روکش دندان بعد از عصب کشی الزامی است؟ در این مقاله میخواهیم درباره نیاز به روکش پس از عصب کشی برایتان بگوییم. اگر دندان هایتان را اندو کرده اید و به مرحله بعدی درمان فکر میکنید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. زمانی که دندان بیمار نیاز به عصب کشی پیدا می کند، نیاز است که بعد از آن روکش دندان انجام شود. در نظر داشته باشید که شکستگی دندان تا پوسیدگی عمیق می تواند جزو عوامل لازم برای عصب کشی دندان باشد. اینکه کدام روکش دندان استفاده شود بسته به شرایط دندانی متفاوت خواهد بود. کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد با ارائه بهترین روکش دندان برای بعد از عصب کشی دندان توانسته است اطمینان خاطر را برای بیماران خود به ارمغان آورد.
چه دندان هایی نیاز به درمان ریشه دارند؟
در واقع دندانهایی که کاندید درمان ریشه (به اصطلاح عصب کشی) هستند، معمولا آسیب های جدی دارند. از جمله:
- پوسیدگی های عمیق
- پر کردگی های وسیع
بنابراین دندان بسیار آسیب پذیر از حالت ابتدایی خود می شود. اما اجازه دهید پیش از آنکه درباره روکش دندان های عصب کشی برایتان بگوییم، ابتدا توضیح دهیم که در زمان درمان ریشه و یا عصب کشی چه اتفاقی برای دندان می افتد و به طور کلی اندو چیست؟
دندان عصب کشی شده چه ویژگی هایی دارد؟
زمان انجام اندو (درمان ریشه) جهت دسترسی به کانال های ریشه، قسمت مرکزی دندان تا عمق و مدخل ریشه های دندان برداشته می شود. به همین جهت میتوان گفت که دندان اندو تنها دارای چند دیواره ضعیف است. دیواره هایی که شکننده هستند و باید از آنها محافظت کرد.
مورد دیگری هست که باید درباره عصب کشی مدنظر داشت. دندان اندو شده معمولا ۱۰ درصد آب خود را از دست می دهد. در نتیجه شکننده تر از دندان زنده میشود. به همین خاطر، دندان عصب کشی معمولا نیاز به روکش جهت محافظت از نسج دندان باقیمانده دارد. بیمارانی که از روکش امتناع میکنند، معمولا تجربه شکست دیواره های دندان دارند. این شکستگی ها عمیق و زیر لثه اتفاق می افتد. در چنین حالتی دندان معمولا کارایی خود را از دست میدهد. در نهایت بیمار مجبور به کشیدن دندان میشود. بنابراین بیمارانی که از روکش دندان اندو شده خود امتناع می کنند، معمولا پس از حدود دو سال دندان خود را از دست می دهند. این مورد تقریبا برای ۹۰% دندانهای اندو شده خلفی (دندانهای عقبی که شامل کرسی های کوچک و بزرگ است) اتفاق می افتد.
مزایای روکش دندان
زمانی که متخصص تمام محتویات کانال ریشه را تخلیه می کند، دندان به تدریج ترد و حالت شکستگی پیدا می کند. در این حالت تنها با اندکی فشار دندان شکسته خواهد شد. این شکستگی به حدی بوده که می تواند تا ترک دندان و حتی ریشه دندان پیش رود. در این حالت راهی جز کشیدن کامل دندان یا کاشت ایمپلنت دندان و یا بریج دندان باقی نخواهد ماند.
این حالت را تصور کنید که روکش دندان بعد از عصب کشی بمانند یک تسمه به دور کمر دندان کشیده شده است. تجسم کنید که یک کنده چوب را با یک تسمه دورتادور بسته اید و دیگر نمی توان بصورت عمودی از وسط نصف کرد. بدانید که روکش همین کار را با دندان عصب کشی خواهد کرد و دیگر فشار دندان یا دندان قروچه تاثیر بر دندان های عصب کشی نمی گذارد. روکش بعد از عصب کشی به طور تقریبی یک میلیمتر از خود دندان را تحت پوشش قرار می دهد.
چرا باید دندان عصب کشی را روکش کرد؟
- دندانهای قدامی عصب کشی از لحاظ ساختاری نیاز کمتری به روکش دارند. اما آنها نیز درگیر مساله دیگری به نام تغییر رنگ هستند.
- معمولا دندانهایی که فقط پر می شوند، بعد از مدتی تغییر رنگ می دهند و خاکستری می شوند.
بعضی از بیماران به روکش دندان پس از تغییر رنگ آنها فکر میکنند. این موضوع زمانی امکان پذیر است، که برای پر کردن دندان شما از پین استفاده نشده باشد. غالبا برای پر کردن دندان جلو عصب کشی نیاز به پین وجود دارد. زمانی که از پین جهت پر کردن استفاده میشود، زمان انجام روکش، بویژه به صورت تخصصی و صحیح، نیاز به خارج کردن پین است. در غیر این صورت احتمال شکست ریشه یا پین وجود دارد.
بنابراین بهتر است عصب کشی و روکش پس از آن را سریعا انجام دهید. چرا که این کار باعث میشود عمر دندان پس از عصب کشی افزایش یابد و شما یک دندان سالم را در دهان خود داشته باشید.
کدام دندان باید روکش شود؟
روکش دندان بعد از عصب کشی دندان برای تمامی دندان ها الزامی نیست. در برخی موارد پیش خواهد آمد که حجم پوسیدگی که به عصب می رسد، چندان وخیم نیست که تمامی دندان تخلیه شود. بلکه با پرکردن می توان آن را ترمیم نمود. متاسفانه شرایط دندان در این زیاد مساعد نیست و در اکثر موارد شاهد آسیب دیدگی زیاد در دندان هستیم. پوسیدگی وسیع سبب می شود که متخصص مجبور به تخلیه کامل دندان شود از این روش برای همچین دندان هایی، روکش دندان الزامی می باشد.
همه دلایلی که سبب می شود دندان به عصب کشی نیاز پیدا کند مربوط به پوسیدگی دندان نیست. گاهی صدمات شدید که به دندان وارد می شود روکش دندان می تواند مانند یک محافظ عمل کند
5 دیدگاه در ”روکش دندان بعد از عصب کشی الزامی است؟“