اصلاح فاصله بین دندان ها فرایندی است که با استفاده از روش های درمانی مختلف می توان فاصله موجود بین دندان ها را از بین برد. لبخند، یکی از برجستهترین و قابل توجهترین ویژگیهای صورت به شمار می رود. یک لبخند زیبا و طبیعی میتواند علاوه بر افزایش جذابیت ظاهری، اعتماد به نفس و روابط اجتماعیتان را نیز تقویت کند. چه زمانی بین دندان ها فاصله می افتد؟ آیا این فاصلهها میتوانند باعث کاهش اعتماد به نفس شما شوند؟
اگر شما هم از این مشکل رنج میبرید، نگران نباشید! دندانپزشکی مدرن، روشهای متنوعی را برای اصلاح فاصله خالی بین دندان ها ارائه میدهد. با استفاده از ارتودنسی دندان، باندینگ دندان و سایر روش های زیبایی می توانید این مشکل را رفع نموده و لبخندی زیبا و جذاب داشته باشید. در این مقاله به طور جامع به روشها، فواید و ریسک های این نوع درمان زیبایی خواهیم پرداخت. همچنین، نکات مهمی را برای انتخاب بهترین روش به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
اصلاح فاصله بین دندان ها
دیاستم یا فاصله بین دندانها، یک مشکل شایعی است که به دلایل مختلف ایجاد می شود. در برخی موارد، شکاف بین دندان ها با عرض بیشتر از ۰.۵ میلیمتر بوده و امکان دارد به سختی قابل رویت باشد. در حالی که در سایر موارد، این شکاف به شکل چشمگیری ظاهر شده و زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار میدهد.
در حال حاضر، دندانپزشکان متخصص در زمینه ترمیم و زیبایی دندان از روشهای مختلف برای اصلاح فاصله بین دندانها و بهبود ظاهر لبخند استفاده میکنند. این روشها شامل ارتودنسی (استفاده از اسپیسرها، براکتها و سیمهای خاص) و کامپوزیت دندان (استفاده از مواد پرکننده) میشود. با استفاده از این روشها، دندانپزشکان میتوانند فاصلههای بین دندانها را به صورت قابل توجهی کاهش دهند و لبخندی زیبا و هماهنگ را برای شما به ارمغان آورند.
تفاوت ارتودنسی با لمینت دندان چیست؟
فاصله بین دندان ها به چه علتی ایجاد می شوند؟
اصلاح فاصله خالی بین دندان ها با استفاده از یک سری روش های درمانی خاص، امکان پذیر است. شکاف بین دندانی می تواند به دلایل مختلف طبیعی و ارثی ایجاد شود. در برخی افراد، این شکاف به دلیل اندازه و محل قرارگیری دندانها ایجاد می شود. به طور کلی، از جمله مهمترین عواملی که باعث ایجاد فاصله خالی بین دندان ها می شوند، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- از دست دادن دندان به دلایل مختلف ضربه، شکستگی و…
- کوچک بودن دندان ها به دلیل ارثی
- هم تراز نبودن استخوان های فک نسبت به دندان ها
- بیماری های پریودنتال
- بزرگ بودن فرنوم لب
اصلاح فاصله بین دندانها به یک سری عوامل و وضعیت دندانی بیمار بستگی دارد. بهترین راه حل جهت تشخیص و درمان این مشکل، مراجعه به یک دندانپزشک متخصص است. دندانپزشک میتواند با بررسی دقیق و تجزیه و تحلیل وضعیت دندانی شما، بهترین گزینههای درمان را جهت رفع مشکل پیشنهاد دهد.
چه مشکلاتی در صورت عدم اصلاح فاصله خالی بین دندان ها ایجاد می شود؟
عدم اصلاح فاصله بین دندانها ممکن است منجر به مشکلات و عواقب جدی شود. در صورت مشاهده این مشکل حتما به یک دندانپزشک متخصص مراجعه نموده تا از بروز عوارض بعدی جلوگیری شود. فاصله خالی بین دندانها میتواند ظاهر لبخند را تحت تاثیر قرار داده و باعث کاهش اعتماد به نفس افراد شود. از سوی دیگر، فاصله بین دندانها ممکن است نقش مهمی در ایجاد آسیب های دندانی ایفا نماید. امکان تشکیل باکتری و پلاک های دندانی در فاصله بین دندانها وجود دارد. این امر می تواند شرایط آسیب رساندن به دندان و مشکلات مربوط به آن را فراهم نماید. عواقب عدم اصلاح فاصله بین دندانها برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد. بهترین راه حل برای تشخیص و درمان این مشکلات، مراجعه به یک دندانپزشک متخصص است.
انواع سایش دندان و درمان آن چیست؟
آشنایی با روش های اصلاح فاصله خالی بین دندان ها
روشهای درمانی مختلفی برای اصلاح فاصله خالی بین دندانها وجود دارد. دندانپزشک با بررسی وضعیت دندان های بیمار می تواند به مشکل پی برده و جهت رفع آن بهترین روش درمانی را انتخاب نماید. برخی افراد به اشتباه تصور می کنند که با استفاده از روش های خانگی می توانند جهت اصلاح فاصله بین دندان های خود اقدام نماید. در حالی که امکان دارد شرایط حتی از قبل بدتر شود. بسیاری از افرادی که دارای شکاف بین دندان های خود هستند، قادر به استفاده از نخ دندان نمی باشند. در ادامه قصد داریم به چند روش درمانی جهت اصلاح شکاف بین دندان ها اشاره نماییم.
باندینگ
باندینگ، یکی از بهترین روش هایی است که دندانپزشک می توان از آن جهت پر کردن فاصله بین دندان ها استفاده نماید. البته استفاده از این روش زمانی توصیه می شود که اندازه شکاف و فاصله بین دندانها کمتر از دو میلیمتر باشد. البته به این روش نمی توان به عنوان یک روش دائمی نگاه کرد. زیرا بعد از مدتی، مواد پرکننده دندان به دلایل مختلف از بین می روند.
ارتودنسی
بریس ارتودنسی، یکی دیگر از روش هایی است که می توان از آن جهت اصلاح فاصله بین دندان ها استفاده نمود. عملکرد بریس های ارتودنسی به نحوی است که با ایجاد فشار بر دندان ها، فاصله بین آنها را به تدریج کاهش داده و از بین می برد. روشهای مختلفی از جمله ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی پشت دندانی (لینگوال) وجود داشته که انتخاب هر کدام از آنها به وضعیت دندان های شما و نظر پزشک متخصص بستگی دارد.
کامپوزیت
استفاده از کامپوزیت (ماده پرکننده)، یک روش موثر برای بستن فاصله بین دندانها می باشد. برای این کار، دندانپزشک ابتدا سطح دندانها را آماده میکند. سپس کامپوزیت را بر روی فضای بین دندانها قرار داده و با استفاده از تکنیکهای خاص، آن را شکل میدهد. با استفاده از کامپوزیت، میتوان فاصله بین دندانها را به طور قابل توجهی کاهش داد. این روش عموما برای فاصله بین دندان های کمتر از دو میلیمتر مناسب می باشد. با این حال، باید توجه داشته باشید که کامپوزیت یک راه حل موقت بوده و ممکن است در طول زمان نیاز به تعویض یا تعمیر آن داشته باشد.
لمینت
استفاده از لمینت می تواند به عنوان یک راه حل موثر برای بستن شکاف و فاصله بین دندانها مطرح شود. لمینتها، قطعات نازکی هستند که به سطح جلویی دندانها چسبانده میشوند و شکل و ظاهر زیبایی به آنها می بخشند. برای بستن فاصله بین دندانها با استفاده از روش لمینت دندان، دندانپزشک ابتدا لایهای از سطح جلویی دندانها را تراش داده تا فضای لازم برای کاشت فراهم شود. سپس لمینت را با استفاده از تکنیک های خاص، هم تراز دندان ها قرار می دهد. لمینتها علاوه بر بستن فاصله بین دندانها، مزایای دیگری هم دارند. البته در این زمینه بهتر است که نظر دندانپزشک را قبل از انجام این کار جویا شوید.
این سوال به طور مداوم بین افرادی که به دنبال داشتن یک وضعیت مطلوب برای دندانهایشان هستند مطرح است
ایمپلنت
استفاده از ایمپلنتها می تواند به عنوان یک روش دائمی و موثر برای بستن فاصله بین دندانها به شمار رود. ایمپلنت عموما برای جایگزینی دندانهای از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرد، اما در برخی موارد میتوان از آن جهت رفع اصلاح فاصله بین دندان ها استفاده نمود. در این روش دندانپزشک، یک ایمپلنت ساخته شده از جنس تیتانیوم را به استخوان فک متصل می کند. پس از تعبیه ایمپلنت، دندانپزشک میتواند پروتز یا تاج دندانی را بر روی ایمپلنت قرار داده و فاصله بین دندانها را از بین ببرد. با این حال، نصب ایمپلنت نیازمند جراحی جایگزینی استخوان و فرایندهای مخصوص به خود می باشد. قبل از تصمیمگیری در مورد استفاده از ایمپلنت، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت نموده و در مورد مزایا، محدودیتها و ریسکهای این روش آگاهی کاملی کسب کنید.
آیا شما هم جزء افرادی میباشید که کامپوزیت را برای اصلاح طرح لبخند و سفیدتر شدن دندانهای خود انتخاب کردهاید؟
هزینه بستن فاصله بین دندان ها چقدر است؟
هزینه بستن فاصله بین دندان ها معمولا به عوامل زیر بستگی دارد:
- نوع روش درمانی
- تعداد و اندازه فاصله دندانها
- مواد مورد استفاده
- مهارت دندانپزشک
بهترین راه برای بستن فاصله بین دندان ها کدام است؟
با وجود زیاد بودن هزینه بستن فاصله بین دندان ها در ارتودنسی، اما موثرترین و ماندگارترین روش درمانی است. زیرا میتواند همزمان سایر مشکلات مانند صاف نبودن و شلوغی دندانها و حتی عدم تطابق فکها را حل کند. درحالیکه کامپوزیت معمولا طول عمر ۶ ساله دارد و اغلب باید دوباره برای ترمیم مراجعه کرد. البته نمیتوان انکار کرد که روش سریع و کمهزینهتری است. مطمئنا درصورت نیاز به فرنکتومی، نمیتوان آن را با هیچ روشی جایگزین کرد.
فاصله بین دو دندان، دیاستم (Diastema) گفته میشود، این فاصله اغلب در بین دو دندان جلو و بالا است، اما ممکن است در بین هر یک از دندانهای مجاور هم، به صورت غیرطبیعی وجود داشته باشد. این فاصله باعث میشود که لبخند زیبای شما تحت تاثیر قرار بگیرد ولی امروزه برای رفع این فاصله راهحلهای متفاوتی از جلمه لمینت و کامپوزیت، ارتودنسی و … وجود دارد که به سادگی لبخند شما را درخشان میکند. کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد با استفاده از بهترین دندانپزشکان در زمینه ارتودنسی، جراحی و زیبایی دندانپزشکی کلیه خدمات دندانپزشکی را با بالاترین کیفیت به مراجعین ارائه میکند.
در مقاله پیشرو اطلاعاتی در مورد مدت زمان صاف شدن دندانها در ارتودنسی و باقی موارد پیرامون آن در اختیار شما قرار دهیم.
کلام آخر
در این مطلب سعی نمودیم تا اطلاعات جامعی را در رابطه با فضای خالی بین دندان ها و انواع روش های درمان در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. شما می توانید جهت انجام خدمات درمانی به کلینیک دندانپزشکی پاسارگاد در رشت، مراجعه نمایید.راهنمایی و مشاوره لازم درباره خدمات دندانپزشکی و بهترین گزینههای درمانی جهت بهبود ظاهر دندانهایتان به شما عزیزان ارائه می شود.
2 دیدگاه در ”اصلاح فاصله بین دندان ها“