ایمپلنت یک روزه یا فوری یک روش کاشت ایمپلنت است که به منظور جایگزین کردن دندان های از دست رفته و شکسته مورد استفاده قرار می گیرد. پایه های ایمپلنت شبیه ریشه دندان های طبیعی در استخوان فک عمل کرده و پایه بسیار مستحکمی برای سوار کردن تاج های دندانی که ظاهری شبیه دندانهای طبیعی دارند؛ بوجود می‌آورد. در روش های کاشت ایمپلنت سنتی دوره بهبود پس از کاشت پایه و پیش از نصب تاج دندان بسیار طولانی است در صورتی که فرایند ایمپلنت یک روزه روشی کاملا خاص و کاربردی است که با استفاده از آن جای خالی دندان در یک روز توسط پایه ایمپلنت و تاج دندانی پر می شود. البته در روش کاشت ایمپلنت فوری، تاج دندان موقتی تا زمانی که تاج دندان اصلی برای نصب آماده شود؛ روی پایه سوار می شود وزیبایی دندان های شما را تکمیل می کند.

آیا من کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان یک روزه هستم؟

تنظیم یک جلسه مشاوره با دکتر شهاب محمدی – ایمپلنتولوژیست و جراح – می ‌تواند به شما کمک کند تا بهترین روش درمان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته خود را تشخیص دهید. پیش از برنامه ریزی نحوه کاشت ایمپلنت با انجام برخی آزمایشات می توان تشخیص داد که آیا روش کاشت دندان فوری برای شما مناسب است یا خیر.اما به طور کلی می توان گفت در صورتی که شرایط زیر را داشته باشید شما نیز کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت فوری خواهید بود:• یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید و تمایل داشته باشید که زیبایی دندان های تان خیلی فوری اصلاح شود و عملکرد دندان های تان مانند قبل شود.•  تراکم استخوان فک شما در ناحیه کاشت ایمپلنت کافی باشد. در صورتی که تراکم استخوان کافی نداشته باشید؛ پیش از کاشت دندان فوری باید عمل پیوند استخوان و یا لیفت سینوس را انجام دهید.•  بافت دهان و دندان شما کاملا سالم باشد. در صورتی که به بیماری لثه یا دیگر مشکلات سلامت دهان و دندان دچار باشید ابتدا باید آنها را درمان کرده و سپس اقدام کاشت یک روزه نمایی• از دندان های خود به خوبی مراقبت کنید و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.• عادت به دندان قروچه کردن بیش از حد نداشته باشید.• از داروهایی که تاثیر منفی روی بهبود رشد استخوان دارند استفاده نکنید.• به دنبال روشی برای جایگزین کردن دندان های مصنوعی یا بریج های دندانی باشید.• به منظور کاشت ایمپلنت فوری باید از سلامت عمومی کافی برخودار باشید. سلامت بدن شما در افزایش درصد موفقیت کاشت ایمپلنت فوری اهمیت بسزایی دارد. بنابراین در صورتی که سیگار می کشید یا با بیماری های سیستم ایمنی دست و پنجه نرم می‌کنید یا بیماری مزمن دیگری دارید احتمالا نمی توانید از روش های ایمپلنت فوری استفاده کنید.• دندان قروچه کردن یا عادت به ساییدن دندان ها به یکدیگر موجب می‌شود روش ایمپلنت دندان یک روزه گزینه مناسبی برای شما نباشد. چون در طولانی مدت درمان را با مشکل مواجه خواهد کرد.• آمارها نشان می‌دهد یکی از مهمترین دلایل عدم موفقیت درمان نداشتن سلامت عمومی مناسب و ابتلا به بیماری های دهان و دندان است. بنابراین بهتر است پیش از اقدام به کاشت دندان از سلامت بودن دهان و دندان خود و همچنین سلامت عمومی بدن خود اطمینان کافی داشته باشید.• روش کاشت ایمپلنت فوری برای افرادی که دچار تحلیل استخوان فک نشدند و نیازی به تکنیک‌های عمل جراحی پیشرفته ندارند می‌توانند با ایمنی و درصد موفقیت بالا انجام شود.

مراحل کاشت ایپلمنت یک روزه چگونه است؟

نحوه کاشت پایه ایمپلنت یک روزه دقیقا مانند ایمپلنت ‌دندان و سنتی است و پایه به هر حال باید به استخوان فک شما جوش بخورد. تفاوت ایمپلنت دندان یک روزه با سنتی این است که یک تاج موقتی در همان روز کاشت پایه برای شما ساخته شده و تا آماده شدن تاج دندان اصلی روی پایه ایمپلنت سوار می شود.به منظور کاشت ایمپلنت یک روزه، پیش از هر چیز دندانپزشک در کلینیک دندان ابتدا چند تست تشخیصی مانند اشعه ایکس CT اسکن و عکسبرداری از دهان و دندان های شما انجام می دهد. نتایج این تست ها به دندانپزشک این امکان را می دهد که نحوه عمل جراحی شما را برنامه ریزی کنند.سپس ابتدا لثه شما را بی حس کرده و یا از بیهوشی کامل استفاده می کند. پس از بی‌حسی کامل مرحله کاشت عمل جراحی شروع می شود. جراح با داشتن یک راهنما، پایه ایمپلنت را در استخوان فک شما می کارد که یک عمل جراحی سریع است. پس از اتمام عمل جراحی، تاج دندانی موقتی که با استفاده از طراحی های کامپیوتری آماده شده روی پایه سوار می شود.

آیا ایمپلنت های دندانی فوری را می توان همزمان با عمل پیوند استخوان کاشت؟

یکی از دغدغه های بزرگ بیماران هنگام انتخاب روش کاشت ایمپلنت یک روزه این است که باید مدت زیادی منتظر بهبود و گذراندن دوره درمان باشند. مخصوصاً اگر پیش از کاشت پایه نیاز به پیوند استخوان داشته باشند. طی سالهای اخیر پیشرفت های زیادی در خصوص انجام روشهای عمل جراحی ایمپلنت  انجام گرفته است و در حال حاضر بسیاری از قوانین موجود در کتاب راهنمای کاشت ایمپلنت دیگر الزام آور نیست. دندانپزشک باید با توجه به شرایط هر بیمار، زمانبندی عمل جراحی پیوند استخوان و کاشت پایه ایمپلنت و سوار کردن پروتز دندانی را انجام دهد که بستگی به مهارت، تجربه و محدودیتهای محل قرار گیری پایه ایمپلنت دارد.با توجه به این شرایطظف پاسخ دادن به این سوال که چقدر پس از انجام عمل پیوند استخوان باید منتظر کاشت پایه بمانید؛ کمی مشکل است. این انتظار ممکن است از ۳۰ روز تا یک سال یا حتی بیشتر زمان ببرد. درست است که این محدوده زمانی بسیار متغیر است اما واقعاً بستگی به شرایط جسمانی بیمار و محل قرار گیری و کاشت پایه ایمپلنت دارد.گاهی اوقات می‌توان پایه‌ها را همزمان با انجام پیوند استخوان در فک بیمار کاشت. مهمترین عامل تاثیر گذار روی تصمیم گیری دندان پزشک در خصوص انجام عمل های جراحی پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت همزمان با هم، پایداری اولیه پایه کاشته شده داخل استخوان فک است. هدف اصلی از کاشت پایه این است که به طور کامل با استخوان فک جوش بخورد.پایه ایمپلنت یک پیچ تیتانیومی است که داخل استخوان فک کاشته می شود. استخوان فک بافت یکنواختی ندارد ممکن است به صورت متراکم و یا متخلخل باشد. برخی بیماران استخوان های متخلخل تری دارند. معمولا استخوان فک بالا نسبت به فک پایین تراکم کمتری دارد. اما تمام این ها احتمالات کلی است و نسبت به شرایط اصلی بیمار تغییر می کند. به همین علت انجام تست های مختلف پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت فوری بسیار مهم است.

آیا میتوان عمل لیفت سینوس و کاشت فوری را همزمان با هم انجام داد؟

 معمولاً عمل لیفت سینوس پیش از کاشت انجام می گیرد و دندانپزشک دوره درمانی حدود ۲ تا ۴ ماه را به منظور رسیدن به نتیجه مطلوب منتظر می ماند. در شرایط خاصی نیز که پایداری اولیه کافی در استخوان فک بیمار وجود داشته باشد می توان کاشت را همزمان با عمل لیفت سینوس انجام داد. اما در صورتی که هر گونه عفونتی در ناحیه عمل مشاهده شود؛ دانپزشک عمل کاشت را به تعویق می‌اندازد تا پیوند استخوان یا لیفت سینوس به طور کامل بهبود یابد و عفونت نیز برطرف شود.

مزایایی که می توانیم برای این روش درمانی بیان نماییم بسیار زیاد هستند. ایمپلنت یک روزه را بیشتر برای دندان های جلویی استفاده می کنند. زیرا در ظاهر انسان اهمیت بیشتری دارند. در دندان های کرسی اگر به صورت گروهی نیاز به ایمپلنت داشته باشند، از این روش استفاده می شود. 

از جمله مزایای ایمپلنت فوری می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم. 

طول درمان کمتر
در یک جلسه تمام می شود
عوارض کمتر
به روکش موقت نیازی ندارد .
کاهش بار روانی در بیمار
کمک به حفظ بافت لثه

معایب ایمپلنت فوری دندان

در کنار مزایای یاد شده می توانیم برای ایمپلنت فوری معایبی را نیز بیان نماییم. 

این روش درمانی ممکن است به راحتی و با کوچکترین حرکتی دچار شکستگی شود. اگر پروتز موقتی به خوبی و با مهارت جایگذاری نشود، مسلما مشکلاتی را با خود به همراه خواهد آورد. اگر در ایمپلنت فوری تاج با تکنیک دقیقی به لثه متصل نشود، ممکن است پایه ایمپلنت حرکت نموده و منجر به ایجاد شکست در دندان گردد.

از طرف دیگر این روش درمانی برای همه بیماران ایده آل نبوده و مناسب نیست. افرادی که دارای استخوان فک محکمی هستند، تنها می توانند از ایمپلنت فوری استفاده نمایند. به همین دلیل فک پایین بهترین و مناسب ترین محل برای ایمپلنت های فوری به شمار می رود. زیرا این فک ها از استقامت بالاتری برخوردار هستند. 

در انتها باید بگوییم نیز همچون دیگر روش های درمانی، دارای ریسک است. ممکن است پروتز فلزی به استخوان فک جوش نخورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X