلیل نگران جابجایی آن نباشید.

این سبک از کاشت دندان بصورت‌های نیمه مصنوعی یا پارسیل، نیمه ثابت و متحرک ساخته شده و قابل استفاده در جای دندان‌های از بین رفته است. کاشت دندان با چسب یا کاشت دندان مصنوعی بر اساس سه روش بیان شده بصورت زیر انجام می‌شود.

کاشت دندان نیمه مصنوعی یا پارسیل

دندان مصنوعی نیمه یا پارسیل از یک پروتز مصنوعی مشابه و جایگزین دندان ساخته شده است. این نوع کاشت با تکیه بر دندان‌های مجاور بر جای خود ثابت می‌شود. اما ماهیت این سبک کاشت دندان مصنوعی محترک است زیرا بیمار قادر است در صورت لزوم آن را در بیاورد. دندان مصنوعی پارسیل به کمک چند گیره و قلاب فلزی به دندان‌های کناره وصل می‌شود. از جنس اکریلیک بوده و گاهی با کرومات استحکام بخشیده می‌شود.

کاشت دندان مصنوعی نیمه ثابت

این نوع کاشت دندان برای پر کردن جای خالی دندان آسیب دیده در دهان بسیار موثر است. این سبک کاشت دندان با هزینه مناسب تر نسبت به ایمپلنت و بریج دندان صورت می‌گیرد. در این سبک کاشت دندان امکان اضافه کردن دندان مصنوعی جدید وجود دارد.

کاشت دندان مصنوعی متحرک

یک دست کامل از دندان مصنوعی بر روی لثه قرار می‌گیرد. این نوع کاشت دندان از قدیمی ترین نوع کاشت بوده و با قیمت ارزانی نسبت به دیگر روش‌ها صورت می‌گیرد. در این روش کاشت دندان‌ها با قرار نگرفتن درست بر سرجای خود در هنگام صحبت کردن، خندیدن و غذاخوردن موجب عدم راحتی بیمار می‌شوند. چسباندان دندان مصنوعی با چسب یا کاشت دندان با چسب یک روش موقتی برای اثبات دندان در جای خود به حساب می‌آید

ایمپلنت دندان

در فرآیند کاشت ایمپلنت دندان ریشه دندان آسیب دیده به مرور زمان از بین می‌روند. این به این معناست که دیگر هیچ جایگاهی برای جای گیری دندان جدید در روی لثه وجود ندارد. ایمپلنت دندان با استفاده از یک پایه فلزی از جنس تیتانیومی در استخوان دندان قرار گرفته و عملکرد ریشه طبیعی را برای دندان جدید شبیه سازی می‌کند. ایمپلنت علاوه بر فراهم آوردن شرایط نصب دندان جدید، زیبایی چهره افراد مخصوصا لبخند را به آنها برگردانده و اعتماد به نفس آنها را قوت می‌بخشد. ایمپلنت با خاصیت ثابت قرار گرفتن دندان روی فک شما این نگرانی را بابت افتادن یا از بین رفتن دندان کمرنگ می‌کند.

این روش کاشت دندان از ادامه تحلیل استخوان دندان جلوگیری کرده و تا ۴۰ سال ماندگاری دارد. کاشت دندان به روش ایمپلنت نیز نیاز به مراقبت مانند دندان طبیعی را به دنبال دارد. بنابراین با مراقبت‌های مناسب از وضعیت دندان می‌توانید به عمر طولانی‌تر این دندان کاشته شده امیدوار باشید.

چه موقع افراد به ایمپلنت‌های دندانی نیاز خواهند داشت؟

ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند به عنوان جایگزینی برای یک یا چندین دندان یا همه‌ی آن‌ها مورد استفاده قرار ‌گیرند. هدف از جایگزینی دندان‌ها بازگرداندن عملکرد و زیبایی آن‌هاست.

تصمیم‌گیری در مورد انتخاب گزینه‌های درمانی همواره به عوامل زیادی بستگی دارد. این عوامل برای ایمپلنت‌های دندانی عبارتند از:

  • مکان دندان یا دندان‌های از دست رفته
  • اندازه و کیفیت استخوان فک که ایمپلنت‌های دندانی بروی آن سوار می‌شوند.
  • سلامتی بیمار
  • قیمت ایمپلنت دندان
  • سلیقه‌ی بیمار

مزایای ایمپلنت

انتخاب ایمپلنت به عنوان جایگزینی برای دندان از مزایای بسیاری نسبت به سایر گزینه‌های درمانی برخوردار است. این روش، روشی کاملاً نظام‌مند و محتاط است به نحوی که جایگزینی یک دندان از دست رفته هیچ تأثیر یا تغییری در دندان‌های مجاور ایجاد نخواهد کرد. علاوه بر این، از آنجایی که ایمپلنت‌های دندانی به ساختار استخوانی جوش می‌خورند، بسیار مستحکم هستند و ظاهر و احساسی شبیه به دندان‌های طبیعی را برای فرد ایجاد می‌کنند.

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

اما آیا ایمپلنت مادام العمر است؟

انواع ایمپلنت

در حال حاضر بیش از ۴۰ نوع ایمپلنت مختلف تحت عناوین ایمپلنت‌های سنتی یا استاندارد یا ایمپلنت سریع در دسترس هستند. دو نوع دیگر آن‌ها، مینی ایمپلنت‌ها و میکرومینی ایمپلنت‌ها هستند.

انواع ایمپلنت‌های ترمیمی دندان عبارتند از:

  • ایمپلنت‌های جایگزین یک دندان: این نوع شامل یک ایمپلنت است که یک تاج دندانی بروی آن سوار می‌شود.
  • ایمپلنت‌های جایگزین چند دندان: چندین دندان از دست رفته را می‌توان با ایمپلنت‌های چندتایی جایگزین کرد که این ایمپلنت‌ها از بریج‌های ثابت پشتیبانی می‌کنند. یک بریج سه واحدی با دو ایمپلنت حمایت می‌شود. با ایمپلنت‌های بیشتر می‌توان تعداد دندان بیشتری را پشتیبانی کرد.
  • ترکیبی از بریج‌های ثابت و قابل برداشت: معمولاً جایی که ایمپلنت‌ها برای پشتیبانی از بریج ثابت مورد استفاده قرار می‌گیرند، بریج قابل برداشت نیز به آن‌ها متصل می‌شود.
  • ایمپلنت نگه دارنده دست دندان مصنوعی کامل: در این حالت دو یا چند ایمپلنت استاندارد و یا مینی ایمپلنت، برای تثبیت دست دندان مصنوعی و حفظ استخوان زیرین استفاده می‌شوند.
  • لنگرگاهی برای حرکت دندان‌ها (ارتودنسی): در حال حاضر از ایمپلنت‌های استاندارد، مینی و یا میکرومینی به عنوان قلابی بسیار محکم و غیرقابل حرکت، که حرکت سریع‌تر و آسان‌تر سایر دندان‌ها را امکان‌پذیر می‌سازد، استفاده می‌شود.
  • بریج موقت: از ایمپلنت‌های میکرومینی در مدت زمان آماده‌سازی ایمپلنت دائم و جایگزینی دائم دندان‌ها، به عنوان بریج موقت استفاده می‌شود که بعداً برداشته خواهند شد. این ایمپلنت‌ها این اطمینان را حاصل می‌کنند که فرد هیچگاه بدون دندان نخواهد ماند و بنابراین بسیار راحت و کاربردی خواهند بود.

دندانپزشک بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته از تحقیقات انجام شده و سازگاری زیستی ایمپلنت، نوع ایمپلنت را انتخاب خواهد کرد، تا جایگزین مناسبی برای دندان شما تهیه کند.

عوامل موثر در هزینه کاشت دندان

هزینه کاشت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد، اگر قبل از عمل کاشت دندان به درمان عفونت لثه یا برخی بیماری های دیگر نیاز داشته باشید، باید عمل آن را برطرف کنید سپس برای کاشت دندان به کلینیک دندانپزشکی معتبر و حرفه ای مراجعه نمایید. به عنوان مثال، اگر از بیماری مانند پریودنتیت رنج می برید ابتدا باید قبل از استفاده از ایمپلنت های دندانی این مسئله را درمان و برطرف کنید.

اما مهم ترین عامل برای تعیین هزینه ایمپلنت دندان، تعداد کاشت دندان است و این که آیا استخوان فک شما شکسته است و نیاز به درمان و تقویت دارد یا خیر! عامل دیگر موادی است که برای کاشت استفاده می شود (اغلب تیتانیوم)، هزینه های احتمالی جهت آماده سازی کاشت دندان، هزینه های اضافی کاشت به دلیل افزایش استخوان، هزینه های ساخت دندان در آزمایشگاه، هزینه متخصص دندانپزشک؛ از مهمترین عوامل تاثیر گذار در گران تر شدن یا کم هزینه تر شدن کاشت دندان هستند.

هزینه های اضافی کاشت به دلیل افزایش استخوان

ترمیم یا کاشت دندان توسط ایمپلنت فقط در فک سالم انجام می شود. اگر لثه شما آلوده شده و یا استخوان شما شکسته باشد، نمی توانید مستقیماً کاشت را در داخل استخوان فک انجام دهید. هم درمان پریودنتال و هم تجمع استخوان فک از شروط کاشت دندان به روش ایمپلنت است.

بهترین روش کاشت دندان چیست؟

پیشرفت تکنولوژی راه های زیادی را برای کاشت دندان ابداع کرده است. هر کدام از این روش ها متناسب با وضعیت دندان ها و شرایط خاص هر فرد تعیین می شود

چرا ایمپلنت دندان در کلینیک تخصصی ایمپلنت و پروتز دندانی پاسارگاد را انتخاب کنیم؟

کاشت ایمپلنت بدون درد در 3 دقیقهمشاوره آنلاین و پشتیبانیهزینه مناسب ایمپلنت از کاشت تا تحویل روکش
بهره مندی از دانش علمی و تجربه بالای موسس و متخصصاناستفاده از بهترین و مدرن‌ترین تجهیزات دندانپزشکیایمنی و بهداشت محیطی

انواع سرویس‌های جراحی و ایمپلنت دندان چیست؟

  • ایمپلنت تک دندان
  • ایمپلنت دندان فوری
  • ایمپلنت دندان بر مبنای پونتیک
  • جراحی‌های لیفت سینوس
  • جراحی بازسازی استخوان فک در ایمپلنت دندان

کلام آخر

در چند سال اخیر ایمپلنت دندان(dental implant) یکی از موثرترین روش‌ها برای جایگزینی دندان‌های از‌دست‌رفته است. در کلینیک تخصصی پاسارگاد تمام مراحل کاشت ایمپلنت دندان از کاشت فیکسچر، هیلینگ، اباتمنت تا جراحی لیفت سینوس و گرفت استخوانی، براساس جدیدترین روش‌ها و تکنیک‌های متداول، زیر نظر بهترین متخصصان ایمپلنت و جراحان فک و صورت انجام می‌شود. برای دریافت مشاوره رایگان همین الان درخواست خود را ثبت کنید.

اگر در مورد ایمپلنت دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره ایمپلنت دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332123208-9

2 دیدگاه در ”کاشت دندان رشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X