عصب کشی دندان در رشت

عصب کشی دندان یکی از تخصصی ترین درمان‌ها از زیر مجموعه درمان‌های دندانپزشکی است که توسط متخصص درمان ریشه دندان انجام می‌شود. برای عصب کشی دندان در ابتدا بهتر است به دنبال بهترین متخصص عصب کشی در رشت باشید، زیرا این درمان حساس، با پالپ دندان و بافت داخلی دندان و همچنین بافت اطراف ریشه سروکار دارد. در صورت آسیب به فضای داخلی پالپ دندان باید درمان ریشه دندان توسط متخصص عصب کشی صورت گیرد. دانش اندودانتیکس (توسط متخصص اندودنتیست) به شناخت آسیب شناسی بافت دندان و بافت اطراف ریشه دندان می‌پردازد. اگر به دنبال بهترین متخصص عصب کشی در رشت هستید در ادامه شما را راهنمایی خواهیم کرد…

 چگونه بهترین متخصص عصب کشی در رشت را پیدا کنیم؟

بهداشت ضیعف دندان‌ها و عدم درمان آن‌ها در زمان مناسب می‌تواند موجب مشکلات خطرناک و یا بیماری‌های قلبی عروقی شود. برای جلوگیری از به وجود آمدن این وضعیت، انجام معاینات دوره‌ای دندانپزشکی و چکاپ دندان ها توسط متخصص عصب کشی می‌تواند به حفظ سلامت دندان‌ها و همچنین در پیشگیری از ایجاد بیماری‌های لثه موثر واقع شود. در این میان گزینه هایی وجود دارد که می‌تواند در یافتن بهترین متخصص عصب کشی شما را یاری دهد:

 

  • دندانپزشک خوب برای عصب کشی هر دندان یا عصب کشی دندان جلو باید دارای تجربه کافی باشد، تمامی مراحل درمانی را بدون استرس و با در نظر گرفتن تمامی اتفاقات پیش بینی نشده انجام دهد.
  • بهترین متخصص عصب کشی باید وقت شناس باشد و در زمان تعیین شده برای شروع درمان بیمار حاضر باشد.
  • با سطح علمی و دانش بالا به درستی علت را بیابد و با تشخیص مناسب درمان را آغاز کند.
  • عصب کشی دندان در ایران توسط بهترین متخصص عصب کشی باید همراه با اطلاعات به روز و آگاهی از علم‌ روز و جدید‌‌‌‌‌ترین متدهای درمانی باشد. تا میزان آسیب و درد کاهش یابد و سریع ترین راه درمانی لازم برای بیمار انجام شود.

مراحل عصب کشی دندان یک فرآیند‌های مهم است که باید توسط متخصص عصب کشی انجام شود. انتخاب یک دندانپزشک خوب برای عصب کشی از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا تمامی مراحل انجام درمان ریشه دندان همراه با آموزش، تخصص و تجهیزات پیشرفته امکان پذیر است.

عصب کشی دندان چیست؟

همه ما ممکن است در اثر عوامل مختلفی که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم، دچار درد شدید دندان شویم. این درد و عفونت اگر به بخش داخلی یا پالپ دندان برسد (بخشی که رگ های خونی و اعصاب دندان در آن قرار دارد) تنها راه درمان آن بدون اینکه بخواهید دندان خود را بکشید، عصب کشی دندان است.

حال عصب کشی دندان چیست؟ در واقع عصب کشی به روشی گفته می‌شود که در آن، بخش داخلی و نرم دندان که به آن پالپ (pulp) می‌گویند و ریشه و عصب دندان در آن قرار دارد را، از عفونت خالی و تمیز می‌کنند و سپس با مواد مخصوص پر می‌کنند.

مراحل عصب کشی دندان چیست؟

فرآیند عصب کشی دندان به طور معمول در مطب دندانپزشکی انجام می‌شود. دندانپزشک شما دندانی را که دردناک است معاینه کرده و از اشعه ( ( X ) برای تأیید تشخیص خود استفاده می‌کند؛ حال اگر شما نیازمند انجام عصب کشی دندان و روت کانال باشید، این پروسه را برای شما انجام می‌دهد.

این پروسه شامل چند مرحله اساسی است که در ادامه، به ترتیب با هر کدام از مراحل عصب کشی دندان بیشتر آشنا خواهید شد:

مرحله اول عصب کشی دندان، بی‌حسی

در اولین مرحله از عصب کشی، دندانپزشک برای اینکه شما در حین کار دردی را احساس نکنید، مقدار کمی از داروهای بی حس کننده را روی لثه شما در نزدیکی دندان آسیب دیده تزریق می‌کند. پس از عملی شدن این کار، لثه ها به شیوه موضعی بی‌حس می‌شوند. اگر عفونت و پوسیدگی دندان ها زیاد باشد، ممکن است نیاز به زمان بیشتری برای بی حس شدن دندان داشته باشید.

لازم به ذکر است که دندانپزشک هنگام معاینه اولیه، برای کاهش عفونت، داروهای آنتی بیوتیک تجویز می‌کند و عصب کشی دندان را 10 تا 15 روز بعد شروع می‌کند.

مرحله دوم عصب کشی، برداشتن پالپ دندان

وقتی دندان شما بی حس می‌شود، متخصص یا دندانپزشک عمومی در قسمت بالای دندان یا همان عاج دندان، شکاف کوچکی ایجاد می‌کند تا پالپ دندان را ببیند.

هنگامی که پالپ آلوده یا آسیب دیده در معرض دید قرار گیرد، متخصص با استفاده از ابزارهای ویژه‌ای به نام فایل دندانپزشکی (files)، آن را به دقت برمی‌دارد تا به کانال عصبی دندان برسد، بعد از آن عصب دندان را با دقت زیاد خارج می‌کند.

مرحله تمیز کردن و تزریق آنتی بیوتیک ها

مرحله سوم عصب کشی دندان، به این صورت است که پس از برداشتن مغز و پالپ دندان، دندانپزشک کانال باز شده را با یک آنتی بیوتیک موضعی پوشش داده تا عفونت ایجاد شده را سرکوب کند و مانع از تشدید و عود مجدد آن شود.

پس از تمیز کردن و ضد عفونی شدن کانال ها، متخصص دندان را با خمیر سیلر و ماده ای لاستیک مانند به نام گوتاپرکا پر می‌کند. دندانپزشک همچنین ممکن است آنتی بیوتیک های خوراکی را برای مدیریت و اطمینان از سرکوب عفونت برای شما تجویز کند.

مرحله پر کردن در عصب کشی

در مرحله آخر عصب کشی دندان، دندانپزشک با پر کردن شکاف کوچکی که در قسمت بالای دندان در همان ابتدای عصب کشی ایجاد کرده بود بصورت موقتی آن را مهر و موم می‌کند. آن ها به کمک سیلانت سوراخ ها و درز ها را مسدود میکنند تا کانال از آسیب ناشی از بزاق در امان بماند.

بعد از گذشت مدتی از عصب کشی، از آنجایی که دندان دیگر مثل قبل مقاوم و محکم نیست، لازم است که برای حفظ آن از روکش دندان استفاده کنید.

روکش دندان بعد از عصب کشی الزامی است؟

اگر دندان هایتان را اندو کرده اید و به مرحله بعدی درمان فکر میکنید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

چه زمان به عصب کشی دندان نیاز داریم؟

همانطور که در بالا گفتیم، عصب کشی هنگامی انجام می‌شود که قسمت داخلی یک دندان که به آن پالپ نیز گفته می‌شود آسیب ببیند و یا دچار التهاب و عفونت شود. حتی اگر پالپ یا مغز دندان از بین رفته باشد و یا در اصطلاح مرده باشد، بخش بالایی دندان یا همان تاج می‌تواند کماکان دست نخورده باقی بماند. از بین بردن پالپ دندان آسیب دیده یا آلوده، بهترین روش برای حفظ ساختار دندان‌ها است.

علل عمده نیاز به اعصاب کشی دندان، شامل موارد زیر است:

  • پوسیدگی عمیق به دلیل عدم رسیدی و درمان سوراخ ها و حفرات دندان
  • انجام چندیدن پروسه درمانی دندانپزشکی روی یک دندان
  • بروز ترک در دندان
  • وارد شدن آسیب و شکستن دندان در اثر تصادف و هر حادثه دیگری
  • نشت پرکردگی قدیمی، که باعث بوجود آمدن پوسیدگی در زیر مواد شده است.

مراحل پوسیدگی دندان و درمان آن

مراحل پوسیدگی دندان و درمان آن را در مطلب زیر بررسی می کنیم.

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟

بسیاری از مراجعان از ما میپرسند که آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ در طول انجام عمل عصب کشی شما بیدار خواهید بود، اما داروهای بی‌حس کننده باکیفیت، باعث  می‌شوند هیچ گونه دردی نداشته باشید بنابراین نگران این نباشید که عصب کشی دندان، درد دارد یا نه.

تنها دردی که ممکن است احساس کنید، مربوط به تزریق بیحس کننده ها است، که دردی جزئی و احساس سوزش کمی را به همراه دارد که این حس به سرعت خواهد گذشت و به آستانه درد افراد بستگی دارد.

مراقبت های پس از عصب کشی

بعد از تمام شدن مراحل عصب کشی دندان، ممکن است با از بین رفتن اثر داروی بی حسی، شما از ناحیه دندان و لثه احساس درد داشته باشید و حتی لثه های شما ممکن است متورم شود. بیشتر دندانپزشکان این علائم را با داروهای بدون نسخه ضد درد مانند استامینوفن (تیلنول) یا ایبوپروفن (Advil) درمان خواهند کرد.

به طور کلی بعد از تمام شدن عصب کشی دندان، لازم است که موارد زیر را رعایت کنید:

  • اگر درد دندان و لثه شما شدید شد یا بیش از چند روز ادامه داشت، حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
  • از جویدن مواد غذایی و خوراکی ها با دندان آسیب دیده که به تازگی آن را عصب کشی کرده اید خودداری کنید.
  • حتما دندان های خود را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
  • از خمیر دندان حاوی فلوراید برای شستشوی دندان ها استفاده کنید.

پروسه عصب کشی چندان دشوار نیست و برایتان محدودیت ایجاد نمیکند. یک روز پس از عصب کشی شما میتوانید به زندگی و روال روزانه خود بازگردید.

عصب کشی دندان یا درمان ریشه دندان چیست؟

بیشتر بخوانید

خدمات یک متخصص درمان ریشه دندان

یک دندانپزشک متخصص عصب‌کشی که گاهاً به عنوان یک متخصص درمان ریشه دندان نیز شناخته می‌شوند، درمان‌های عصب‌کشی را برای بیماران انجام می‌دهند. این تمرکز بر ارائه خدمات دندانپزشکی و محدود کردن آن به برطرف کردن مشکلات ریشه دندان‌ها در کنار تحصیلات آکادمیک تخصصی سبب شده است که این دندانپزشکان برای درمان مشکلات ریشه دندان خود را به عنوان یک متخصص معرفی کنند.

پالپوتومی

به تخلیه تاج دندان اصطلاحا پالپوتومی گفته می‌شود به این معنی که در این درمان، اعصاب و عروق دندان بصورت کامل تخلیه نمی‌شوند و فقط بخشی از این بافت تخلیه و فضای آن توسط مواد مناسب پر می‌شود. بخشی از دندان که در قسمت ریشه قرارگرفته‌ است دست نمی‌خورد، این درمان خاص معمولا مربوط به دندان‌های شیری است که می‌توان اعصاب و عروق را بصورت غیر کامل تخلیه کرد. ولی در مورد دندان‌های دائمی باید اعصاب به صورت کامل تخلیه شود؛ با این وجود در صورت بروز شرایط اورژانسی، دندان دائمی موقتا پالپوتومی می‌شود تا در آینده‌ای نزدیک درمان ریشه به صورت کامل انجام شود.

پالپکتومی

پالپکتومی به تخلیه پالپ دندان بصورت کامل گویند. بدین معنی که در این درمان اعصاب و عروقی که در قسمت تاج دندان قرار گرفته‌اند به همراه اعصاب و عروق قسمت ریشه، بصورت کامل تخلیه و پاکسازی می‌شوند. این درمان‌ هم برای دندان‌های شیری و هم برای دندان‌های دائمی انجام می‌شود. با این تفاوت که مواردی که جهت پر کردن فضای تخلیه شده در دندان‌های شیری و دائمی استفاده می‌شوند با هم متفاوت هستند. مواد پرکننده در دندان‌های شیری به گونه‌ای می‌باشد که قابل جذب بوده و همراه با تحلیل ریشه دندان شیری جذب می‌شوند و از بین می‌روند تا دندان شیری آماده افتادن شود. اما مواد پر کننده در دندان‌های دائمی غیر قابل جذب و همیشگی می‌باشند.

اپیکواکتومی

به درمانی گفته می‌شود که در آن دندان قبلا عصب کشی شده اما به دلایل مختلف ریشه دندان دچار ضایعه و عفونت گردیده است. در این مواقع اگر امکان انجام درمان ریشه مجدد وجود داشته باشد، عصب کشی، تخلیه و پاکسازی کانال ریشه‌ها مجدد صورت می‌گیرد. اما به هر دلیلی که امکان عصب کشی مجدد وجود نداشته باشد، از طریق اپیکواکتومی قسمت عفونی انتهایی ریشه توسط جراحی بریده و خارج می‌شود و مابقی ریشه همراه با دندان حفظ می‌گردد.

ری اندو یا درمان ریشه مجدد

پس از انجام عصب کشی اولیه دندان گاها اتفاق می‌افتد که دندان مجدداً دچار مشکلاتی از جمله ضایعه و عفونت می‌گردد. عموماً این اتفاق در اثر سهل انگاری و پاکسازی نامطلوب توسط دندانپزشک رخ می‌دهد و دندان نیاز به تکرار عصب کشی یا اصطلاحاً ری اندو دارد. عصب کشی مجدد توسط متخصص درمان ریشه انجام می‌شود. در درمان ریشه مجدد، پاکسازی و فرم دهی و آماده سازی کانال ریشه‌ها مجددا توسط پزشک انجام می‌شود.

این دندانپزشکان توانایی تشخیص منشا درد دندانی را دارند، همچنین برخی از جراحی‌های دهان و دندان نیز به دست یک دندانپزشک متخصص عصب‌کشی انجام می‌شود.

  • درمان مجدد ریشه دندان : خارج کردن و جایگزین کردن موادی که در فرآیند عصب‌کشی پیشین دندان مورد استفاده قرار گرفته است. این جراحی و درمان به این دلیل انجام می‌شود که در درمان درد‌های ریشه دندان شکست خوده و نتوانسته است درد‌های دندانی را التیام ببخشد.
  • جراحی‌های اورژانس دندانی : بازسازی و درمان مصدومیت‌های پیچیده و شدید دندانی که باعث عفونت پالپ دندان شده‌اند، از خدماتی است که یک متخصص عصب‌کشی دندان ارائه می‌کند.
  • کشیدن یا خارج کردن دندان: در مواردی که لازم است دندانی کشیده شود، یک دندانپزشک متخصص درمان ریشه می‌تواند به نحو احسنت آن‌را انجام دهد.
  • جراحی ایمپلنت دندان : این دندانپزشک برای کاشت انواع ایمپلنت نیز آموزش دیده است
  • جراحی‌های ریشه دندان : جراحی‌های اپیکواکتمی و سایر جراحی‌های تخصصی از اقداماتی است که دندانپزشک متخصص درمان ریشه ارائه می‌کند.

چه بیماری‌هایی توسط دندانپزشک متخصص درمان ریشه، درمان می‌شوند؟

(برای درمان چه بیماری‌هایی به دندانپزشک متخصص عصبکشی دندان مراجعه کنیم؟)

پیشتر گفتیم که تمرکز اصلی این دندانپزشکان بر برطرف کردن مشکلات پالپ دندان‌ها متمرکز است. برخی از این مشکلات عبارتند از:

  • پوسیدگی دندان
  • آبسه دندان
  • ترومای دندان
  • ترک خوردن دندان

روند معاینه یک دندان توسط دندانپزشک متخصص ریشه چگونه است؟

از آنجایی که این دندانپزشک برای درمان و برطرف کردن مشکلات ریشه دندان آموزش دیده است، با توجه به مشکل و درد شما به دنبال منشاء آن می‌گردد. بررسی علائم و نشانه‌های بیماری در شما نیز از اصلی‌ترین اقدامات درمانی است که یک دندانپزشک متخصص ریشه برای تشخیص منشاء درد دندانی به کار می‌گیرد.

بررسی رادیوگرافی اشعه ایکس به عنوان یک روش تشخیصی-درمانی، در تشخیص سریعتر بیماری و منشا مشکل و درد به دندانپزشک کمک می‌کند.

بررسی حساسیت‌های دندانی به کپمرس‌های سرد وگرم و ضربات ریزی که به لبه دندان وارد می‌کنند، به عنوان یک روش تشخیصی مکمل به دندانپزشکان متخصص عصب کشی کمک می‌کند.

در چه مواقعی به دندانپزشک متخصص درمان ریشه مراجعه کنیم؟

در صورتی که دندان درد به سراغ شما آمد و با استفاده از روش‌های درمانی غیر تهاجمی موفق به برطرف کردن درد خود  نشدید و دردتان رو به بیشتر شدن رفت، وقت آن رسیده است که یک وقت معاینه از دندانپزشک متخصص ریشه خود بگیرید. در نظر داشته باشید که هرچه این درمان نزد دندانپزشک متخصص عصب کشی زودتر انجام شود، شانس حفظ بافت دندانی بیشتر است.

در موارد زیر به درمان‌های یک متخصص درمان ریشه نیاز دارید:

  • دردهای طولانی مدت و مزمن دندانیدرد ناگهانی دندان یا احساس درد در استخوان فک
  • درد ناگهانی دندان یا احساس درد در استخوان فک
  • حساس شدن دندان‌ها به سرما، گرما و ضربه
  • التهاب یا ورم کردن لثه در کنار ریشه دندان

برخی از عوامل و دلایل دندان درد شما مثل آبسه دندانی می‌توانند علاوه بر ایجاد درد‌های غیر قابل تحمل برای شما، سلامتی شما را هم تهدید کنند. پس اگر آبسه دندانی داشتید، تب کردید و تنفس برای شما سخت شد،یک وقت معاینه و ویزیت با دندانپزشک متخصص درمان ریشه دندانپزشکی پاسارگاد، رزرو کنید.

در کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد درمان ریشه دندان و یا درمان عصب کشی دندان توسط بهترین متخصص عصب کشی در رشت همراه با تجهیزات به روز انجام می‌شود.

اگر در مورد درمان ریشه دندان سوالی دارید و قصد گرفتن وقت برای مشاوره دارید، تیم دندانپزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. اگر می خواهید برای مشاوره درمان ریشه دندان برنامه ریزی کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

01332123208-9

5 دیدگاه در ”عصب کشی دندان در رشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X